Obraciam sa na vás s prosbou ...potrebujem poradiť .
Môj priateľ a ja sa máma skutočne veľmi radi ...ale po sérii nedorozumení z ktorých netreba obviňovať ani jednu stranu vznikol konflikt medzi mnou a jeho
Možno ťa pred ním jeho rodičia chcú iba uchrániť... možno sa jeho rodičia boja o svojho sya... možno...
Predpokladám že aj on má viac ako 20 - takže nevidím žiadny dôvod k tomu aby sa jeho rodičia k tomu takto stavali. Veď keby som bol rodič tak by som robil všetko preto aby sa mali moje deti čo najlepšie a nie to ešte im zakazovať priateľov/ky
Co keby si sa s nimi normalne porozpravala? ci to sa neda? Lebo list je sice pekne riesenie, ale mozu to pochopit uplne inac, ako si to myslela ty, ked si to pisala (vlastna skusenost ), takze pekne sa porozpravat z oci do oci je lepsie, mozno by ti aj vysvetlili, preco vlastne nechcu vas vztah a vyjasnite si to ako dospeli ludia
Pawlo ...no možno to je trochu zvláštne ale on má 18 ...Nerozumiem ich konaniu...v liste som im otvorila dušu -ale oni vraj povedali ,že som neúprimná,aby sa odo mňa držal ďalej
A co s tym maju rodicia? Asi su zatvrdnuty. ktovie co vsetko sa tam stalo. Asi by si mali precitat romeo a julia alebo daky roman. .... Alebo robit veci proti voli ich rodicom. Tvoji su proti? Che ide on za tebou. mate 20 rokov tak co? Ste mlady. A myslim si, ze rodicia i ked maju ako take pravo co sa tyka parnera ale o stasti svojho syna by mal rozhodnovat len a len on a nie mama alebo otec alebo este lepsie obaja. Takto mi nicia stastie. Do pice aj s takymi rodicmi.
Robit im naschval stretavat sa s nim inde. A to ti nemozu zakazat. Co by ta dali na sud alebo co?
Chcu vojnu? Tak by ju mmaju mat. Samozrejme ak sa vozpriete.
Dungeo- z očí do očí to naozaj nejde...sú odo mňa nejakých 300 km...je to problém...
S priateľom sme sa zoznámili na strednej a prežili ju spoločne ruka v ruke , teraz je to vzťah na diaľku - ide o to ,že maturity dosť narušili systém .Posledný deň pred maturitami, v nedelu sme sa chceli ešte zísť .byť spolu iba pol hodinu pokým ja budem musieť odísť na internát ...ale oni mu povedali že sa musí učiť a že ak ešte raz zavolám zoberú mu mobil ...skrz toto som ja povedala že ma dosť prekvapili a mala som z nich zrazu strach,pretože voči mne sa nikdy nechovali tak kruto ...nerozumiem tomu...a v liste som im vylýčila situáciu z môjho uhlu pohľadu , úprimne, a bez arogantného tónu, nerozumiem tomu...
Nipofmorphine - no nie je to čudné.. je to ešte normálny rozdiel. Možno jeho rodičia neveria vzťahom na dialku a preto odcudzujú aj teba. Človeku stačí zažiť raz zlú skúsenosť a už potom takýmto veciam neverí... A nedalo by sa to vyriešiť zoči-voči? Pretože niet nad ústny kontakt..
