Zdravim...Viem, že to, čo sa teraz pytam je totalna chujovina, ale neviem v akom oblečení by som mala ist na prijimacky na vysku. Mozem ist normalne alebo radsej formalnejsie?..povedzme nejako elegantne?....
ja som išla na prijímačky na gympel v čiernych spoločenských nohaviciach, blúzke, saku a lodičkách. A profáci na mňa pozerali s uznaním a niektorí študenti sa mi aj pozdravili "Dobrý deň."
skus daku elegantnejsiu sukne a tricko alebo niake jemne saty alebo ak nemas rada sukne-saty tak si daj niake nohavice a tricko...ale urcite sa oblec do toho v com sa budes citit prijemne lebo v podstate je hlavne to co mas v hlave a ne na sebe
ok.. dik za rady... ja som bola tiez toho nazoru, ze radsej elegantnejsie, len som si nebola istaa....nerobim ziadne pohovory, len pisomnee..nho dako sa uz dohabem...este neviem presne ako, ale urcite si rifle nedam
@13@pawlo Prečo extrém? Čo je také extrémne na šušťákoch? Inak ja som neradil jej, aby tam tak došla. Len som naznačil, že je podľa mňa zbytočné sa nejako extra slušne obliekať.
Teda, neviem ako by mali prebiehať tie jej, pokiaľ jej výslovne nepovedali, aby došla "slušne" oblečená.
Moje prijímačky boli asi také, že som celý čas sedel, nikto si ma nevšímal (môj výzor), a písal som. Potom nás pustili. Nič viac. A bolo tam okolo 100 študentov.
A môžeš mi opísať povahu človeka, ktorý má na sebe šušťáky na prijímačkách (alebo aj mimo nich)? Alebo aspoň, čo si ty pod tým predstavuješ.
Vieš, mnoho ľudí odsudzuje iných podľa výzoru (ja niesom výnimkou). Ale mnoho sa mýli (tak isto niesom výnimkou).
dokonca keď som mala aj osobné pohovory som mala na sebe roztrhané conversky a holka, čo tam bola, mala na nohách kanady
pripomenulo mi to jeden príbeh o maturantovi z francúzska /bol to spolužiak môjho niekdajšieho profesora/
prišiel na maturu v havajskej košeli, šortkách, oprel o stenu surf, všetko, totálne všetko vedel a aj veci naviac.
a nedali mu to kvôli oblečeniu.
šiel sa sťažovať na nejaké príslušné orgány, že je to nefér a bla bla, komisionálne ho preskúšali, dostal 20/20 /najvyššia a takmer nedosiahnuteľná známka z matury vo FR/ a odvtedy sa tam môže chodiť v neformálnom na matury, hahahaha.
ide najmä o tvoje pohodlie. a ak je to písomné, tak sa s akousi eleganciou nemusíš srať, aj tak sa stratíš v dave.
@kaboooo - normálny zdravý sedliacky rozum vraví že človek by sa mal obliekal na každú príležitosť vhodne - keď raz ide niekto niekde reprezentovať seba a chce zapôsobiť v tom najlepšom svetle tak je samozrejmé že si neoblečie montérky, šušťáky a podobne - keď ide niekto opravovať auto a vie že sa pri tom poriadne zašpiní tak vie že si má zobrať na seba montérky a nezoberie si sako a podobne - proste na každú činnosť si treba vedieť vybrať to správne oblečenie a nemyslím si že v tomto prípade kde sa jedná o prijímačky na vysokú školu ( kde vysoká škola má byť už značka že ten a ten daný študent má isté vedomosti o živote a o slušných mravoch) - by bolo vhodné zvoliť ako reprezentatívne oblečenie šušťáky. Áno videl som nie jedného a nie dvoch ktorý si na seba zobrali šušťáky napríklad na školskú akciu kde sa išlo do divadla alebo trebárs na konci školského roka kde ti odovzdávajú vysvedčenie alebo podobne. Nehovorím že šušťáky sú zlé, ale sú určené na šport a tam by sa mali aj využívať a nikde inde.
@pawlo Nie, keď sa 15ka narve do spoločenských nohavíc, blúzy, saka a lodičiek len kvôli prijímačkám, tak je to odveci a neprirodzené. A navyše špatné.
Nepovedala som, že tam má ísť v tom, v čom okopáva roľu, ale aspoň by to bolo prirodzené. Zas nie preháňať to.
Spolužiačka vravela, že jeden chalan bola na maturite na umeleckej v nemeckej uniforme, lebo je tak „trochu“ pošahaný a prešiel.
