Ja viem odveci otázka . No proste naučila som sa plávať ešte len v lete a stále neviem nejako dýchať, aby som stačila s dychom a plávala vkuse a nie s tými minutovými prestávkami medzi dlžkami. Ja dýcham stále cely deň len nosom, ale asi dosť slabo aleb
pri plávani sa dycha jedine ústami. najlepsie si je kupit na nos taku taky "štipec" a mas pokoj.
a ked napriklad prsia plavas tak velky nadych ked mas hlavu nad vodou a mozes vydychovat ked mas havu pod vodou, nic zloziteho. alebo potom ked uz mas pluca lepsie tak nadychovat sa staci kazdy druhy zaber.
a vazne, ustami, prsia nadych kazde vynorenie, motylik tiez, kraul kazdy stvrty zaber, ked uz nestiham dychom kazdy druhy, poriadne otvorit usta a ndychnut sa, pravdepodobne nevladzes preto, lebo sa nadychujes nosom.
@greyness lenb prsia zatiaľ plávam, nemôžem nosom, kebyže plávam kdesi v pokojnom rybníku, ok fajn, ale tu nemôžem. na okolo pláva veľa ľudí a táý hladina bazéna ma od pokojnej ďaleko.
@candy36 prečo odflaknute prsia? nemam este okuliare a ani nič okrem plaviek takže dýcham len nad vodou, pod vodou som skúšala včera prsia, ale nešlo mi to akosi.
@mefistofel , lenže ja ešte neplávam pod vodou som rada, že sa udržím vo vode nad vodou
Niz zloziteho milujem, ked toto niekto povie, co nieco vie a vysvetluje to lajkovi ...no ja mam hlavu nad vodou a na jeden zaber sa nadychnem na dalsi vydychnem
@herooo31 ano urcite je to trocha aj kondiciou, ale ako hovorim, kebyze dycham nosom, tak by som vladala plavat v pohode. Telo vladze, ale nie pluca :/
@alysia lebo keď máš stále hlavu nad vodou tak to sú také odfláknuté, normálne prsia sa plávajú tak že vydychuješ pod vodu, a dajú sa plávať v pohode aj bez okuliarov...ale to chce si zvyknúť na vodu v očoch
@candy36 nechceš mi dúfam povedať, že nemusím ani chodiť plávať, keď nedýcham nad vodou že? neviem prečo by som si mala zvykať na vodu v očiach a k tomu mám šošovky, takže to moc riskovať nechcem. Uvažujem o tých okuliaroch, mám ich napísané ako položku na zozname, čo treba kúpiť asi 25?
@alysia veď dýchaj si ako chceš, hlavne že sa snažíš ja som ti len povedala ako by sa mali plávať prsia, aj tak 90% ľudí pláva tie odfláknuté (aj ja keď si nechcem namočiť vlasy) a so šošovkami pod vodou asi fakt nie
ak potrebujes sosovky pri plavani, tak si zaobstaraj okuliare ofkors ale fakt hlavu mat nad vodou je jednoducho blbost. jednak je to dost neprirodzene pre telo ( stale vyssia/nizsia teplota v zavislosti od teploty vody ) jednak mas cely cas hornu cast tela v akomsi divnom "krci", nenarovnanu chrbticu no a dychanie so zahnutym krkom je proste tiez "ufo"
treba sa naucit normalne stat na mieste a hlboke nadychy a ponarat si hlavu pod vodu a vydychovat. ked sa naucis vydychovat tak, ze vydychnes naraz a rychlo, tak je dobre
@alysia nádych určite ústami, výdych kľudne aj nosom no pod vodou
pred plávaním je dobré sa rozdýchať vo vode, t.j. pri kraji bazéna. Nádych nad vodou (ústami) výdych pod vodou, opakovať to tak minútku. Pomaly si zvakneš na to dýchanie a nebudeš s tým mať problém
ale proste to je ako kupit si 30metrove svihadlo. sak ano skaces cez neho, ale preskocenie trva 12s
pise, ze sa jej nedobre resp. nevie dychat pod vodou tak takto sa to uci najlepsie, ked si zvykne aj plavat takym stylom, kedy sa lepsie dycha proste, aj plava ofkors
@candy36 to neber v zlom šak dýcham, musím no hej hej, tiez si hovorim, ze hlavne ze sa hybem a nieco robim a hlavne sa tu pytam, aby som vedela ako ludia dychaju, ako sa maju a postupne to budem skusat, vcera som sa ale dost napila pri tom skusani, tak to skusim az o tyzden ...no dobre, ale spevnujem si telo a chudnem aj pri doflaknutych prsiach nie? je to az taky rozdiel? ved tam len navyse sa pouziva jeden sval pri krku nie?
