Vo fitku máme kopec "trénerov" takže o rady nie je núdza, ibaže každý hovorí inak - jeden povie, že nohy stačí cvičiť raz za desať dní, pretože potrebujú regeneráciu a častejšie to nemá zmysel, druhý zas, že nohy znesú, nech ich cvičím aj viackrát do týžd
za 1O dni? a co su nohy z cukru? neviem... ked som cvicila 6 dni v yzdni davali v *ohode... ale *ri hiit v behu 3 dni v týždni su o*timalne...inak je možn natiahnutie svalu ...2x mam absolvovane .D
ja cvičím nohy 2x do týždňa-v pondelok a štvrtok, síce tréner krútil ústami keď som prišla s týmto nápadom, ale tak som mu jasne povedala že chcem môj vysnívaný zadok a že eď po mesiaci neuvidím výsledky tak na to pôjdeme podľa neho
Regeneracia je v prvom rade individualna zalezitost a ovplyvnuje ju viac faktorov, najma kvalita a intenzita treningu, uroven stresu mimo posilovne, dlzka spanku a mnozstvo prijatych bielkovin a potravy celkovo.
Vo vseobecnosti vsak plati, ze sa vacsie svalove partie regeneruju dlhsie a mensie kratsie. Takze vacsina ludi je schopna lytka odcvicit aj kazdy trening, zatial co po zaberaku na stehna potrebuju aspon 2-3 dni volna, cize tak 2x do tyzdna max.
Rady od trenerov netreba brat ako absolutnu pravdu. Dobry trener ti nepovie presne co mas robit, ale nechava ti v urcitych veciach volnost, lebo vnima individualitu kazdeho jedneho cloveka. Rady si treba vypocut, ale trening prisposobit na seba, pocuvat svoje telo. Treba cvicit tak, aby ti to vyhovovalo - aby si sa citila dobre a mala vysledky. Univerzalny navod neexistuje. Typov treningov je vela ; - )
No , každý ma svoju pravdu , pre každého je niečo ine prirodzené a dobré. TO čo je pre teba dobré musíš nájsť ty.
Myslím si že nohy potrebuješ cvičiť , ale nie ničiť.
Toto je aj pri iných častiach.
Ide o to čo vlastne od toho chceš a očakávaš.
Aké cviky si dávaš a hlavne ako to tebe vyhovuje.
Celkovo by som začal raz do týždňa pokial si začiatočník. Potom ak by som už mál nejaký ten mesiac odcvičený šiel by som na viac dní. Napr: streda , piatok.
Sú tu dve možnosti , buď odcvičíš raz do týždňa a úplne do vyčerpania alebo si to roznásob do týždňa aj na tri krát. To prvé je skôr na naberanie svalov na nohy lebo počas celého týždňa sa ti bude regenerovať telo. A to druhe na nabratie sily do nôh tam získavaš menšiu odozvu na rast svalov ..
@thebad nohy má lepšie práve ten, čo mi radil raz za 10 dní, takže vždy keď chcem častejšie si to musím naplánovať tak, aby tam nebol @igorv práveže ja mám opačný problém, každý deň by som mala najradšej legday, ale je pravda že drepovaciu klietku mám poväčšinou pre seba @lool141 cvičím vyše rok, takže niečo už odcvičené mám, ale je pravda že najradšej mám také tréningy, kde si nohy "zničím"
tak ďakujem všetkým za rady, asi to nechám tak na tie 2x v týždni, to mi akurát prejde aj svalovica a nemám absťák
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Vo vseobecnosti vsak plati, ze sa vacsie svalove partie regeneruju dlhsie a mensie kratsie. Takze vacsina ludi je schopna lytka odcvicit aj kazdy trening, zatial co po zaberaku na stehna potrebuju aspon 2-3 dni volna, cize tak 2x do tyzdna max.
Rady od trenerov netreba brat ako absolutnu pravdu. Dobry trener ti nepovie presne co mas robit, ale nechava ti v urcitych veciach volnost, lebo vnima individualitu kazdeho jedneho cloveka. Rady si treba vypocut, ale trening prisposobit na seba, pocuvat svoje telo. Treba cvicit tak, aby ti to vyhovovalo - aby si sa citila dobre a mala vysledky. Univerzalny navod neexistuje. Typov treningov je vela ; - )
Myslím si že nohy potrebuješ cvičiť , ale nie ničiť.
Toto je aj pri iných častiach.
Ide o to čo vlastne od toho chceš a očakávaš.
Aké cviky si dávaš a hlavne ako to tebe vyhovuje.
Celkovo by som začal raz do týždňa pokial si začiatočník. Potom ak by som už mál nejaký ten mesiac odcvičený šiel by som na viac dní. Napr: streda , piatok.
Sú tu dve možnosti , buď odcvičíš raz do týždňa a úplne do vyčerpania alebo si to roznásob do týždňa aj na tri krát. To prvé je skôr na naberanie svalov na nohy lebo počas celého týždňa sa ti bude regenerovať telo. A to druhe na nabratie sily do nôh tam získavaš menšiu odozvu na rast svalov ..
@igorv práveže ja mám opačný problém, každý deň by som mala najradšej legday, ale je pravda že drepovaciu klietku mám poväčšinou pre seba
@lool141 cvičím vyše rok, takže niečo už odcvičené mám, ale je pravda že najradšej mám také tréningy, kde si nohy "zničím"
tak ďakujem všetkým za rady, asi to nechám tak na tie 2x v týždni, to mi akurát prejde aj svalovica a nemám absťák