A ako bolo povedané v @17 , hlavne niečo, v čom sa cítiš dobre.
@krutafunebracka - ako vravím iný kraj iný mrav Mňa vychovali tak aby som sa správal ako človek - takže mne sú spoločenské nohavice a blúzka prídu úplne normálne
daj si dačo take, aby si na nich urobila lepší dojem
ale určite si nedaj niečo v čom sa necítiš dobre a nepáči sa ti to aj ked iný hovoria že je to výborné lebo tí ludia vycitia že nemáš dobrý pocit a budu si myslieť nejakú inú príčinu...
farbu si vyber podla nálady budeš sa cítiť lepšie a taká viac uvolnená
nič starého typu a ani nič extravagantné
a podla mna nejaky kostimček a pod to také lachké tričko(s dlhým al. bez rukavov) aby ladilo s farbou kostýmu
@tikalok - nikde som nepísal že kto sa tak oblieka je horší alebo lepší človek - len proste pre mňa je to neprirodzené a nepochopiteľné ale nikomu to neberiem
@22@pawlo "Zdravý sedliacky rozum"? Určite nemôže byť zdravý, keď niekto posudzuje ľudí podľa ich výzoru alebo vraví, ako sa kto a kam má obliekať. Žiaľ, v dnešnej dobe sa tým "zdravým sedliackym rozumom" mnoho ľudí aj riadi.
Teda, teraz nenarážam nato, že by si napr. na príjímačky prišiel v obleku klauna (aj keď...), ale nato, že ak chce niekto reprezentovať samého seba, tak by aj mal byť samým sebou (vrátane výzoru).
Ja osobne túto pretvárku v oblekoch (a v extra šatách) rád nemám. (Hovorí sa síce, že šaty robia človeka, ale zatiaľ mi nikto nedefinoval význam slova človek v tej vete).
@30@pawlo Mno, o tejto vete som akurát premýšľal, ale nečakal som, že ju napíšeš. Pre mňa význam tejto vety je asi takýto: "Neželám si aby si sa s týmto názorom ďalej reprezentoval v mojej prítomnosti. Ďalej sa s tebou o tom nemienim baviť."
Týmto nevyvolávam hádku (podozrenie), že si to povedal, alebo nebodaj myslel! Ale vždy keď to niekto povie, tak mám tento pocit (proste len pocit).
ale co je na tom neprirodzene, ked clovek pride na prijimacky medzi 200 inych ludi v tom, co mu je pohodlne, v com sa nebude citit nepohodlne, co ho nebude skriabat a sposobovat neprijemne pocity (to je v mojom pripade oblek), tak to asi nechapem
a tiez ma zaujalo "spravat sa ako clovek". a to je ako? naozaj je pre cloveka formalne oblecenie take prirodzene, ze to patri pod ten vseobecny pojem "spravat sa ako clovek" ?
@31@kaboooo - žiadnu hádku tým nevyvoláš pretože tu proste nie je dôvod na hádku. Nie som ten typ ktorý by sa nejako vzrušoval nad nejakými podobnými vecami
A v istej miere máš aj pravdu - ja by som si mlel svoje, a ty zasa to svoje - ja by som ťa nepresvedčil o tom že oblek je super, a ty by sa ma zas nepresvedčil o tom že šušťáky sú super. Vlastne ani nemám dôvod niekoho presviedčať.
@32@tikalok - ako som spomínal už vyššie ,,iný kraj iným mrav,, - pre mňa je na formálne akcie pohodlný oblek a na neformálne rifle - v tom sa mi dobre pohybuje aj sa v ňom dobre cítim - aj doma si na seba radšej dám nejaké staré rifle ako tepláky - neviem som už proste taký - rifle sú proste nezničiteľné a môžeš ich nosiť roky a roky - ale to už je mimo témy.
