akurát pred pár dňami som nad tým uvažovala! a neviem, páčia sa mi netradičné mená ako Dolores, Mortimer, Hector, Aurora, Minerva, Damien
z takých "klasických" David, Samuel, Arnold, Leo, Jonáš, Amália, Nela, Dorota, Lucia, Kalolína, Nina, Agáta, Kveta.. ak sa rozhodnem mať dieťa, čaká ma ťažké rozhodovanie
@8 je to netradičné, preto si na to asi netrúfnem. ale nie kvôli šikane - posmievať sa môžu aj Anči, aj Emilovi - debilovi ak sa veľmi bojíš, že ti budú šikanovať decko, tak je asi jediné riešenie žiadne nemať, alebo ho do tridstiatky izolovať pred svetom v bubline
inak sa toho posmievania nebojím. ak sa rozhodnem, že budem mať decko, bude to s tým, že mu dám to najlepšie a už dlho sú mi sypmatické súkromné školy s alternatívnym prístupom k výučbe, tam majú na šikanu omnoho väčšie páky ako nejaké sídliskové základky..
@thunderstorm@11 Hej, tie alternativne skoly su fajn, tiez sa mi to pozdava ...Ale teda Sáre a Richardovi/Tobiášovi si neviem predstaviť, ako by sa mohli posmievať. No pravda, decka su vynaliezave.
@kobra@15 "ak sa rozhodnem mať dieťa" - tj., ešte som sa nerozhodla a názor som tak úplne nezmenila.. stále mi vyhovuje môj childfree život a milujem ho, len dnes už nie som na 100% presvedčená, že určite nikdy v živote nezatúžim po dieťati. (tj., momentálne po ňom netúžim, len to do budúcnosti nevylučujem)
a od toho stopercentného presvedčenia som upustila zrejme preto, že som sa zaľúbila do osoby, s ktorou zdieľame spoločné hodnoty a veľkú lásku, sme dobre zabezpečení a viem si predstaviť, že by sme si osvojili dieťa, ktoré nemalo v živote šťastie a dali mu všetko, čo potrebuje (ale neznamená to, že sa to stane, len to proste nevylučujem)
@azizi@13 keď nie za meno, tak za niečo iné za pehy, krivé zuby, krivé nohy, za to, že je moc chudé, moc tučné, moc vysoké, moc blbé, moc šprt.. za to, že jeho rodičia chodia na birc vždy sa niečo nájde!
@thunderstorm@17 no ved hej, ale naco tomu pridavat este netradicnym menom Inak ale sranda, Dolores, Minerva a Aurora (aurori) su v podstate mena z Harryho Pottera
@5 ja že sa to tu vie
Ale nechcem to moc nahlas písať, bo ona už robí také veci, že zadáva do googlu svoje meno a už jej raz našlo takto môj birdz a musela som potom mazať odtiaľto veci
Napíšem do správy (aj keď..už je to asi jedno )
môj problém je ten, že mená, ktoré sa mi zväčša páčia sa nehodia k slovenským priezviskám
Clarissa, Bella, Elisabeth...
chcem mať zahraničné priezvisko
Mám už 2 deti. U chlapca sme sa zhodli obaja hneď na mene Michal a keď sa mala narodiť dcéra, tak nám to chvíľu trvalo, lebo mne sa nepáčilo Hanka, ktoré chcela manželka a jej sa nepáčilo Aurora. Tak dcéra je Ivana
Nejdem sem pisat konkretne len to napisem, ze ked som bola mala tak som mala vybrate vzdy dievcenske mena a chlapcenske som ani len netusila, no a ked som uz zrela na dieta, tak sa to uplne otocilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
z takých "klasických" David, Samuel, Arnold, Leo, Jonáš, Amália, Nela, Dorota, Lucia, Kalolína, Nina, Agáta, Kveta.. ak sa rozhodnem mať dieťa, čaká ma ťažké rozhodovanie
inak sa toho posmievania nebojím. ak sa rozhodnem, že budem mať decko, bude to s tým, že mu dám to najlepšie a už dlho sú mi sypmatické súkromné školy s alternatívnym prístupom k výučbe, tam majú na šikanu omnoho väčšie páky ako nejaké sídliskové základky..
a od toho stopercentného presvedčenia som upustila zrejme preto, že som sa zaľúbila do osoby, s ktorou zdieľame spoločné hodnoty a veľkú lásku, sme dobre zabezpečení a viem si predstaviť, že by sme si osvojili dieťa, ktoré nemalo v živote šťastie a dali mu všetko, čo potrebuje (ale neznamená to, že sa to stane, len to proste nevylučujem)
Ale nechcem to moc nahlas písať, bo ona už robí také veci, že zadáva do googlu svoje meno a už jej raz našlo takto môj birdz a musela som potom mazať odtiaľto veci
Napíšem do správy (aj keď..už je to asi jedno )
Clarissa, Bella, Elisabeth...
chcem mať zahraničné priezvisko
na druhej strane sú aj mená, voči ktorým mám neskutočnú averziu, takže viem tiež, ako sa moje deti určite volať nebudú
dievca: Olivia, Amelia
chlapec: Covid