no ako jednoducho prihlásime sa na router a zabezpečíme si ... rozhodnie nie WEP to sme prelamovali do 2 minút ... WPA2 by som volil ale skôr nech ty to spraví niekto skúsenejší, stačí ty nastaviť zle jeden parameter a dovi dopo ... ale zas neznášam keď napíše niekto mám router a treba spraviť to ... díky... aký router máš? A mimochodom stačí si prečítať manuál k routru tam je všetko k nemu podrobne napísané
@alienpaul nie vždy ... IP zariadenia býva vždy uverejnená v manuály ako aj užívateľské meno a heslo ak nie je treba vygoogliť "vždy sa nájde" navyše ak už predtým ľudia čo jej prišli robiť net niečo nastavili musí router najprv reštartnúť ... pokial samozrejme nevie akú IP meno a heslo má ... a k tomu ide pravdepodobne cez Wifi ... ak sa dokáže prihlásiť už musel byť router niekym nastavení, čo znamená že ak zmení konfiguráciu na defaultu a nastavovala by ho cez Wifi ukončila by sa komunikácia ... takže odporúčam konfigurovať cez kábel potom (len tak mimo info) ... btw ak máš nastavené proxy treba aj to vypnúť inak sa na router nedostaneš a samozrejme ak máš nastavené DHCP a prideluje iné IP ako IP zariadenia, musíš pracovať s Routrom v rovnakej sieti ... všetko záleží od situácii ako to robíš , kde to robíš, ... čo potrebuješ a samozrejme aký router máš ... fakt to prenechaj niekomu kto sa tomu rozumie pretože je tam milión faktorov na ktorých by si mohla zlihať ... a ja som vypísal tie najzákladnejšie pri ktorých sa nemusíš dostať na router
@smajl0 no ja som sa jej snažil čo najjednodučchšie to podať keď že sa pýta na takúto otázku ktorá je pre nás samozrejmosťou, ale ako netalentovaný človek do takýchto vecí nepochopí ak jej tu rozpíšem presný návod lebo to nebude v edieť nájsť..a skôr by som ešte odporúčal nájsť cd od routra a tam sa to dá tiež
@alienpaul hej ale zas nie ku všetkým Routrom sú CD, povedal by som skôr minimum .. to je zas tým, že nenapísala aký router má to ja tak neznášam pri Online pomoci keď ty nevedia opísať problém so všetkým čo k tomu patrí, preto to vždy rád robím osobne keby niečo
@smajl0 , @alienpaul .. ako vidím tak to radšej nechám tak a budem to cez noc vypínať ... lebo len na wifi aby sa nan nepripájali.. napríklad niektorí majú heslá typu : orech98 ... čo fakt nerozumiem, ale občas si to aj menia.
@malina1 ..ale sak nerob zle susedom ....a je to pomerne lahke na spodnej strane routera alebo niekde tak by si mala mat nalepku kde je mac adresa a ip adresa vo formate xxx.xxx.x.x zadas ju do vyhladavaca na nete .... otvori sa ti tabulka kde bude pytat meno ..je zvycajne admin ...a heslo ..prednastavene ...cize ked t ho nikto nemenil je povacsina 1234 ked sa dostanes cez to si na ovladacej stranke k routru ...tam si najdes bud wlan to moze byt alebo wifi ...kliknes ...vyhodi ti ponuku ....hladas zabezpecenie wifi abo daco na ten sposob ..bezpecnost wifi ....vojdes dnuka a tam mas rozpisane tie jednotlive typy co ti uz vyssie dakto spominal ...vyberies si ktore sifrovanei chces ,...zadas heslo a mas to
@malina1 ...vazne ? ...aj to funguje ...potom si dobra ...bo ja dokedy som sa to naucil tak paneboze ...mi to trvalo neumerne dlho vzhladom na to ake to je jednoduche
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale ako už padlo, odporúčam prečítať si manuál. (a wtf, vám to nezaheslovali, keď to došli namontovať?)