Výbušnú povahu mám od škôlky, ale za posledné dva roky sa nedokážem ovládať. Vytočiť ma dokáže čokoľvek, akákoľvek drobnosť... skúšala som všetko- počítanie do desať ( dokonca aj do 15-20 ), ponadávať si v duchu... nepomohlo. Nakoniec aj tak vybuchnem. Vi
hej tabletky chemia atď, raz si na to človek zvykne a môže to brať až kým nedzochne, to radšej chodiť na nejaké terapie pohovori, a pokiaľ to neprechádza do nejakých čo ja viem už si niekomu vrazila? rozmila si si ruku alebo hlavu o stenu? mala si chuť niekoho vyhodiť von oknom? nie? tak to je v pohodeee to máš iba v povaheeeee
Milý môj Schizofrenik, už sa mi stalo, že som sa aj pobila ( síce bez efektu, ale predsa ), vrieskala som do vankúša, v škole mám na svedomí dve rozbité stoličky, ale nič... asi počkám, kým ma neprejde puberta
Ja som svojou povahou tiez predovsetkym cholerik. Tym sa mysli clovek ktory, casto reaguje spontanne, prchko a hlavne impulzivne. Potrebuje raz za cas ako drak vychrlit svoj ohen a potom je kludny. Problemom je v sucasnom trende, kde ludia svoje problemy neriesia, dusia ich v sebe, alebo riesenie odkladaju na neskor.
Neuvadzas co konkretne ta vytaca, takze radu ( ak sa to tak bude dat nazvat) dam tiez vseobecnu.
Vytaca ta konkretna osoba ?
Komunikacia ! Jednoznacne najlepsie hovorit, s ludmi skor ako na nich nakricime a nazveme roznymi privlastkami, treba najprv vypocut a potom s nimi o probleme hovorit.
Vytaca ta skola, praca, okolity svet, ze slovenska reprezentacia len tak tak ostala v skupine A.
Ano trapima to tiez, hnev tak isto ako radost je v podstate chemicky proces. Vsetky nase emocie ( dokonca aj laska, aj ma za to niekto bude chciet kamenovat ) ma chemicky zaklad.
Tie negativne pocity, sa daju odburavat tak ze ich zaplavis tymi dobrymi. Endorfiny ( tzn hormon stastia ) sa produkuju pri cinnostiach ako su sport, spolocenske aktivity, sex atd.
Vidim ze mas 15 rokov, takze niektore rady pre teba nebudu uplne pouzitelne ale mozno si z niektorych nieco vezmes a pomoze ti to.
Na zaver, nechcem tu posobit ako clovek ktory ma odpoved na vsetku. Avsak rad sa zapajam do diskusii ( obzvlast tato ma zaujala, pretoze som sa v nej nasiel ) a zaroven momentalne v praci nie je moc co robit
poznam takeho chalana ma len 12 rokov...ale on je asi psychicky labilny...jemu cokolvek povies proti jeho osobe tak zacne robit ako nepricetny ...rodicia ho uz nezvladali ani bitka mu nepomahala...tak isli k doktorovi a ten mu predpisal silne lieky na upokojenie
Mno, aby som sa k tomu mohol dalej vyjadrit a aspon trochu na urovni, potrebujem viac informacii. Zatial si stale myslim, ze to zbytocne dramatizujes a ze zapadas do sedeho priemeru chlerikov
Skusme taku haluz, ze nam tu opises nejaky svoj zachvat ako si reagovala ( snaz sa byt autenticka ) s tym ze aj povies co mu predchadzalo ... teda v pripade, ze sa na to citis a nepride ti to prilis osobne
12. keď k nám prišla cvokárka do školy na testy osobnosti tak povedala, že väčšieho cholerika nevidela ( ale to si myslím, že ona preháňala, lebo na základe pár odpovedí a zaškrtaných políčok nemôže určiť, čo som )
kua,ja som taka ista...Tak ked ti nieco pomoze,volaka dobra rada...tak sa mi prosim ozvi.ani ja uz neviem,co so sebou...Setko ma rozzuri...Teoria je pekna vec,ale prax uz je horsia
Vsetky situacie ohodnot cislom. O 1 do 10. A povies si, ze riesit zacnes iba o 6. Je to aj v jednej knihe. A velmi to je efektivne. Napriklad, ak sa osoba hadala, so svojou sestro o tom, kto pojde zhasnut svetlo, dala tomu stupen 3 a prestala bojovat. Obvinil ju v skole ucitel z opisovania, dala stupen 9. Teraz uz aj 6 malokedy riesi...
