lebo mi prišlo z Trnavy že som prijatá, a na zápis mám prísť 27. júna. Ale tam nechcem moc ísť lenže z NR a BA sa výsledky dozviem až po 30.6. a keby ma tam náhodou neprijali tak ostanem nahratá a teraz neviem čo mám robiť ísť na zápis neísť na zápis. Ne
no ja ti neviem lebo na niektorých školách to funguje tak, že keď sa zapíšeš tak si už študentom tej školy čiže ako keby tam už študuješ to znamená, že potom keby ideš na inú školu tak je dosť možné, že si ju budeš musieť platiť lebo aj keď si na hentú nechodila tak akoby si chodila. neviem, či ma chápeš
závisí to od školy, radšej sa informuj na študijnom. a mimochodom kam a čo ideš v TT, že máš už také poplatky hneď na začiatku??
inak ja by som skôr povedala, že nejde ani tak o poplatky, ak o ten zápis... keď sa zapíšeš, a keď ťa aj vezmú tam, kam chceš ísť viac, tak keď už tam budeš raz zapísaná... tak ja neviem, to sa dá zrušiť, aby si - po papierovej stránke - neštudovala na dvoch vš súčasne? lebo ako môžeš, ibaže si jednu budeš platiť....
@2 veď to je normálne, tie poplatky... za index, za isic, za validačnú známku... bohvie, čo si ešte vymyslia. u nás napríklad ešte aj brožúru o škole dostaneš. za 6€ či koľko...
presne ako pise @greyness . ak sa zapises, budes studentom tej skoly, takze ak sa zapises neskor niekde inde, bude to chapane tak, ze studujes dve VS a teda za jednu budes musiet platit....
kamaratovi sa presne toto stalo, zapisal sa na jeden odbor, ale kym zacal ak. rok, tak si to rozmyslel a isiel na iny. v tretom rocniku mu prisiel papier, ze ma zaplatit poplatok za nadstandardnu dlzku studia
no je to napicu takto skoro... ja som tiez mal zapis na feiku nejak zaciatkom jula, co bolo tiez velmi skoro, kedze moji byvali spoluziaci mali zapisy az koncom augusta/v septembri
ak sa zapises teraz a potom ti pride papier, ze ta vzali aj na druhu skolu a rozhodnes sa ist tam, tak akoby stratis rok skoly a budes si ho musiet zaplatit
si si ista ze budes musiet platit tych 25e teraz? lebo na niektorych skolach to robia tak, ze teraz je len taky ako keby informativny zapis, nech si zistia teda aspon cca pocet buducich studentov, no v septembri sa potom kona druhy zapis, ktory uz je ten ozajstny, zavazny....aspon tak to byva v niektorych pripadoch tak je dost mozne ze aj v tom tvojom
@lenuli ano som si istá prišiel mi Papier že 27. samám dostaviť na UCM a priniesť tie poplatky 10 eur za index a 15 eur za ISIC .. vlastnie priniesť potvrdenie o zaplatení... obetujem tie peniaze ako fakt poistku lenže omnoho väčší záujem mám o žurnalisstiku v BA a tam mám aj ako tak šancu sa dostať čo pozerám podľa výsledkov . a od tial prídu výsledky až 30 júnna z nitry prvý júlový týždeň nechcem riskovať že nakoniec ostanem doma. a o tom som už počula tiež že aks a zapíšem tak sa stávam študentom ich školy a príde mi ten papier že mam zaplatiť a to by som bola velmi nerada. Veď to ma musia neako vyradiť keď tam nenastúpim. a Všetkym ďakujem za odpovede
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
závisí to od školy, radšej sa informuj na študijnom. a mimochodom kam a čo ideš v TT, že máš už také poplatky hneď na začiatku??
kamaratovi sa presne toto stalo, zapisal sa na jeden odbor, ale kym zacal ak. rok, tak si to rozmyslel a isiel na iny. v tretom rocniku mu prisiel papier, ze ma zaplatit poplatok za nadstandardnu dlzku studia
takze ak chces mat istotu, volaj na studijne.