Obhliadla som si jednu krásnu fenočku v útulku, volá sa Sisi. Je to milý, priateľský a bezproblémový psík vhodný do bytu, ale mama mi ju nechce dovoliť. Vraj už mám zajaca a mám sa o neho starať, myslí si, že keby dostanem psa tak na zaja
napríklad môj oco odmietal aby som mala škrečka, keď som bola malá. ja som ho proste len jedného dňa dotiahla domov a bolo. bolo jasné, že to zviera nevyhodí. nakoniec si ho tak obľúbil, že sa s ním hrával a dával mu pravidelne čerstvú zeleninku
Ak ju nechodíš venčiť tak začni a dotiahni ju vždy na chvíľu domov ak mama neni z kameňa tak si ju obľúbi a bude.
povedz jej, ze psici z bytov byvaju vacsinou zdravsi, lebo ludia s rodinnym domom maju pocit ze ked ma psik volne priestranstvo, nemusia ho tak casto vencit. ludia z bytu proste musia, lebo tam psik nema ziadnu prirodu no a teda tym ze pes je len na dvore, kde ma uz oznackovane svoje teritorium, nema potrebu znackovat dalej a casto to v sebe zadrziava, vypusti to az ked mu naozaj treba, co je v konecnom dosledku pre jeho organizmus nezdrave - casty problem psov v domoch
@sarasotta Myslím, že nás je tu viac, komu rodičia za nič na svete nedovolia žiadne zvieratko. My už máme psa a andluky, ale ja by som chcela chameleóna Jednoducho si toho psa zober domov a je to vybavené Možno bude na teba mama kričať, ale ak je ten psík naozaj bezproblémový, ako hovoríš, tak by to po čase malo byť v pohode
@sarasotta Moja mamka tiez nechcela psa,tie typicke vety,ze vsade budu chlpy.tak mi ho jej priatel doniesol domov a mamka ho uz ma rada.Raz ma nasral,tak som mu povedal,ze je debil a mamka mi zacala rozpravac,ze ako sa to s tym psikom rozpravam.ako som si to vobec dovolil a ma ho rada,tvrdi,ze by ho nevymenila za nic na svete moja babka tiez nechcela psa,tak sa jej teta spytala."Mami,darceky sa nevracaju ,ze?"A babka ako zasadova ucitelka povedala,ze samozrejme,tak jej teta oznamila,ze jej doniesla psa samozrejme,ze to bol tetin pes tak skus t
ja keď som chcela psa, tak som stále hučala do rodičov, oco až tak nenamietal, skôr mama..trvalo mi to rok, možno 2 kým som presvedčila..mala som vtedy 10, kupovala som si nejaký časopis o psoch, kde boli inzeráty...vždy som na nejaké zavolala, raz sa to dostalo až do takého štádia, že som našla inzerát kde chceli darovať fenku boxera, lebo sa sťahovali so bytu, už som s majiteľmi bola v pravidelnom kontakte, potom to však mama zistila a zavolala im že to nie je možné atď..a asi o mesiac nato mi urobili prekvapko, zobrali ma do jedných kde mali šteniatka a tak mám svoju happku ...ale s inými zvieratami (také menšie) som to vždy urobila tak že som doniesla domov a hotovo
Mám tiež zajaca. Chcela som aj psa, ale čoskoro som si uvedomila, že na neho nebudem mať už čas, pretože už o zajaca ak sa chceš strarať dobre, musíš si na neho nájsť veľa času. Navyše je to finančne náročné mať dve zvieratá, hlavne ak má jedno z nich slabú imunitu ako moja Boba, je to problém, často s ňou chodíme k veterinárovi a peňaženke to dá dosť zabrať- lieky pre ziveratá sú ukrutne drahé, a ak majú obe zvery často nejaké choroby, no tak to je problém na druhú. Ďalej si uvedom, že keď budete (často) preč, treba sa o ne obe starať, ja som na to, priznám sa, tiež myslela až potom, takže sa nám o ňu v takom príade chodí starať suseda a starí rodičia. A teba aj zvážiť, či budeš mať čas aj potom, nie len cez prázdniny alebo podobne, pretože väčšina ľudí si kupuje nových miláčikov, keď je dlhšie voľno.
za pár rokov pôjdeš na strednú, cez víkendy budeš chodiť na párty a budú ťa zaujímať iné veci a pes ostane mame na krku, toho sa bojí...myslí do budúcnosti a radšej si zatiaľ vystač so zajacom, viem o čom hovorím, mám 3 psy a teraz som začala chodiť na výšku a všetko je na rodičoch
mno o bytových psíkov sa nieje až tak ťažké starať . Ale ak chceš psíka je dosť ťažké prehovoriť rodičov . Ja som prehovárala rodičov asi 7 rokov kým som ho dostala skús si psíka z útulku požičiať na pár dní a ak uvidí tvoja mama že sa staráš o psíka aj o zajaca možno si ho obľúbi a zmení názor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
alebo ju skus presvedčiť nech kúpi rodinný dom
keď ho nechce tak ho nechce
napríklad môj oco odmietal aby som mala škrečka, keď som bola malá. ja som ho proste len jedného dňa dotiahla domov a bolo. bolo jasné, že to zviera nevyhodí. nakoniec si ho tak obľúbil, že sa s ním hrával a dával mu pravidelne čerstvú zeleninku
Ak ju nechodíš venčiť tak začni a dotiahni ju vždy na chvíľu domov ak mama neni z kameňa tak si ju obľúbi a bude.
Ja som psa chcela 19 rokov, kúpila som si ho až pred 3 mesiacmi a to už nebývam s našimi.
Tam treba počítať aj s tým, že pes nie je ,,len venčenie", ale aj finančne relatívne náročná záležitosť.
Neviem, či v Tvojom veku by si bola schopná ťahať žrádlo, veterinára...