Teoria: Zacne o hneve uvazovat. Rozmyslaj, preco, co a ako. Hladaj priciny, pozoruj nasledky. Pozoruj samu seba. A hlavne sa samej sebe pytal, napr. naozaj to stalo zato? Preco ani, pre nie. A hladaj k tym otazkam odpovede.
Pozries sa na seba z ineho uhla, z pohladu tretej osoby, a sa sama seba opytas: Naozaj chcem taka byt? A postupne (aj ked myslim, v dost rychlom tempe) sa zacnej blizit k tomu, aka chces naozaj. Mozno nevies aka chces. No urcite vies, aka nechces byt Teda zacni rozmyslat, odstranovat to, aka nechces byt a ostane ti iba to, co ti vyhovuje
Lieky by som velmi nebral, skus si o tom precitat nejaku knizku, kde su rady alebo mozno zajist za psychologom a ten poradi nieco cim sa ukludnis ale lieky by som nebral...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ak to vôbec pubertou spôsobené je...
Ja som svojou povahou tiez predovsetkym cholerik. Tym sa mysli clovek ktory, casto reaguje spontanne, prchko a hlavne impulzivne. Potrebuje raz za cas ako drak vychrlit svoj ohen a potom je kludny. Problemom je v sucasnom trende, kde ludia svoje problemy neriesia, dusia ich v sebe, alebo riesenie odkladaju na neskor.
Neuvadzas co konkretne ta vytaca, takze radu ( ak sa to tak bude dat nazvat) dam tiez vseobecnu.
Vytaca ta konkretna osoba ?
Komunikacia ! Jednoznacne najlepsie hovorit, s ludmi skor ako na nich nakricime a nazveme roznymi privlastkami, treba najprv vypocut a potom s nimi o probleme hovorit.
Vytaca ta skola, praca, okolity svet, ze slovenska reprezentacia len tak tak ostala v skupine A.
Ano trapima to tiez, hnev tak isto ako radost je v podstate chemicky proces. Vsetky nase emocie ( dokonca aj laska, aj ma za to niekto bude chciet kamenovat ) ma chemicky zaklad.
Tie negativne pocity, sa daju odburavat tak ze ich zaplavis tymi dobrymi. Endorfiny ( tzn hormon stastia ) sa produkuju pri cinnostiach ako su sport, spolocenske aktivity, sex atd.
Vidim ze mas 15 rokov, takze niektore rady pre teba nebudu uplne pouzitelne ale mozno si z niektorych nieco vezmes a pomoze ti to.
Na zaver, nechcem tu posobit ako clovek ktory ma odpoved na vsetku. Avsak rad sa zapajam do diskusii ( obzvlast tato ma zaujala, pretoze som sa v nej nasiel ) a zaroven momentalne v praci nie je moc co robit
ak ma niekto sere, poviem mu to. s tým ja nemám problém.
rovnako aj viem, čo sú endorfíny, viem čo napomáha ich vyplavovaniu, ale je mi to na dve veci, keď v danom momente si pripadám ako nepríčetná.
hovoria,že som človek milý, veselý,ale keď ma chytí záchvat, tak sa nepoznávam...ani ja,ani najbližší
Skusme taku haluz, ze nam tu opises nejaky svoj zachvat ako si reagovala ( snaz sa byt autenticka ) s tym ze aj povies co mu predchadzalo ... teda v pripade, ze sa na to citis a nepride ti to prilis osobne
Vsetky situacie ohodnot cislom. O 1 do 10. A povies si, ze riesit zacnes iba o 6. Je to aj v jednej knihe. A velmi to je efektivne. Napriklad, ak sa osoba hadala, so svojou sestro o tom, kto pojde zhasnut svetlo, dala tomu stupen 3 a prestala bojovat. Obvinil ju v skole ucitel z opisovania, dala stupen 9. Teraz uz aj 6 malokedy riesi...
Pozries sa na seba z ineho uhla, z pohladu tretej osoby, a sa sama seba opytas: Naozaj chcem taka byt? A postupne (aj ked myslim, v dost rychlom tempe) sa zacnej blizit k tomu, aka chces naozaj. Mozno nevies aka chces. No urcite vies, aka nechces byt Teda zacni rozmyslat, odstranovat to, aka nechces byt a ostane ti iba to, co ti vyhovuje