Od človeka hovoriaceho anglicky vyrozumiem všetko, keď mám volačo (sloh, a pod. -.) napísať, takisto v pohode, ale v tú ranu keď mám začať niečo hovoriť je to p*či...
keď treba rozumiem, či textu alebo hovorenému - ak teda hovoria zreteľnejšie s rozprávaním mám trochu problém, kým mi dopne čo chcem vlastne povedať... takže.. dá sa, ale žiadna sláva..:/
zabúdam a s rodenými anglicky hovoriacimi som ešte nehovorila
vo filmoch nerozumiem úplne všetkému a odkedy ju nemám v škole, vypadáva m gramatika. Ale na dorozumenie s niekým, koho jazyk neovládam (alebo nie dostatočne) mi to našťastie stačí.
Takže nie perfektne, možno o trochu lepšie ako dobre, ale dala som dobre, lebo už z nej osprostievam :/
Stačí mi to na to, aby som sa dorozumela s Japoncom, ktorého stretnem v Česku
Ale pokiaľ počúvam hovoriť niekoho, kto hovorí plynule po anglicky a nie sú to moji spolužiaci, rozumiem, pokiaľ však odo mňa očakáva odozvu, nasprostasto sa usmejem a mondálam, čo mi sily stačia
v nicom som fakt dobra...ale zas pride nieco dalsie....a vsetko sa mi popletie....ale dari sa mi dobre....asi preto ze sa neucim len teoriou ale aj praxou...idem na zajazdy do zahranicia a tam si to skvele za 2 tyzdne precvicim..
hm.. dosť nanič to viem.. akože, písať slohy na starej škole mi teraz príde úplná hračka, lebo naše "american essays" písať absolútne neviem a to viem ešte lepšie ako hovoriť - zo seba neviem dostať skoro ani slovo..
nemam problem s nicim, len som strasne osprostena ked som po opici a som nanutena pretlmocit nazivo :S pohroma najvacsia. hned bych sa preplieskala. ale inak perfektne sa dorozumiem s kazdym
jo, a ked zacnem strasne rychlo mliet, kaslem na gramatiku - napriklad na podmienky alebo popletiem minule casy. niekedy davno som si zvykla totiz pouzivat na vsetko predpritomny, tak sa toho dost tazko zbavovalo...
ale zatial najvacsi uapech ked som sa rozpraval s jednou spanielkou asi 20 minut a potom som jej povedal ze ja som vlastne zo svk a ona vyvalila oci co netusila ze som tiez vymenny student.
ale to bude asi tym ze jej anglina bola trosku horsia ale pssst
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
vo filmoch nerozumiem úplne všetkému a odkedy ju nemám v škole, vypadáva m gramatika. Ale na dorozumenie s niekým, koho jazyk neovládam (alebo nie dostatočne) mi to našťastie stačí.
Takže nie perfektne, možno o trochu lepšie ako dobre, ale dala som dobre, lebo už z nej osprostievam :/
Ale pokiaľ počúvam hovoriť niekoho, kto hovorí plynule po anglicky a nie sú to moji spolužiaci, rozumiem, pokiaľ však odo mňa očakáva odozvu, nasprostasto sa usmejem a mondálam, čo mi sily stačia
inak, vykecat sa vykecam, ale velmi stracam slovnu zasobu (no to aj v slovencine)
ale zatial najvacsi uapech ked som sa rozpraval s jednou spanielkou asi 20 minut a potom som jej povedal ze ja som vlastne zo svk a ona vyvalila oci co netusila ze som tiez vymenny student.
ale to bude asi tym ze jej anglina bola trosku horsia ale pssst
Je to naše školstvo, učí nás rozumieť, ale nie rozprávať..
Alebo nie?
Pretože aj ja rozumiem, keď mi niekto niečo hovorí, ale rozprávať neviem.