@n0win0u budu okuliare, su na zozname, neskor kupim ..preco je to taka blbost? mna tiez nic neboli pri tom a aj ked lezis pred telkou vselijako mas hlavu nie?
@alysia no spevňuješ...neviem ti povedať nič o presnom využívaní svalov pri plávaní, ale myslím že ak budeš robiť všetko ostatné správne tak to efekt bude mať aj tak
@alysia pred telkou si nenamaham takmer kazdy sval na tele neviem ti to ale nejako specialne vysvetlit, kedze nieco take nestudujem, resp. neviem, ale viem, ze dobre to nie je urcite
no ale pod vodou je dychat jednoduchsie, pretoze to je ovela menej namahave. tak ako som ti tu nejaky typek radil. normalne pred plavanim si na kraji skusaj vzdy dychanie. prudky, hlboky nadych a hned ponor a vydychuj. kludne aj nosom aj ustami, ak sa to naucis dobre tak ti "nenatecie" do nosa
@alysia tak napis co vies plavat(teda aspon tak minimalne ze sa udrzis na hladine) ja ti priblizne napisem ako mas kde dychat.
a pri prsiach napriklad: tam davas nadych ked robis záber, a vydychujes ked zacinas davat ruky pred seba a zas nadych ked zacnes zaberat... alebo mozem aj trosku podrobnejsie ked chces
zle :/ síce je všeobecne známy fakt že som proste hybrid ale nedokážem mať čo i len chvílku hlavu pod vodou aby mi tam nenabehla voda... a je to ohubu lebo tak môžem max. prsia a na chrbte... a chcem aj iné plávať :/
kedysi som síce mala tú takú pičovinu na nos ale teraz mi je hanba tak plavať ako ubr piča
@mefistofel prsia? že ČO viem plávať som sa naučila plávať len v lete, pomaly na mňa
mne to vcera hentak jedna holka vysvetlovala to dychanie pri prsiach, skusala som to, ale je to moc rychle....
nie je to valstne to co robim ja? nadychnem sa=zaberiem rukami, vydychnem=zaberiem rukami, takze kazde druhe je nadych, chapes.... a to tvoje, to je nejake divne na mna neviem. Asi tomu moc nechapem ako mam zaroven ked vystieram ruky pred seba vydychgnut a este sa hned potom nadychnut? wtf? nechapem
@lawey minule tu niekto mal take divne na rukach a taky maly chlapec tak som sa ho spytala na to a ze na vacsie zaberanie na ruky, vela ludi ma nieco divne na sebe
@n0win0u to zasa nie lenže akvabely dokážu (aspons i myslim) spraviť 10 dĺžok na jednu šupu pomaly na jeden nadych a nie jak svinucha tuponosá s drdlom a rapavým líčkom temer topiaca sa po pár dĺžkach a keď si to repdstavim ešte s hentym aparatom... no amen tma
@alysia pozri sa na obrazok @32 4-5obrazok z hora v tedy nadychujes to je hlavné, a hlavne si pozri ako ma na tom obrazku tie ruky ked cely cas si nad vodou. A potom vydych to mas uz viacmenej aj jedno, to je na tebe ale viacmenej cely cas ked je panacik pod vodou mozes vydychovat
@lawey to je jedno ved aj ty keby sa naucis poriadne dychat a roztiahnes pluca ( este viac ) + vydrz tak das. ide o to, ze oni to maju tiez koli tomu, ze sa tam tocia pod vodou barjako a im by sa nabrala voda lahko. proste ak ti to treba tak to maj, urcite lepsie ako plavat psa nad vodou ako kokot a rok robit jednu dlzku
