Ako fungujú sny?sen alebo realita?je vôbec nejaký rozdiel?
Stala sa mi vec, o ktorú sa musím s vami podeliť. Na Veľkú Noc z piatku do soboty sa mi snívalo, že som šla na na bratov hrob autom, s mojou susedou.Volajme ju Gombíčka. Na ceste tam, mi začalo ťahať volant do pravej strany. Normálne som žila tým pocitom
@passko to je sice velmi pekne ale co je dopici podvedoma realita ? taka, ktoru neviem ovladat ? a to je kde, v paralelnom vesmire, ci kde to je ? O___O
uz aj keby to boli sny tak tu mame este lucidne sny a tym sa prejebe cely tam ten vyrok hore a vlastne cely solve z toho vzide, ze vlastne mas pici a pravda bude niekde medzi 1 a 3tim komentom xD
@n0win0u ze mezi 1. 2. komentom je pravda? nedocital som sa.. ze podvedoma a vedoma realita.. vedoma realita je taka podla mna, ktoru dokazes vniimat a podvedoma nedokazes, si ju neuvedomujes...
Ja osobne povazujem sny za iny druh reality. co je vlastne realita? stale je to len to, ako interpretujeme nase vnemy, ako mozog rozmeni informacie zo zmyslov. Sen je ine naladenie sa na realitu, resp. naladenie sa na inu realitu. Nepodcenoval by som dôlezitost snov
@vejkapejka podľa kvantovej teórie je možné úplne všetko, takže určite v niektorom alternatívnom vesmíre existuje aj človek ktorému sa každú noc sníva celý ďalší deň ktorý prežije, a vždy sa to splní. a aj toto je pomerne ľahko vysvetliteľné štatistikou a pravdepodobnosťou, proste NIEKDE a NIEKOMU sa to stať musí, keďže to je možné.
čo sa týka tohto tvojho sna, to že sa ti to stalo raz vôbec nie je tak veľmi nepravdepodobné ako sa zdá, vezmi si koľko vecí sa ti každý večer sníva a koľko udalostí sa ti každý deň stane, je omnoho nepravdepodobnejšie že by sa ti nič takéto (že sa v realite stane to čo predtým v sne) aspoň raz za čas nestalo...
...a potom je tu ďalší uhol pohľadu, to že čas je výmysel ľudského vnímania takže všetko čo sa stalo a stane sa deje práve teraz a len naše vnímanie to filtruje a oddeľuje na minulosť, prítomnosť a budúcnosť, a v spánku myseľ/duša stráca pevné väzby na realitu a čas ktorý naše telo považuje za/určuje ako "tu a teraz", takže je schopná vnímať viac v tomto zmysle (všetko sa deje naraz na jednom mieste), takže môžeš doslova vidieť budúcnosť (pretože v skutočnosti nie je budúcnosťou).
ja mavam dejavu,akoby sa mi nieco snivalo,ale dobre si to nepamatam,a zrazu nastane nejaka situcia kde si poviem,ze toto som uz zazila,pravdepodobne v tom sne.
Vieš... niektore sny maju čosi do seba.. ale tak.. myslim,že je to niejake varovanie... niektore sny sa nedaju vysvetlit.. ten vyznam možeš zistit neskvor.
niekdedy sa mi stava ze sa mi sniva nejaky rozhovor s clovekom na nejakom mieste poviem si to sa nikdy nestane a potom ked si na to vcas pri danom rozhovore spomeniem viem co povie clovek uz dopredu sranda no nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
co je vedoma a podvedoma realita ffs ? vedoma je real life a podvedoma je sen ? spolocne to nema nic
stava sa mi to casto, nazyvam to deja vu
Odpoveď ti na to v dnešnej dobe nikto nedá, možno maximálne len teórie.
uz aj keby to boli sny tak tu mame este lucidne sny a tym sa prejebe cely tam ten vyrok hore a vlastne cely solve z toho vzide, ze vlastne mas pici a pravda bude niekde medzi 1 a 3tim komentom xD
ibaže to sa tak hovorí .....ah
...su aj vynimky...ktore sa mozu javit ako vizia
čo sa týka tohto tvojho sna, to že sa ti to stalo raz vôbec nie je tak veľmi nepravdepodobné ako sa zdá, vezmi si koľko vecí sa ti každý večer sníva a koľko udalostí sa ti každý deň stane, je omnoho nepravdepodobnejšie že by sa ti nič takéto (že sa v realite stane to čo predtým v sne) aspoň raz za čas nestalo...
...a potom je tu ďalší uhol pohľadu, to že čas je výmysel ľudského vnímania takže všetko čo sa stalo a stane sa deje práve teraz a len naše vnímanie to filtruje a oddeľuje na minulosť, prítomnosť a budúcnosť, a v spánku myseľ/duša stráca pevné väzby na realitu a čas ktorý naše telo považuje za/určuje ako "tu a teraz", takže je schopná vnímať viac v tomto zmysle (všetko sa deje naraz na jednom mieste), takže môžeš doslova vidieť budúcnosť (pretože v skutočnosti nie je budúcnosťou).
vyber si