Ako vnímate takýchto ľudí? Ale teraz ani nemám na mysli tých čo berú marihuannu ale niečo tvrdšie ako napríklad piko , LSD a podobne... držíte si od nich odstup?... alebo to záleží aj na tom ako často to berú a či sú závislí???...
väčšina z tích čo beru kokain a piko sa časom stanú hajzli a sú nato hrdý ,inak s nikým kto berie drogy nemam problem , je to jeho vec.. ostatne drogy maju skôr učinok že ten človek je uplne neškodný takže nemam problema
@Malapohroma fake to nieje ... ten clovek je totlane v prdeli rozbiti nasrcky proste ... podla coho si myslsi ze fake ? ked je clovek takto mimo tak sa proste nemoze ovladat
nedržím od nich odstup.. prečo by som mala? správajú sa ku mne v pohode.. ani by som to na nich nepovedala.. poznám dosť ľudí čo berú tramal.. ale nič proti nim nemám.. je to ich rozhodnutie.. a mne to neponúkajú.. takže..
Tento týždeň sa sesternica vracia po deviatich mesiacoch z liečenia. A ako ju beriem? Ako človeka, ktorý bol vždy hlúpy, nerozvážny, jednoduchý... Bolo dosť predvídateľné, že do takého niečoho spadne... Takže ju absolútne neľutujem, ani nič podobné.
Ak by to bola kamarátka, slušné, inteligentné dievča, brala by som to tak, že stať sa môže aj najmúdrejšiemu a najslušnejšiemu človeku. To je už o inom...
Ale aj tak nikdy nepochopím, ako si môže niekto tú tvrdú drogu zobrať... Nikdy by som to nespravila. Teda aspoň dúfam.
Mam ich v blizkom okoli asi viac nez tych co neuzivaju, tym okolim su mysleni priatelia a znamy, ale ze by to boli nejake trosky za ktore hlupaci povazuju ludi ktori beru drogy urcite nie. Samozrejme zalezi aj co konkretne beries, taky heroin alebo pervitin tak to uz su sracky ktorych sa nedotknem a nepotrebujem, to uz je naozaj pre zufalcov
@Madnesska nie su vsetky o tom istom, uznavam drogy ktore su na zabavu alebo dobru naladu a nevytvara sa na nich tazka fyzicka zavislost ako napriklad na tych co som tam menovala
K teme, beriem ich normalne, pokym nezacnu byt hajzli. Mam kamaratov co skusili aj nieco tvrdsie (nastastie zo zasadou, ze do zily nikdy) a su stale normalny, i ked vacsina s tym aj prestala,proste len skusili.
@madnesska skvely zdroj Ti ludia urcite vedia o com pisu Chod tu psychicku zavislost na piku vysvetlovat ludom co chcu snim skoncit a mavaju mesacne abstaky Ze ci to je len "pocit byt menejcenny, unudeny atd...".....
@32 Jasna "psychicka" zavyslot aj z pribehu Jezis ta stranka si tak serie do huby ...
„... na tretí deň bez dávky mal Michal ruky a nohy ako z olova, zdolávala ho neprekonateľná únava. Nekonečný spánok, prerušovaný len dvakrát denne, keď ho matka prišla kŕmiť. Hlad, ktorý si uvedomoval, kedykoľvek ho zobudila, nezahnal ani sebaplnším tanierom jedla. Nemal silu sa ani poriadne najesť. Dokonca ani prehĺtať tak dlho, ako by potreboval. Počas kŕmenia omdlieval od únavy. Prvé štyri dni vyzvracal najmenej tri štvrtiny toho, čo doň matka prácne nasúkala. Koncom týždňa ho začali budiť bolesti kostí z toho, ako začal prudko pribúdať na váhe. Ako keby kostra naraz nevládala uniesť všetko to pribúdajúce mäso. Najviac trpela chrbtica. Boli okamžiky, keď sa zvíjal od neznesiteľnej bolesti chrbta, ktorá vystreľovala do celého tela. Ako keby ho do mozgu ktosi bodal ihlicou. A po hodine, počas ktorej nemohol od bolesti zaspať, mu zasa bolo, ako keby tri dni nespal. Skôr upadal do bezvedomia, než zaspával. Nekonečných štrnásť dní a nocí ...
@31 povedz.. v com je ina zavislost na tvrdych a na lahsich drogach.. v com je to pre teba ine?