@n0win0u ja viem že naberem kondičkku v plávaní, ide hlavne o to že mam velmi slabe ruky a venovať som sa im začala len pred nedávnom a s plávaním som eln začala...nuž viem že kondičku naberem časom... ale ide to že som sebakritická... hentake aparaty si môžem dovoliť keď budem špičkovo plávať a neuputavať an seba pozornosť a nie keď sa chcem naučiť aby mi netiekla voda do nosa a potom, plávať inak ako prsiá a na chrbte
a ešte poznámočka, pointa nebola o tom že nezvládnem dĺžku zvládnem dĺžku, ale išlo o to čo som pisala v prvom odseku... proste nechcem vyzerať ako turbo piča s pičovinou na nose... proste moje sebavedomie nie je ešte take aby sa tam ludia čo vedia dobre plavať (skrz to, že keby mam tu pičovinu tak sa učím aj kraula a podobne haluze kde má človek hlavu aj pod vodou na mne smiali
@lawey co ti jebe ? to koli ludom si budes zamerne robit zle ? resp nepomahat si ?
myslis, ze ich trapi co mas ty na nose ? co je navyse normalna vec, ludia, ktori napr nemaju prepazku to musia mat koli tlaku tiez. proste picovina to nenosit, lebo nieco povedia ludia o tom a budu sa mi smiat koho jebu ludia co sa smeju za take picoviny
@lawey okuliare na plavanie a stipec na nos by mali predavat skoro v kazdom sportovom obchode. Volaky velky obchodny dom tam si najdi sportove a tam to urcite budu predavat. a ked chodis do plavarne tak je uplne normalne ked mas okuliare, ciapku a stipec na nos... ja bez toho ani neplavam.
@lawey čo blbneš, kým nebudeš mať na nose štipec na bielizeň, tak na tom nie je nič divné
a okuliare majú naisto v každom normálnom športovom obchode a štipec by mali mať tiež. Nayvše keď máš nasadené okuliare, tak ten štipec si ani nikto poriadne nevšimne.
@alysia no, oveľa viacej sa zadýchaš, ak neplávaš s okulairmi. Ja si vždy ponáram hlavu a tak sa vôbec nezadýcham a vydržím plávať dosť dlho. Dýcham ústami, nadýchenm sa, do vody vydýchnem... Alebo nemusíš ani plávať s okuliarmi ak nechceš, stačí, že budeš dýchať ústami a vyfukovať do vody
Ja som plávala závodne a vždy iba ústami a aj prsia lebo správne sa plávajú aj s hlavou pod vodou..ťažko sa to vysvetľuje ale hlavne dýchaj ústami a snaž sa dýchať zhlboka a držať to v sebe.. ja som sa po každom zábere čo najrýchlejšie nadýchla a držala to a tým som si roztiahla pľúca no hovorím je to ťažko keď si iba začala ti takto poradiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
lebo ja plávam prsia a pohodys dýcham nosom.
a ked napriklad prsia plavas tak velky nadych ked mas hlavu nad vodou a mozes vydychovat ked mas havu pod vodou, nic zloziteho. alebo potom ked uz mas pluca lepsie tak nadychovat sa staci kazdy druhy zaber.
@candy36 prečo odflaknute prsia? nemam este okuliare a ani nič okrem plaviek takže dýcham len nad vodou, pod vodou som skúšala včera prsia, ale nešlo mi to akosi.
@mefistofel , lenže ja ešte neplávam pod vodou som rada, že sa udržím vo vode nad vodou
Niz zloziteho milujem, ked toto niekto povie, co nieco vie a vysvetluje to lajkovi ...no ja mam hlavu nad vodou a na jeden zaber sa nadychnem na dalsi vydychnem
Pri prsiach normálne nadýchneš, pod vodou vydýchneš a znova nad vodou nadýchneš.