Pre teba je zasa pohodlné niečo iné - v poriadku - len šušťáky sú mi akosi proti srsti - a s tým už asi nič nespravím
Pod pojmom správať sa ako človek si predstavujem - súhrn rôznych aspektov ktoré sa týkajú správania, oblečenia, reči ako aj prejavu, mimiky, gest, chôdze, držania tela a neviem čo ešte ... A rola oblečenia v tom zohráva nezanedbateľnú rolu
easy, easy... vazim si vase rady..ale zase hadat sa tu nemusite kvoli tomu.. ...dakujem.. utvrdila som sa v tom, ze elegantnee...aj ked elegantne oblecenie je u mna v satniku zastupene minimalne..ale tak daco vyhrabem
citim sa dobre vo svojich cultoch...cize ja by som sla proste v tom com sa citim dobre...aby som sa potom nestresovala...cize by som isla oblecena jak inokedy..mozno by som si nedala par doplnkov co nosim..ehm...ale proste..kebyze si dam na seba nejake topanky an vysokych podpedkoch a co ja viem..co..tak sa citim zle...a tym by som bola aj nervoznejsia
Ja som isiel strapaty s retazami na nohaviciach a s jednou bielou a druhou ciernou snurkou na botaskach.. Su to prijimacky, nie pohovor na post manazera.
A vďaka tomu, že aj iní ujovia považujú (samozrejme zásadne vždy z neznámych a z nezmieniteľných dôvodov) "obliekať si oblek" za ekvivalentné k "správať sa ako človek" tak ho od teba chcú pomaly všade, nádhera ...
no vieš čo, ja som bola na prijimackach a pisala som iba testy a bola som oblecena trosku formalnejsie, takze som tenisky vymenila za take slusne boty a mala som take elegantne tricko.. inak som mala rifle. ale boli tam baby co boli oblecene v kostyme jeden taky starsi ujo mal oblek a niektore baby tam boli oblecene uplne normalne, proste rifle, tricko tenisky..
takze ak ides an na pohovor tak urcite nieco formalnejsie. ak iba na testy tak sa oblec hlavne tak aby si sa citila pohodlne.. ved to neni o veciach
@krutafunebracka nymslím, že som to prehnala. Ja sa aj v bežné dni do školy obliekam elegantnejšie, lebo to mám rada. A na prijímačkách som vôbec nebola jediná slušne oblečená .Zas ja by som si nikdy neobliekla na prijímačky rifle. Necítila by som sa dobre. Elegancia, to je moje .
ja by som si kludne dala aj rifle aj na otvoreni skoly som mala a nikto sa nestazoval ved ked sa doplnia nejakym elegantnejsim vrchom tak to vyzera dobre... samozrejme, nemozu byt roztrhane alebo vyprate
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Ale čo tak nejako to skrížiť? Akože nie prísť tam v teplákoch, ale ani prehnane oné, lebo to už je zas neprirodzené.
Ale ja by som osobne určite nešla v rifliach a rozťahanom tričku, prípadne teplákoch a podobne
Podľa mňa by bolo najlepšie dať si niečo formálnejšie, ale zase kostým mať nemusíš, ak nechceš.
Kľudne by napríklad podľa mňa stačilo obliecť si nejaké normálne, dlhé "neriflové"nohavice a elegantnejšie tričko.
Ja som mal písomné, bolo mnoho ľudí, šiel v šušťákoch (plus krátke tričko, tenisky, ...). Proste žiadny zbytočný oblek.
ja som išla na prijímačky na gympel v čiernych spoločenských nohaviciach, blúzke, saku a lodičkách. A profáci na mňa pozerali s uznaním a niektorí študenti sa mi aj pozdravili "Dobrý deň."
keď si dáš rifle a tričko, tiež možno nič nepokazíš, ale...
Teda, neviem ako by mali prebiehať tie jej, pokiaľ jej výslovne nepovedali, aby došla "slušne" oblečená.
Moje prijímačky boli asi také, že som celý čas sedel, nikto si ma nevšímal (môj výzor), a písal som. Potom nás pustili. Nič viac. A bolo tam okolo 100 študentov.
A môžeš mi opísať povahu človeka, ktorý má na sebe šušťáky na prijímačkách (alebo aj mimo nich)? Alebo aspoň, čo si ty pod tým predstavuješ.
Vieš, mnoho ľudí odsudzuje iných podľa výzoru (ja niesom výnimkou). Ale mnoho sa mýli (tak isto niesom výnimkou).
dokonca keď som mala aj osobné pohovory som mala na sebe roztrhané conversky a holka, čo tam bola, mala na nohách kanady
pripomenulo mi to jeden príbeh o maturantovi z francúzska /bol to spolužiak môjho niekdajšieho profesora/
prišiel na maturu v havajskej košeli, šortkách, oprel o stenu surf, všetko, totálne všetko vedel a aj veci naviac.
a nedali mu to kvôli oblečeniu.
