Ahojte. Prosím, viete mi poradiť niečo ako sa už zbavím akné? Totálne to uberá na mojom sebavedomí, človeku sa neviem pozerať poriadne do očí a neskutočne ma to serie! Mám 18 r. no dokedy mám čakať, keď to zmizne? Ani babu kvôli tomu nechcem. Ách. :/
Vyskúšal som už aj kožnú lekárku, kozmetičku, rôzne prípravky, krémy, gély, vodičky, ale nič mi poriadne už nepomôže. Aj stravu som zmenil, ale nič proste. Antibiotika kvôli tomu nechcem brať, pretože som začal už dávnejšie a žiaľ som vracal. Ani neviete, aký je toto hrozný pocit, takéto hormóny mať.
Ale akné je reakcia tvojho tela. Čiže telu niečo vadí a takto reaguje. A často je treba riešiť akne zvnutra a nie z vonku resp. Patlať na seba kremy a iné oné.
Viem .. mam 27 skoro a stale mam problemy s akne .. je to ale skor narazove .. a hlavne to ovyplyvnuje nalada .. staci blbe depresivne obdobie a koniec .. ale inak celkom vpohode .. druha vec je telo .. mavam ramena/chrbat bohuzial trochu, ale tiez je to ako kedy .. co mne osobne pomahalo .. nepit alkohol .. ten dost vplyva na toto .. inak jedlom to je dost o nicom, nech jem co chcem nema to ziadny efekt .. akurat mlieko a mliecne vyrobky .. v nich su bohuzial dost hormony .. tomu sa vyhnut .. (taktiez hovadzie proteiny obsahuju hormony, ktore u sportovcov zvysuju vznik akne). Druha vec je vynechat uplne akukolvek kozmetiku .. umyvaj sa sirovym mydlom, kupis kdekolvek .. problem je akurat trochu so zapachom .. alternativa je mydlo s ciernym bahnom. To je tiez dobre. Ked mas nejake zapalene vyrazky tak si ich natri Imazolom (Imazol - pozor, nie Imazol plus). Je to taky biely krem v tube, malinke mnozstvo priamo na vyrazku ked je prasknuta, zasusuje, je to antibakterialne a rychlo zahojuje. Stoji par eur. Jediny neduh, je to biele, takze nevhodne na tvar, pripadne na tvar len vecer. Rano umyt .. alternativa je ten imazol plus, je to to iste, avsak priehladne a redsie. Bohuzial, nevysusuje tak dobre.
Momentalne skusam Avene Cicalfate - Drying repair lotion ( » www.magister.sk/produkt/detail/... - je to dobre, alternativa k Imazolu, drahsie samozrejme. Avsak dobre vysusuje, hoji a udrziava antibakterialne prostredie, takze sa to nezapali a neostanu jazvy. Ostava tiez trosku biely film. Zaklad si zbytocne nerypat do toho co sa hoji, aj ked to laka. Treba nechat kozu pracovat. Umyt sa vzdy vecer tym mydlom, bodovo naniest niektore zo spominaneho alebo nieco podobne (je vela roznych pripravkov, ktore vysusuju a udrzuju antibakterialne prostredie). Zacal by som tym imazolom. Vecer oplachnut a natriet nejakym lahkym kremom. Na tvar mozes zlahka nejaky bb-krem alebo kludne nejaky jemny make-up. Naozaj len nieco zlahka, aby si zakryl zacervenanie.
Ako dlho si bol u kožnej? pretože ja možno aj dva roky, než mi dala "to pravé orechové." Aj keď je pravda, že mi dala taký naj agresívnejší liek, momentálne ho už ani na SK nemajú. Vyhýbal by som sa čokoláde a orechom to ako fakt, je to zabijak. Aj keď ja už teraz v pohode zjem čokoladu na posedenie a pohodka. Ale vtedy mi tieto jedla najviac robili problem. A doktorka ma šte upozornoala na colu, kečup a tatársku. Ale to som nejak neregistroval zhoršenie pleti. Na tvojom mieste dám na rady lekára, zober si to tk, že ani Dr. House nevylieči pacienta hneď
Jednoznačne koloidné striebro. Je drahšie, ale ak chceš vyskúšať, pozri si cez » www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/... niečo sa tam dá ušetriť. Ja ho používam napríklad aj na opary je super.
@andreew22 Osobne si myslím, že tvoj problém je spôsobený zvnútra a nie z vonkajších faktorov. Strava no možno aj to, ale hádam neješ až tak zle aby si mal tak zlé akné. Si v puberte a v tvojom tele sa dejú rôzne zmeny najmä s hormónmi a ja len súcítim s tebou a poradiť ti môžem lieky - Isotretinoin Actavis/Aknenormin. Má to viac názvov.. Treba si to vypýtať u kožnej doktorky, ale niektoré to buď nemajú, alebo to mužom nepredpisujú kvôli kšeftom, pretože ženy by k tomu mali brať aj HAK. Skús sa spýtať, keď tak zmeň doktorku, pretože s predpisom to máš zadarmo. Mne to pomohlo úžasne, 3 roky ma trápi akné všade chrbát, tvár aj dekolt a prvé 4 mesiace velké zmeny! Ubehne ti to rýchlo ani sa nenazdáš. Ja som veľmi spokojná! Mám úplne čistú pleť. Keď tak napíš správu, ak chceš vedieť viac.
Ahoj, skús ísť ku kožnej lekárke a opýtaj sa jej, či ti nepredpíše Skinoren krém. Je to úžasná vec, akné bude po mesiaci preč, len to treba používať dlhodobo aj po ústupe príznakov akné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Momentalne skusam Avene Cicalfate - Drying repair lotion ( » www.magister.sk/produkt/detail/... - je to dobre, alternativa k Imazolu, drahsie samozrejme. Avsak dobre vysusuje, hoji a udrziava antibakterialne prostredie, takze sa to nezapali a neostanu jazvy. Ostava tiez trosku biely film. Zaklad si zbytocne nerypat do toho co sa hoji, aj ked to laka. Treba nechat kozu pracovat. Umyt sa vzdy vecer tym mydlom, bodovo naniest niektore zo spominaneho alebo nieco podobne (je vela roznych pripravkov, ktore vysusuju a udrzuju antibakterialne prostredie). Zacal by som tym imazolom. Vecer oplachnut a natriet nejakym lahkym kremom. Na tvar mozes zlahka nejaky bb-krem alebo kludne nejaky jemny make-up. Naozaj len nieco zlahka, aby si zakryl zacervenanie.