Madnesska
nemusis si drzat nejaky tvrdy odstup, len sa vyhni napr chodeniu s nimi von.. casto to tak byva, ze sa prave tak do toho mozes dostat.
skor si myslim, ze mas trochu pocit lutosti a mozno aj viny, ze im nemozes pomoct a ze by ta ani nepocuvli a tak pod.. je to pre teba nova situacia, netusila si, ze aj v tvojom okoli mozu byt taki ludia. clovek o tom cita, pocuje, ale nestretne sa, ze? nechaj si to prejst hlavou, ber to ako ich volbu. vedia co robia, vedia, ake je riziko .. jedine na co si davaj pozor - nechod s nimi vo volnom case von, aj ked sa ti tam z nich paci nejaky chlapec. kolektivna psychika ta raz zlomi a ty po nejakej siahnes ..
ona sa pyta na ludi, ktori su v tom.. nehovorim, ze to nemozu byt mili ludia - to sa nevylucuje, vsak su to len omamne latky eda na zaciatku aspon..
ti co si ale uvedomia, ze maju problem, tak by mali vyhladat pomoc. a je jedno, aky ma ten clovek charakter, treba mu pomoct. a je jedno z akych pricin sa k tomu dostal...
ci lahka alebo tazka droga.. ci alkohol, cigarety.. je to o vnutornej sile cloveka, o jeho problemoch, vychove..
@37 ak si narazal na mna, tak fetakov neznasam rovnako ako ty. (Nemozem za to, ze pokladas aj travu za fet). Ja som tu len upozornoval ze piko urcite nie je psychicka zavislost. Ale ked chces zit cely zivot v klamstvach a tak ako ti niekto povie, nebranim ti,ln sa neser do tych, co dokazu a chcu mat slobodneho ducha.
@cestovinka22 Ja v tomto s tebou suhlasim Ked niekto zacne ist do fetu, straca pre mna tenn clovek vyznam.
No lahka a tazka droga je rozdiel Ale je pravda, ze s hocijakou drogou by mali zacinat len ludia, ktori vedia, ze urcite dokazu zvladnut zavislost a maju silnu volu
vies mi teraz povedat, ci by si dokazal prestat s hocijakou drogou, keby si bol na nej psychicky a fizycky zavisly?
- to proste nejde.. nikto nevie, aku ma volu, kym to neskusi.
na kazdej jednej droge si vypestujes psychicku zavislost /to ze ma niekto abstak a "chce s tym prestat" a aj tak po nej siahne - je aj psychicka zavislost - lebo ak by bol na odvykacke, z fizyckej sa dostane o mesiac, ale psychicka je na cely zivot.
ta droga ho ovladla evidentne, ale ked si ju da, tak je vsetko ok.. chapes?
@tryptamindream Rozhodne je, ale je to len stadium k fyzickej zavislosti (ta psychicka pretrvava,a le stava sa sucastou fyzickej)
@ceresienka22 Samozrejme,ze psychicka zavislost tu ustava vzdy, ale je lahko prekonatelna (ja s nou problem nemam). Ale zaklad je si uvedomit, ze niekedy clovek nechce prestat, lebo nema dovod
A to ze drogy su len pre slabochov si nechaj prosimta
@cestovinka22 ... presne si vystihla to čo lieta v mojej hlave... asi jediná čo ma pochopila... a viac ako som chcela normálne ma zamrazilo... ale presne toto som potrebovala počuť... ďakujem
casto krat su to velmi v pohode ludia da sa s nimi dokonca kvalitnejsie porozpravat... no urcite dost zalezi od toho kto je na to ako ak je na to niekto dost zle tak s takym ani rec nie je... ale celkovo v pohode
Fetosi nic viac , podobne kraviny ako stat sa to moze kazdemu neuznavam , ked ma niekto pevnu volu tak nebude zavysli ked niekto s kusa marihuanu tak v pohode ale ked je niekto taky vytrety ze skusa heroin tak nech sa nedivi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Tento týždeň sa sesternica vracia po deviatich mesiacoch z liečenia. A ako ju beriem? Ako človeka, ktorý bol vždy hlúpy, nerozvážny, jednoduchý... Bolo dosť predvídateľné, že do takého niečoho spadne... Takže ju absolútne neľutujem, ani nič podobné.
Ak by to bola kamarátka, slušné, inteligentné dievča, brala by som to tak, že stať sa môže aj najmúdrejšiemu a najslušnejšiemu človeku. To je už o inom...
