Nám tréner vravel že pri vytrvalostných behoch sa má dýchať: nádych (pravá,ľavá) a výdych (pravá, ľavá) (alebo to je jedno ktorá je prvá)...Lebo si všimol že nedýchame správne...
ako popravde neviem ako sa spravne dycha, lebo ja ked bezim, tak mam dost co robit so sebou a nie este si v hlave haluzit, ze ako dycham, ale mozno dycham aj hentak, who knows xD
zvyčajne na 3-3 (nádych výdych) a potom na 2-2 pri šprinte 2-1, vrelo odporúčam, vôbec nebývam zadýchaní aj teraz som dokončil moju každodennú 45 minutovku ... správne je to vysvetlné tu » www.akosatorobi.sk/video/836/beh-d...
dva nádychy (nosom) a dva výdychy (ústami) = nebude ťa pichať v boku a nebudeš zadýchaný a hlavne v zime dodržuj to, že nosom sa nadychuješ a ústami vydychuješ, inak ľahko prechladneš. Chce to trochu cvik, ale výsledok je viditeľný
tak ako ti hovorí tvoj tréner a ostatný tu...nádych pravá ľavá nosom a výdych pravá ľavá ústami ale ani nad tým moc nerozmýšľam, dýcham tak volako automaticky keď behávam .D
mne pomohla v tomto joga, vidim dost znacny rozdiel v technike dychania..neviem ci to robim dobre,ale mne to vyhovuje, nebyvam vobec zadychana, nikde ma nic nepicha...
aha, a je to,ze dycham len nosom 2x nadych a 1x vydych a snazim sa dychat "do brucha"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Nosom dnu, ústami von.
-------
(Ono to znie, ako keby som aj behávala.)
@n0win0u to že má problémy zo sebou môže mať za následok aj nesprávne dýchanie
aha, a je to,ze dycham len nosom 2x nadych a 1x vydych a snazim sa dychat "do brucha"
Pri šprinte na 100m napríklad samozrejme idem na jeden nádych.