šiel sa sťažovať na nejaké príslušné orgány, že je to nefér a bla bla, komisionálne ho preskúšali, dostal 20/20 /najvyššia a takmer nedosiahnuteľná známka z matury vo FR/ a odvtedy sa tam môže chodiť v neformálnom na matury, hahahaha.
ide najmä o tvoje pohodlie. a ak je to písomné, tak sa s akousi eleganciou nemusíš srať, aj tak sa stratíš v dave.
Nepovedala som, že tam má ísť v tom, v čom okopáva roľu, ale aspoň by to bolo prirodzené. Zas nie preháňať to.
Spolužiačka vravela, že jeden chalan bola na maturite na umeleckej v nemeckej uniforme, lebo je tak „trochu“ pošahaný a prešiel.
A ako bolo povedané v @17 , hlavne niečo, v čom sa cítiš dobre.
ale určite si nedaj niečo v čom sa necítiš dobre a nepáči sa ti to aj ked iný hovoria že je to výborné lebo tí ludia vycitia že nemáš dobrý pocit a budu si myslieť nejakú inú príčinu...
farbu si vyber podla nálady budeš sa cítiť lepšie a taká viac uvolnená
nič starého typu a ani nič extravagantné
a podla mna nejaky kostimček a pod to také lachké tričko(s dlhým al. bez rukavov) aby ladilo s farbou kostýmu
dufam ze som ti poradila vyber si čo chceš
ano, s povahou cloveka to zrejme nieco ma. ale ak chces naznacit, ze s tou povahou v tom"sustakovom pripade" nie je nieco v poriadku, tak...
Teda, teraz nenarážam nato, že by si napr. na príjímačky prišiel v obleku klauna (aj keď...), ale nato, že ak chce niekto reprezentovať samého seba, tak by aj mal byť samým sebou (vrátane výzoru).
Ja osobne túto pretvárku v oblekoch (a v extra šatách) rád nemám. (Hovorí sa síce, že šaty robia človeka, ale zatiaľ mi nikto nedefinoval význam slova človek v tej vete).
Týmto nevyvolávam hádku (podozrenie), že si to povedal, alebo nebodaj myslel! Ale vždy keď to niekto povie, tak mám tento pocit (proste len pocit).
No nič.
ale co je na tom neprirodzene, ked clovek pride na prijimacky medzi 200 inych ludi v tom, co mu je pohodlne, v com sa nebude citit nepohodlne, co ho nebude skriabat a sposobovat neprijemne pocity (to je v mojom pripade oblek), tak to asi nechapem
a tiez ma zaujalo "spravat sa ako clovek". a to je ako? naozaj je pre cloveka formalne oblecenie take prirodzene, ze to patri pod ten vseobecny pojem "spravat sa ako clovek" ?
A v istej miere máš aj pravdu - ja by som si mlel svoje, a ty zasa to svoje - ja by som ťa nepresvedčil o tom že oblek je super, a ty by sa ma zas nepresvedčil o tom že šušťáky sú super. Vlastne ani nemám dôvod niekoho presviedčať.
Pokiaľ by šlo len o obliekanie, pre osobný pocit pohodlia, to je iné (ja napr. v teplých dňoch rozmýšľam o odložení šušťákov). Toť vše.
ps: možno (a dúfam, že) hádku nevyvolám, ale nepoznám ťa, takže len pre istotu som to napísal.
Teraz "toť vše" (snáď).
Pre teba je zasa pohodlné niečo iné - v poriadku - len šušťáky sú mi akosi proti srsti - a s tým už asi nič nespravím
Pod pojmom správať sa ako človek si predstavujem - súhrn rôznych aspektov ktoré sa týkajú správania, oblečenia, reči ako aj prejavu, mimiky, gest, chôdze, držania tela a neviem čo ešte ... A rola oblečenia v tom zohráva nezanedbateľnú rolu
A vďaka tomu, že aj iní ujovia považujú (samozrejme zásadne vždy z neznámych a z nezmieniteľných dôvodov) "obliekať si oblek" za ekvivalentné k "správať sa ako človek" tak ho od teba chcú pomaly všade, nádhera ...
takze ak ides an na pohovor tak urcite nieco formalnejsie. ak iba na testy tak sa oblec hlavne tak aby si sa citila pohodlne.. ved to neni o veciach
@krutafunebracka nymslím, že som to prehnala. Ja sa aj v bežné dni do školy obliekam elegantnejšie, lebo to mám rada. A na prijímačkách som vôbec nebola jediná slušne oblečená .Zas ja by som si nikdy neobliekla na prijímačky rifle. Necítila by som sa dobre. Elegancia, to je moje .