To, čo pijem ja, ani káva nie je to nie je ani lyžička kávy zaliata trochou horúcej vody a doliate mliekom + lyžička cukru.. je to viac-menej také mlieko s príchuťou kávy
vždy, keď som v robote, to si tri štyri určite dám. najradšej mám double espressko so studeným mliekom, obyčajné latté a keď chcem niečo sladké, tak vanikové alebo banánové latté zo sójového mlieka.
a je to jedno, keďže správne pripravené espresso sa z tela úplne odbúra za 15 minút.. takže si ich dám pokojne aj tisíc, ale len v práci, lebo iba tam som si istá, že je správne pripravené..
@etelnair tie škodlivé látky, kt. sú v káve a to kofeín, karcinogény a třísloviny, sa po 15 min. začnú uvoľňovať už v tej nebezpečnej forme.. a vlastne keĎ ju máš zle pripravenú, je ti potom napiču, cítiš sa unavený, alebo presne naopak, si "naspídovaný", čo vlastne niektorí ludia chcú, ale o to vôbec pri káve nejde.. ak je dobre pripravená, po 15 minútach ju telo vylúči, väčšinou to vycikáš a proste tie zlé veci sa ti neuvoľnia do tela.. ak je zle pripravená, odbúra sa ti za 3 hodiny, čiže celé tie 3 hodiny sa ti jebú do tela.. takže tak
@54 preto napr. tehotná žena si môže úplne kludne dať normálnu kofeínovú kávu, lebo toho kofeínu je tam minimálne a ublíži jej to oveľa menej jak bezkofeínová, ktorá je už chemicky spracovávaná..
@h8u jj hento som chcel vlastne vediet ci sa to vyplavuje v moci ale aj tak sa mi to zda byt kus propaganda a neverim ze by clovek bez dalsich problemov fungoval hentak
@etelnair ako čo myslíš že jak? ak si dá kávu, po pol hodine ďalšiu, potom ďalšiu? ja neviem, podľa mňa v pohode.. vidím to na sebe proste, že úplne kľudne si dám silné ristretto, o pol hodiny ďalšie a o pol hodiny dvojité a nič mi neni jednoducho.. to proste neojebeš, podla mňa to je výskum, raz v tej káve je určité percento kofeínu a tí vedci to asi nejak zistili, kedy sa odbúra neviem, myslím si.. a po štyroch silných kávach by som už snáď mala niečo cítiť..
@etelnair jojo jasné že robia, vlastne tých 15 minut než sa odbúrajú, preto som napísala že po pol hodine si dám ďalšiu.. takže keby si dám 10 naraz, je to o inom asi..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
ja si dam radsej moje kbs-ko
filip
Kávu nemám rád, ale @nathalicatko ju chlastá furt
a je to jedno, keďže správne pripravené espresso sa z tela úplne odbúra za 15 minút.. takže si ich dám pokojne aj tisíc, ale len v práci, lebo iba tam som si istá, že je správne pripravené..
raz za mesiac, raz za dva.
bývavala to u mňa fasa vec, ale predávkovať sa ňou nie je ani troška príjemné tak som si to zarazila
a bludný kruh pokračuje
si nespala celu noc alebo ake to malo ucinky ?