Kasko... ja som sa tiež k tomu takto postavila...v liste som napísala jednu vetu ,ktorá to všetko zvrtla -či sa im to páči alebo nie chcem s ním založiť rodinu...Im sa to zdalo ako keby som im niečo prikazovala...tu je to hlúpe že list vyznie inak ako skutčný prednes(poznámka pre Pawla )
Predpokladam ako vsetci ze aj on je dospely ako ty.... a preto si myslim ze rodicia by na to mali prihliadat ze sa lubite a ze ste uz VELKI na iste rozhodnutia... mali by byt radi ze sa lubite a ze ste stastny.... a ne vam to kazit viem ze mi to je lahke hovorit... ale mozno treba chvilku pockat a mozno by si ta mal chalan zastat a povedat si svoje ze ta ma rad a nech sa s tym zmieria.... ale moc drzim palceky a ak sa naozaj lubite tak to zvladnete podporujte sa aj v tom zlom moooc drzim palceky....
ale položili takto na diaľku otázku , prečo si myslím,že ja som pre neho to pravé ...to bolelo ...ja ho predsa milujem , úprimne...a naštvalo ich aj to ,že chcem s ním mať rodinu , vraj na to máme čas-nehovorím ,že hned zajtra voláme bocianovi ...ale myslela som ,že to bude dostatočný dôkaz že sa s ním nepohrávam ale mslím to uprimne, evidentne všetko čo som myslela dobre pochopili zle
Small angel- práve sa rozpráva...ja len dúfam,že sa to nezhorší, vraj má teraz kvôli tomu celému doma peklo... nechcem ho opustiť,ale uľahčila by som mu život
15. neviem si to v celku predstavit,ak si aj spravila daco zle,ospravedlnila si sa,takze mas cisty stit. Ak to nedokazu respektovat,na sile argumentacie ako ich dokazete zlomit.
Hm, fakt to mas zamotane, ale podla mna by to fakt pomohlo aspon skusit s nimi normalne pokecat, mozno to nic nevyriesi a mozno hej, a to mohli fakt zle pochopit, to chapem, hm, ale nemozem suhlasit s Dobinkou, ze ak sa mate radi, tak sa mate podporovat v zlom, vies, mnohe vztahy, ktore sa rodicom nepacili, nedopadli dobre, moj ujo sa strasne chcel zenit a jeho rodicia boli proti, ale aj tak robil podla svojho, netrvalo dlho a bol rozvedeny, skratka rodicia to nemyslia zle, hm, mozno sa ti nebude pacit taky navrh, aby ste to zatial, mozno len na cas, skratka nechali a potom sa uvidi...
Ja viem, ze to bude strasne boliet, ale asi by som to riesil takto, ak rodicia nepovolia ani po rozhovore...
15: Na druhej strane, keď už za ten váš vzťah takto bojuje že si urobil doma takú situáciu ako urobil, nemyslím že by bolo zrovna fér opustiť ho...
A určite skúste bojovať, ako ostatní písali, ak by sa dalo, tak skúsiť rozhovor osobne... Možno práve to s tým zakladaním rodiny mohli vziať trochu inak než si to myslela... (niekedy vznikajú nedorozumenia z vecí o ktorých sme presvedčení že sa to určite nedá pochopiť inak...)
Myslim, ze tu jednoznacne zlyhala komunikacia. V tejto chvily to mas dost nahnute, ale nic este nie je stratene.
Z mojho pohladu mas dve moznosti.
Bud pockas, kym sa obdobie trochu utrasie a obaja budete mat volno a stretnete sa potom vsetci spolu.
Alebo budes zelezo kut za horuca a nabehnes tam co najskor.
Jednoznacne treba urovnat konflikt s rodicmi, tzn. ze ked tam prides musia 100% citit, ze si tam prisla riesit problem s nimi a nie ze opat "obtazujes" ich milovaneho synacika. Dokonca by som zvazoval moznost, ze za nimi prides porozpraveta sa - dojdete k nejakemu zaveru a potom odides - nech si to mozu v klude ulezat.
Btw. uvadzat do listu, ze si s nim chces zalozit rodinu bolo ako argument krajne nevhodne. Obaja ste mladi ludia, jeho rodicia si jeho buducnost predstavuju urcite inak, mozno chcu aby isiel na VS aby robil karieru a myslia si ze ma na rodinu cas.