Ja dýcham ústami, pretože tak naberieš viac vzduchu.
Skús to trénovať najprv len tak vo vode výdych, nádych a potom pri plávaní
treba sa naucit normalne stat na mieste a hlboke nadychy a ponarat si hlavu pod vodu a vydychovat. ked sa naucis vydychovat tak, ze vydychnes naraz a rychlo, tak je dobre
pred plávaním je dobré sa rozdýchať vo vode, t.j. pri kraji bazéna. Nádych nad vodou (ústami) výdych pod vodou, opakovať to tak minútku. Pomaly si zvakneš na to dýchanie a nebudeš s tým mať problém
ale proste to je ako kupit si 30metrove svihadlo. sak ano skaces cez neho, ale preskocenie trva 12s
pise, ze sa jej nedobre resp. nevie dychat pod vodou tak takto sa to uci najlepsie, ked si zvykne aj plavat takym stylom, kedy sa lepsie dycha proste, aj plava ofkors
no ale pod vodou je dychat jednoduchsie, pretoze to je ovela menej namahave. tak ako som ti tu nejaky typek radil. normalne pred plavanim si na kraji skusaj vzdy dychanie. prudky, hlboky nadych a hned ponor a vydychuj. kludne aj nosom aj ustami, ak sa to naucis dobre tak ti "nenatecie" do nosa
a pri prsiach napriklad: tam davas nadych ked robis záber, a vydychujes ked zacinas davat ruky pred seba a zas nadych ked zacnes zaberat... alebo mozem aj trosku podrobnejsie ked chces
kedysi som síce mala tú takú pičovinu na nos ale teraz mi je hanba tak plavať ako ubr piča
mne to vcera hentak jedna holka vysvetlovala to dychanie pri prsiach, skusala som to, ale je to moc rychle....
nie je to valstne to co robim ja? nadychnem sa=zaberiem rukami, vydychnem=zaberiem rukami, takze kazde druhe je nadych, chapes.... a to tvoje, to je nejake divne na mna neviem. Asi tomu moc nechapem ako mam zaroven ked vystieram ruky pred seba vydychgnut a este sa hned potom nadychnut? wtf? nechapem
a ešte poznámočka, pointa nebola o tom že nezvládnem dĺžku zvládnem dĺžku, ale išlo o to čo som pisala v prvom odseku... proste nechcem vyzerať ako turbo piča s pičovinou na nose... proste moje sebavedomie nie je ešte take aby sa tam ludia čo vedia dobre plavať (skrz to, že keby mam tu pičovinu tak sa učím aj kraula a podobne haluze kde má človek hlavu aj pod vodou na mne smiali
myslis, ze ich trapi co mas ty na nose ? co je navyse normalna vec, ludia, ktori napr nemaju prepazku to musia mat koli tlaku tiez. proste picovina to nenosit, lebo nieco povedia ludia o tom a budu sa mi smiat koho jebu ludia co sa smeju za take picoviny
prosím ťa.... keby sa vidim čo i len plávať tak mám kŕče a nei to plváať s pičovinou na nose ... ale plánujem si zohnať okuliare 8)
a ďalšia vec... netuším kde to zohnať
netusim ani ja.
ved ale mozes tak zacat s tym naucis sa vydychovat ustami do vody a to ptm nebude problem, resp nemal by aj bez toho
no tak ja sa aj snažím ústamy vidychovať... len proste ten "pretekajúci" nos je alfa a omega celeho mojho "plavania"
ja normalne nosom ale tiez niekedy ked pride vlna a vdychnem to tak je to hnus, hlavne chlorova voda.
a okuliare majú naisto v každom normálnom športovom obchode a štipec by mali mať tiež. Nayvše keď máš nasadené okuliare, tak ten štipec si ani nikto poriadne nevšimne.