Takže mojej spolužiačky a zároveň kamarátky sestra ktorá má 13 rokov chce veľmi schudnúť do leta a stále ma otravuje ako má schudnúť a tak a myslím si aj ja že by mala schudnúť aspoň trošku . A mám ju aj docela rada preto sa chcem opýtať ako na to?
Ak nie je vyslovene obézna ale má iba miernu nadváhu tak nech s tým trochu počká. Na chudnutie treba trochu už takej tej dospeláckej rozvahy, zbytočne si dotrtká metabolizmus, radšej ju vezmi častejšie dakam von , nech má viac pohybu. Korčule, dlhé prechádzky tam vidím cestu... keď sa pôjdete niekam najesť, zvolte miesto fastfoodu nejakú šalátareň a tak no, drobnými krokmi, nič nesíliť.
ludia dietujuci v detstve (kvoli par kilam pubertalneho tuku, ktory je uplne normalny u dievcata a onedlho sa rozdistribuuje alebo strati) maju 8x vyssiu pravdepodobnost byt obezni v dospelosti
No záleží od toho koľko schudnúť a či vôbec treba.
Minule som v autobuse nedobrovoľne počúval rozhovor dvoch dievčat, 15 rokov maximálne, jedna druhej sa sťažovala že nezapne rifle a že už od dnes nič nebude jesť, že jaká je vyžratá a podobne. Druhá jej len prokyvovala že tiež so sebou chce dačo robiť. Pozriem na ne - obe 20 kila aj s topánkami, tá čo tak strašne nariekala mala možno 1 faldík na bruchu pre fastfoodové žrádlo, preto tie rifle nezapla. Bože, nevedel som či sa smiať, plakať alebo im obom vynadať...
@method Fisher J, Birch L. Restricting access to palatable foods affects children's behavioral response, food selection, and intake. American Journal of Clinical Nutrition.
napr
v tom nie je to cislo, na to ti viem najst zdroj v stredu, ak si spomeniem
ja nemam nic proti @1@2@3 , ale pomahat 13-rocnemu dietatu v puberte a vo vyvoji chudnut internetovymi radami povazujem za ozaj zly napad
@narazuvzdornaa ja som to napríklad pochopila tak, že baba sa fakt možno len zbytočne prejeda a sedí celý deň na zadku práveže si myslím ze deti by mali športovať trocha a teda pokračovať v tom aj v puberte.. Mala som na mysli napríklad bicykel, korčule, plávanie.. Proste také tie bežné veci ja zas ľutujem ze keď som prestala v puberte jazdiť na koni kvôli, tak som potom nemala žiadny pohyb
Tak pokiaľ naozaj nemá nejakú obrovskú nadváhu a len je trošku oblejšia tak určite nemusí nejak extra chudnúť a ako 13 ročná vôbec nemusí chudnúť do leta. Keď už tak viacej sa hýbať. Ja som ako 13 ročná bola trochu pri sebe a časom sa to stratilo a myslím že v puberte veľa ľudí trošku naberie na váhe a že je to úplne normálne. Ale ak má naozaj veľký problém s nadváhou, tak nejsť veľa sladkého a veľmi kalorické jedlá a nepiť sladké nápoje a viac sa hýbať , respektíve cvičiť
@tomias práveže si myslím ze dnešné deti maju skôr tendenciu priberať ako kedysi, lebo však teraz samý fastfood sladkosti, radšej sedia pri PC ako by mali ísť von.. :/
@sasi2680 oni priberaju a su viac vyvinute lebo jedia maso s nadopovanych zvierat.. nie je normalne aby 12-ročne decko malo fuzy, nohy 6-tky a hlavu jak kura
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ludia dietujuci v detstve (kvoli par kilam pubertalneho tuku, ktory je uplne normalny u dievcata a onedlho sa rozdistribuuje alebo strati) maju 8x vyssiu pravdepodobnost byt obezni v dospelosti
Ludia by nemali dietovat, len sa naucit normalne jest.
Minule som v autobuse nedobrovoľne počúval rozhovor dvoch dievčat, 15 rokov maximálne, jedna druhej sa sťažovala že nezapne rifle a že už od dnes nič nebude jesť, že jaká je vyžratá a podobne. Druhá jej len prokyvovala že tiež so sebou chce dačo robiť. Pozriem na ne - obe 20 kila aj s topánkami, tá čo tak strašne nariekala mala možno 1 faldík na bruchu pre fastfoodové žrádlo, preto tie rifle nezapla. Bože, nevedel som či sa smiať, plakať alebo im obom vynadať...
napr
v tom nie je to cislo, na to ti viem najst zdroj v stredu, ak si spomeniem
ja nemam nic proti @1 @2 @3 , ale pomahat 13-rocnemu dietatu v puberte a vo vyvoji chudnut internetovymi radami povazujem za ozaj zly napad