Argumentovat treba vzdy tym co momentalne je a tym co mame v rukach, nejakym slubom a velkym reciam dnes veri malokto ... mozno tak naivna mlades :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Možno ťa pred ním jeho rodičia chcú iba uchrániť... možno sa jeho rodičia boja o svojho sya... možno...
Predpokladám že aj on má viac ako 20 - takže nevidím žiadny dôvod k tomu aby sa jeho rodičia k tomu takto stavali. Veď keby som bol rodič tak by som robil všetko preto aby sa mali moje deti čo najlepšie a nie to ešte im zakazovať priateľov/ky
Robit im naschval stretavat sa s nim inde. A to ti nemozu zakazat. Co by ta dali na sud alebo co?
Chcu vojnu? Tak by ju mmaju mat. Samozrejme ak sa vozpriete.
S priateľom sme sa zoznámili na strednej a prežili ju spoločne ruka v ruke , teraz je to vzťah na diaľku - ide o to ,že maturity dosť narušili systém .Posledný deň pred maturitami, v nedelu sme sa chceli ešte zísť .byť spolu iba pol hodinu pokým ja budem musieť odísť na internát ...ale oni mu povedali že sa musí učiť a že ak ešte raz zavolám zoberú mu mobil ...skrz toto som ja povedala že ma dosť prekvapili a mala som z nich zrazu strach,pretože voči mne sa nikdy nechovali tak kruto ...nerozumiem tomu...a v liste som im vylýčila situáciu z môjho uhlu pohľadu , úprimne, a bez arogantného tónu, nerozumiem tomu...
Ak ani potom nebudu chciet ustupit a budu tvrdohlaví,tak by sa mal ten tvoj priatel vazne porozpravat....
ale položili takto na diaľku otázku , prečo si myslím,že ja som pre neho to pravé ...to bolelo ...ja ho predsa milujem , úprimne...a naštvalo ich aj to ,že chcem s ním mať rodinu , vraj na to máme čas-nehovorím ,že hned zajtra voláme bocianovi ...ale myslela som ,že to bude dostatočný dôkaz že sa s ním nepohrávam ale mslím to uprimne, evidentne všetko čo som myslela dobre pochopili zle
ale bojujte drzim vam palce
Rozchod by nikomu nepomohol,znicil by vas oboch.
Ja viem, ze to bude strasne boliet, ale asi by som to riesil takto, ak rodicia nepovolia ani po rozhovore...
A určite skúste bojovať, ako ostatní písali, ak by sa dalo, tak skúsiť rozhovor osobne... Možno práve to s tým zakladaním rodiny mohli vziať trochu inak než si to myslela... (niekedy vznikajú nedorozumenia z vecí o ktorých sme presvedčení že sa to určite nedá pochopiť inak...)
Myslim, ze tu jednoznacne zlyhala komunikacia. V tejto chvily to mas dost nahnute, ale nic este nie je stratene.
Z mojho pohladu mas dve moznosti.
Bud pockas, kym sa obdobie trochu utrasie a obaja budete mat volno a stretnete sa potom vsetci spolu.
Alebo budes zelezo kut za horuca a nabehnes tam co najskor.
Jednoznacne treba urovnat konflikt s rodicmi, tzn. ze ked tam prides musia 100% citit, ze si tam prisla riesit problem s nimi a nie ze opat "obtazujes" ich milovaneho synacika. Dokonca by som zvazoval moznost, ze za nimi prides porozpraveta sa - dojdete k nejakemu zaveru a potom odides - nech si to mozu v klude ulezat.
Btw. uvadzat do listu, ze si s nim chces zalozit rodinu bolo ako argument krajne nevhodne. Obaja ste mladi ludia, jeho rodicia si jeho buducnost predstavuju urcite inak, mozno chcu aby isiel na VS aby robil karieru a myslia si ze ma na rodinu cas.
Argumentovat treba vzdy tym co momentalne je a tym co mame v rukach, nejakym slubom a velkym reciam dnes veri malokto ... mozno tak naivna mlades :/