V dnešnej dobe je latka nastavená vysoko. Nech už robíte čokoľvek, vždy sa nájde niekto kto robí danú vec lepšie. Vždy dá človeku niečo vytknúť. Ako si vybudovať zdravé sebavedomie a cítiť sa dobre, ako sa stať nenahraditeľným a dobrým pre spoločnosť?
Zdrave sebavedomie a nenahraditelny v spolocnosti ? To sa neda.. zdrave sebavedomie si vybudujes iba tym ze budes vedit svoje nedostatky, budes poznat s meho seba, a verit sebe.. Kazdy sme iny a mozno si sa este nenasiel v nicom..praveze teraz nieje latka nastavena vysoko, mas tolko moznosti comu sa venovat lenze to chce roky driny, ti najlepsi sa tomu venuju aj od narodenia.. a presli si takymi srackami ze 90%ludi to vzda uz v polke preto su najlepsi.. nechcem povedat ze kazdy sme nahraditelny ale kazdy skor mame moznost istej cesty.. skus sa viacej sustredit na to najst odpovede z vnutra nez z vonku..a toto je tak vseobecna tema ze sa to neda moc zuzit.. Maj sa rad, a aj svoje nedostatky, zi zivot aky je, myslim si ze ak pride nieco v com budes excelent tak to ucitis..
@Lool141@Darkestangel to beriem, no často mám pocit, že zlepšovanie sa je často otázkou peňazí. kto do seba investuje viac, ten má lepšie šance. @Limitles chcela by som v živote úspech, to je to čo pre seba chcem. otázkou je, ako sa vypracovať, ako vo svojom obore dosiahnuť objektívny úspech.
@mojenovelepsieja dovolím si nesúhlasiť, toto všetko píšeš na birdz, takže predpokladám, že internet a nrjaké zariadenie (počítač, mobil) máš. ja som sa naučila len s mobilom a internetom 2 jazyky, úplne komplet zadarmo. Priateľ sa zase sám naučil robiť weby, opäť, existuje množstvo free alebo lacných zdrojov na nete. Nechcem navádzať na sťahovanie nelegálnych kópií, ale kopu programov si dokážeš na nete stiahnuť zdarma, aj keď sú platené, a môžeš sa naučiť s nimi robiť. Fyzickú zručnosť daktiež dokážeš vytrénovať v domácom prostredí za minimálne náklady.
naco by to bolo dobre, byt najlepsim a nenahraditelnym pre spolocnost ? jedine ak by si prisla fakt s niecim novym, co pomoze ludom, spolocnosti, planete
mozes byt velmi dobra v Tom co robis, mozes sa zlepsovat, mozes sa ucit (ale stale sa ucis od lepsich),, ale mala by si to robit preto, lebo ta to bavi a nie pre to, aby si Bola silou-mocou co najlepsia za to, ze nie si uplne najlepsia, neznamena, ze si "menej cenna" pre spolocnost, pripadne pre ludi z daneho odboru.
@sasi2680 nechcem sa opúšťať, lebo to situáciu nerieši. ale často sa dostávam do situácii, že mi je pri každej práci, ktorú vykonám niečo vytknuté. skrátka vždy je to dobré, ale... akoby ľudia už len z princípu hľadali na všetkom chybu. chcem sa z toho vymaniť.
@Sponkabob mám život pred sebou a nič nie je dané a nemenné. také reči si môžu hovoriť neúspešní 50tnici, ale mladý človek má vždy šancu zažiariť, keď si zvolí správnu cestu a dobré mentálne naladenie.
@Loveillumination nejde tu o nejaké konkrétnosti, lebo ako vravíš, každý to vníma inak. mňa zaujíma ako sa vymaniť z priemeru a je jedno v akej oblasti. je určite dobré vedieť aj čo nerobiť
@mojenovelepsieja hm ja som to tak mala Doma.. vzdy ked som sa snazila nieco spravit, upratat, umyt Riad.. ako mensia.. tak stale Mama namiesto toho, aby ma pochvalila, tak len hovorila, co som zle urobila..
zrejme si natrafila len na zlu pracu, firmu, kolektiv.. nikto predsa nie je dokonaly,, proste hlavne sa snaz robit to, co ta bavi.. a zlepsuj sa v Tom kvoli sebe a nie kvoli ostatnym.. pripadne zmen posobenie.
toto je záležitosť čisto individualna , tvoja ... to ako vnimaš svet okolo seba je klúčové v tom či sa budeš cítiť dobre alebo nie ..
ak vnímaš svet očami že musíš byť najlepším človekom lebo inak nemáš hodnotu pre spoločnosť tak naozaj musíš byť najlepším človekom (alebo si to aspoň myslieť) ...
mne napriklad žiadne tlupoidné spoločenstvo homo sapiens sapiens nebude diktovať môj zmysel života a moju hodnotu ako ludskej bytosti, nebude mi ani diktovať či som dobrým človekom a či žijem dobre alebo nie ... pozerám sa na to tak že sledujem svoje okolie a učím sa od nich, nechavam sa nimi inšpirovať a hladám si medzi týmito všetkými vzruchmi práve tie ktoré ma uspokoja a bavia .. a to je pre mňa dôležité, použiť mozog tak aby osm dokázal v tomto svete vytoviť zdravý pomer medzi tým čo si myslím a čo robím pre to aby mi bolo dobre..
