pripadne napíšte aj dispozíciu/rozlohu. a asi je individuálne, čo kto vníma pod dôkladný upratovaním, ale pre predstavu umytie okien, utretie prachu na ťažko prístupných miestach, dezinfekcia pracovných plôch a tak
Dlho, 4- 5 hodin? ale ked ma niekto nasere/ som nasrata a trochu to odflaknem tak aj 2 hodiny
A mame dvojizbovy + kuchyna spojena s obyvackou, z toho jednu izbu neupratujem. Rozlohu si napamatam :/
No a umyvane okien take sa tu nerobi, mozno raz za uhorsky rok na svateho dindi
Pre dôkladné a veľké upratovanie je už skôr lepšie sa presťahovať. Po tomto sa hneď zredukuje množstvo vecí a vznikne aj skôr poriadok a prehľad vo všetkom.
@thunderstorm@5 raz, ale jasne že to nebolo hlavne z dôvodu upratovania. Ale tak celkom po tom odsťahovaní sa šikovne poupratovalo, len bývaním sa to zas začalo hromadiť a rozvliekať.
@7 každopádne, tiež sa budem na prelome rokov zrejme sťahovať a dosť sa teším na ten moment, keď si všetko krásne vypulírujem a dám všetkým svojím piatim švestkám nové miesto a nový řád!
Ja som inak poriadkumilovný. Akurát bývať tak sám a vyhrať ten môj vysnený dom, na ktorý sám nemám ani tak ľahko nebudem mať, preto som spomínal schválne "vyhrať". Sám z môjho platu asi moc nie je šance mať na to ako keby som bol s niekým. Možno ani hypotéku mi neschvália, tak je to teraz také zabité a môžem sa len spoliehať a snívať. ???
ja neviem veci robiť naraz, to znamená, že keď si poviem, že zajtra idem upratovať, tak nie som schopná upratať všetky izby a celý byt v jeden deň čiže, ja robím skôr tak, že si rozdelím na izby alebo proste na časti...
napr. okná neumývam vôbec, lebo som čítala, že keď sú pekné, čisté a lesklé, tak sa na nich môžu zabíjať vtáčiky a lepšie je ich mať špinavé, lebo také sa vtáčikom nezrkadlia
lol, celý deň. akákoľvek myšlienka alebo zaujímavý predmet ma vie vyrušiť aj na pol hodinu. čiste teoreticky to viem stihnúť za 2.5-3 hodiny ale to by som musel mať asi adderal na predpis
Cely den by mi to trvalo. Mam 2izb ale so stedrou 55m2 vymerou a popri upratovani sa VZDy zadzubem aj s triedenim a vyhadzovanim veci a nejakou reorganizaciou minimalne polky izby….
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
A mame dvojizbovy + kuchyna spojena s obyvackou, z toho jednu izbu neupratujem. Rozlohu si napamatam :/
No a umyvane okien take sa tu nerobi, mozno raz za uhorsky rok na svateho dindi
napr. okná neumývam vôbec, lebo som čítala, že keď sú pekné, čisté a lesklé, tak sa na nich môžu zabíjať vtáčiky a lepšie je ich mať špinavé, lebo také sa vtáčikom nezrkadlia
Ale pokial ide o taký ten pravý deep clean, tak možno niečo okolo 6h
Mám apartman cez 80 m2