mam boxovaci mech, a je to uzasne... za par minut je clovek hotovy, pevni sa tym svalstvo od lopatiek, cez ramena az po prsia a ruky, a este k tomu sa pri tom uzasne odburava agresivita
ygor zartujem s tymi 50rocnymi ale uznaj ze taj či z hladiska efektivity absolutne sa ani neblizi ziadnemu napriklad z moznosti v tejte ankete , pri vacsine z nich aj keby boli neefektivne tak ziskas aspon kondiciu , silu ale taj či...
@mm47@29 a tu je presne ten kameň úrazu tej zadubenosti, o ktorom som hovoril- skúšal si to niekedy? Lebo koordinácia celého tela a sprvnej sily, to je slušná makačka, nehovoriac o tom že ti to dá kondíciu, silu a flexibilitu tiež.
Existujú dva pohľady na celú vec, na povrchu a do hĺbky.
Tai qi ma rovnaké aplikácie ako ktorékoľvek bojové umenie, ja mám skôr pocit že to nenazývaš bojovým umením len preto, lebo to je celé v pokoji a v kľude a nikto sa tam nemláti vzájomne do hlavy- aj keď sú tie aplikácie v rýchlosti dosť nebezpečné.
A btw, keď už sme pri tej jóge, vedel si že najstaršie bojové umenie vychádzalo z jógy a masérskych cvičení?
@ygor To je tvoj nazor , ja som nazoru ze Joga nema nic spolocne s bojovymi umeniami , take krav maga , aikido vznikli pre naucenie sa sebeobrany , pri Joge sa naucis hovno , pri taj ci takisto.
V realnej situacii ti taj ci nepomoze ani keby si chcel.
nesi v americkom filme kde ti stary cinsky trener nuti ta natierat plot ako v Karate Kid (ROFL)
@mm47 z akého dôvodu ti nepomôže? prečo si to myslíš? Potom napríklad môžem povedať, že taký Wing tsun je tiež nahovno systém, pretože je to kung fu, na ktorého základe Tai qi stálo. Ty iba zarputilo tvrdíš, že to nie je dobré, ale bez nejakých logických faktov
Pri Tai qi sa naučíš udierať, kopať, naučíš sa páky, prácu zo súperom- to len momentálne moderný pohľad na celú vec je že to nie je rýchle, a tým pádom sa to hodí iba pre 50 ročné panie a pánov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
To ako by si nazyval bojovim umenim jogu
Karate kidovi sa to zdalo ako dobrá výzva a ľahko zarobené peniaze : )
Existujú dva pohľady na celú vec, na povrchu a do hĺbky.
Tai qi ma rovnaké aplikácie ako ktorékoľvek bojové umenie, ja mám skôr pocit že to nenazývaš bojovým umením len preto, lebo to je celé v pokoji a v kľude a nikto sa tam nemláti vzájomne do hlavy- aj keď sú tie aplikácie v rýchlosti dosť nebezpečné.
A btw, keď už sme pri tej jóge, vedel si že najstaršie bojové umenie vychádzalo z jógy a masérskych cvičení?
V realnej situacii ti taj ci nepomoze ani keby si chcel.
nesi v americkom filme kde ti stary cinsky trener nuti ta natierat plot ako v Karate Kid (ROFL)
Pri Tai qi sa naučíš udierať, kopať, naučíš sa páky, prácu zo súperom- to len momentálne moderný pohľad na celú vec je že to nie je rýchle, a tým pádom sa to hodí iba pre 50 ročné panie a pánov.