to sebavedomie si môžeš vytvoriť len sama, tým že si reálne uvedomiš že nezáleží na tom ako pôsobíš (nezáleží iba na tom) .. záleží len na tom čo chceš robiť a kolko energie si ochotná tomu dať
produktivita spoločnosti a na tom postavená cena jednotlivca je kktina ktorá má pred tebou držať iba palicu
@melancholik to čo píšeš je pravda, aj keď to nie je celkom to, čo som mala na mysli. všetko o čo sa človek v živote snaží je niekým hodnotené a to určuje cenu. nie je to o tom byť najlepší, skôr nájsť si svoje miesto medzi špičkovými ľuďmi. ako napríklad v škole. je jedno čo si hovoríš a ako sa mentálne nastavíš, pokiaľ nemáš dobré známky alebo aspoň dobré vedomosti nepatríš medzi najlepších. hovorí sa, že známky nič neznamenajú, že mnoho múdrych ľudí malo zlé výsledky, lebo na školu kašlali. lenže keď sa človek nie je schopný donútiť chodiť každý deň do školy, prípadne sa naučiť základné učivo, je predpoklad, že bude takto v živote flákať všetko. nájdu sa mená, ktoré prerazili aj keď ich školské roky tomu nenasvedčovali, ale pokiaľ nie si žiaden génius ani inovátor, tak musíš ísť tou klasickou cestou vypracovávania sa.
tak samozrejme ze vzdy bude niekto v niecom lepsi.
podla mna je kluc snazit sa stale vzdelavat a v niecom zlepsovat. aby som si mohla povedat, ze sa snazim, ze ked pride nejaky problem tak sa z neho poucim a ze sa snazim rozvijat sa.
stastie sa mozno da najst viac v samotnom byti, nez v byti dost dobrym. porovnavat sa a merat svoju hodnotu podla vykonu alebo schopnosti casto prinasa nespokojnost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Alebo môžeš ešte si z toho vytvoriť komplexy a zdrbávať šikovnejších ľudí, aj to je bežný prístup.
@Limitles chcela by som v živote úspech, to je to čo pre seba chcem. otázkou je, ako sa vypracovať, ako vo svojom obore dosiahnuť objektívny úspech.
mozes byt velmi dobra v Tom co robis, mozes sa zlepsovat, mozes sa ucit (ale stale sa ucis od lepsich),, ale mala by si to robit preto, lebo ta to bavi a nie pre to, aby si Bola silou-mocou co najlepsia za to, ze nie si uplne najlepsia, neznamena, ze si "menej cenna" pre spolocnost, pripadne pre ludi z daneho odboru.
Words to live by.
nemáš začo
@Sponkabob mám život pred sebou a nič nie je dané a nemenné. také reči si môžu hovoriť neúspešní 50tnici, ale mladý človek má vždy šancu zažiariť, keď si zvolí správnu cestu a dobré mentálne naladenie.
@Loveillumination nejde tu o nejaké konkrétnosti, lebo ako vravíš, každý to vníma inak. mňa zaujíma ako sa vymaniť z priemeru a je jedno v akej oblasti. je určite dobré vedieť aj čo nerobiť
zrejme si natrafila len na zlu pracu, firmu, kolektiv.. nikto predsa nie je dokonaly,, proste hlavne sa snaz robit to, co ta bavi.. a zlepsuj sa v Tom kvoli sebe a nie kvoli ostatnym.. pripadne zmen posobenie.
ak vnímaš svet očami že musíš byť najlepším človekom lebo inak nemáš hodnotu pre spoločnosť tak naozaj musíš byť najlepším človekom (alebo si to aspoň myslieť) ...
mne napriklad žiadne tlupoidné spoločenstvo homo sapiens sapiens nebude diktovať môj zmysel života a moju hodnotu ako ludskej bytosti, nebude mi ani diktovať či som dobrým človekom a či žijem dobre alebo nie ... pozerám sa na to tak že sledujem svoje okolie a učím sa od nich, nechavam sa nimi inšpirovať a hladám si medzi týmito všetkými vzruchmi práve tie ktoré ma uspokoja a bavia .. a to je pre mňa dôležité, použiť mozog tak aby osm dokázal v tomto svete vytoviť zdravý pomer medzi tým čo si myslím a čo robím pre to aby mi bolo dobre..
to sebavedomie si môžeš vytvoriť len sama, tým že si reálne uvedomiš že nezáleží na tom ako pôsobíš (nezáleží iba na tom) .. záleží len na tom čo chceš robiť a kolko energie si ochotná tomu dať
produktivita spoločnosti a na tom postavená cena jednotlivca je kktina ktorá má pred tebou držať iba palicu
každopádne stále ide o to ake ma človek priority a ako je nastavený
podla mna je kluc snazit sa stale vzdelavat a v niecom zlepsovat. aby som si mohla povedat, ze sa snazim, ze ked pride nejaky problem tak sa z neho poucim a ze sa snazim rozvijat sa.