Ale aj tak nikdy nepochopím, ako si môže niekto tú tvrdú drogu zobrať... Nikdy by som to nespravila. Teda aspoň dúfam.
K teme, beriem ich normalne, pokym nezacnu byt hajzli. Mam kamaratov co skusili aj nieco tvrdsie (nastastie zo zasadou, ze do zily nikdy) a su stale normalny, i ked vacsina s tym aj prestala,proste len skusili.
„... na tretí deň bez dávky mal Michal ruky a nohy ako z olova, zdolávala ho neprekonateľná únava. Nekonečný spánok, prerušovaný len dvakrát denne, keď ho matka prišla kŕmiť. Hlad, ktorý si uvedomoval, kedykoľvek ho zobudila, nezahnal ani sebaplnším tanierom jedla. Nemal silu sa ani poriadne najesť. Dokonca ani prehĺtať tak dlho, ako by potreboval. Počas kŕmenia omdlieval od únavy. Prvé štyri dni vyzvracal najmenej tri štvrtiny toho, čo doň matka prácne nasúkala. Koncom týždňa ho začali budiť bolesti kostí z toho, ako začal prudko pribúdať na váhe. Ako keby kostra naraz nevládala uniesť všetko to pribúdajúce mäso. Najviac trpela chrbtica. Boli okamžiky, keď sa zvíjal od neznesiteľnej bolesti chrbta, ktorá vystreľovala do celého tela. Ako keby ho do mozgu ktosi bodal ihlicou. A po hodine, počas ktorej nemohol od bolesti zaspať, mu zasa bolo, ako keby tri dni nespal. Skôr upadal do bezvedomia, než zaspával. Nekonečných štrnásť dní a nocí ...
Madnesska
nemusis si drzat nejaky tvrdy odstup, len sa vyhni napr chodeniu s nimi von.. casto to tak byva, ze sa prave tak do toho mozes dostat.
skor si myslim, ze mas trochu pocit lutosti a mozno aj viny, ze im nemozes pomoct a ze by ta ani nepocuvli a tak pod.. je to pre teba nova situacia, netusila si, ze aj v tvojom okoli mozu byt taki ludia. clovek o tom cita, pocuje, ale nestretne sa, ze? nechaj si to prejst hlavou, ber to ako ich volbu. vedia co robia, vedia, ake je riziko .. jedine na co si davaj pozor - nechod s nimi vo volnom case von, aj ked sa ti tam z nich paci nejaky chlapec. kolektivna psychika ta raz zlomi a ty po nejakej siahnes ..
ona sa pyta na ludi, ktori su v tom.. nehovorim, ze to nemozu byt mili ludia - to sa nevylucuje, vsak su to len omamne latky eda na zaciatku aspon..
ti co si ale uvedomia, ze maju problem, tak by mali vyhladat pomoc. a je jedno, aky ma ten clovek charakter, treba mu pomoct. a je jedno z akych pricin sa k tomu dostal...
ci lahka alebo tazka droga.. ci alkohol, cigarety.. je to o vnutornej sile cloveka, o jeho problemoch, vychove..
@cestovinka22 Ja v tomto s tebou suhlasim Ked niekto zacne ist do fetu, straca pre mna tenn clovek vyznam.
No lahka a tazka droga je rozdiel Ale je pravda, ze s hocijakou drogou by mali zacinat len ludia, ktori vedia, ze urcite dokazu zvladnut zavislost a maju silnu volu
- to proste nejde.. nikto nevie, aku ma volu, kym to neskusi.
na kazdej jednej droge si vypestujes psychicku zavislost /to ze ma niekto abstak a "chce s tym prestat" a aj tak po nej siahne - je aj psychicka zavislost - lebo ak by bol na odvykacke, z fizyckej sa dostane o mesiac, ale psychicka je na cely zivot.
ta droga ho ovladla evidentne, ale ked si ju da, tak je vsetko ok.. chapes?
pretoze je to stav, ked nemas starosti.. pretoze pred niecim utecies. potom je to uz mozno zabavka..
@ceresienka22 Samozrejme,ze psychicka zavislost tu ustava vzdy, ale je lahko prekonatelna (ja s nou problem nemam). Ale zaklad je si uvedomit, ze niekedy clovek nechce prestat, lebo nema dovod
A to ze drogy su len pre slabochov si nechaj prosimta
kedysi som si myslela že sú to trosky ktorým sa vyhnem kilometrovým oblúkom až kým som nezistila že môj priateľ berie piko
blbé čo?