Som na gymnáziu a o rok maturujem. Chcela by som dohnať chémiu lebo si myslím, že mi chýbajú aj základy ako väčšine triedy. Ja by som však chcela z chémie maturovať ako piaty predmet a neskôr sa tým smerom možno aj zaoberať. Rozmýšľam aj nad medinou alebo
ja som tiez tretiacka a chemiu dohanam od zakladov od septembra a mozem ti povedat, ze uz som predbehla jednotkarov takze zalezi na tebe, ale urcite sa to da
tiez chcem ist na medinu takze ked sa zatnes a budes chciet , by to problem nemal byt
Zozen si doucovanie. Stredoskolska chemia je nic oproti tej vysokoskolskej, to zvladnes. A ked to vazne CHCES a pojdes si za tym, tak nevidim dovod, preco by si to nemala zvladnut
z tejto knihy sa uci aj na FCHPT, je tam zahrnuta cela anorganika. myslim ze je dost trivialne napisana aby jej porozumel aj stredoskolak. V podstate aj predmet anorganicka chemia je zhrnuta stredoskolska chemia + nejake molekulove orbitaly.
@smajlo18 určite sa to dá dohnať, aj ja som mala mizerné základy, lebo v prváko jediné čo som sa neučila z anorganiky boli pravidlá obsadzovania orbitálov ale samoštúdium mi pomohlo a vyhrala som krajské kolo olympiády, takže to nie je až také náročné len treba chcieť ak ti môžem odporučiť tak z anorganiky určite Gažo, poprípade Remy a z organiky mám ja osobne nejaké skriptá v elektronickej podobe voľne dostupné v gúgli stačí si vybrať, dá sa tam nájsť kopec vecí, len treba vedieť čo chceš nájsť a ako som nikoľko krát na tejto stránke spomínala, keby niečo, pokojne napíš, môžem poradiť, poprípade poslať nejaké materiály a podobne veď chemičky si musia pomáhať
@smajlo18 ja chcem ísť na medicínu do Brna no a tie linky ide o to, že ono je to všetko pdf a ja to mám v notebooku, tak ak chceš pošli mi tvoj e-mail a pošlem ti tam nejaké veci zo základov organiky, organických reakcií a názvoslovia z analytiky a anorganiky som verná reálnym knihám, ktoré som už spomínala, takže to nemám a elektronickej podobe, ale v každej dobrej (krajskej, škoskej - chemickej) knižnici to musia mať
Radím zohnať si doučovateľa,ak myslíš,že by ti bol v niečom napomocný ,lebo nevedieť základy stredoškolskej chémie je ako nevedieť abecedu a chcieť vedieť čítať
choď na to.... okrem gymplakov a možno zdravoťákov ,na to my, plebejáci z soš nemáme... rozhodnutia nie sú piča, viem čosi o tom a choď do toho isto ak sama chceš, samozrejme
Super voľba, má to perspektívu, zotrvaj, ak si ju dáš ako piaty predmet, tak ti to ublížiť nemôže, skôr ťa donúti učiť sa, za predpokladu, že nezanedbáš iné. Ak chceš medicínu, rozhodne si zožeň podklady a choď podľa nich, šancu máš, keď nej nemáš extra vzťah, tak to také zlé nie je, stráviš s ňou len tri semestre a kúsok na farmakológii, ale nie je to nič nezvládnutľné, na tých biotechnológiách je jej asi viac. Na maturitu rozhodne odporúčam stredoškolské učebnice, pokiaľ sa dá, ta aj chodiť na semináre, dohodnúť sa s učiteľom, že by si tam chodla, keď ti to zapadne do rozvrhu, potom také zhrnutia ako chémia v kocke poprípade zmaturuj z chémie. Rok je kopa času, za ten čas sa dá veľa stihnúť, ešte viac keď obetuješ niečo z prázdnin. Držím palce
@hanka12 : Biochémia je zväčša dvojsemestrálna a v prvom ročníku je jeden semester lekárskej chémie, v BA je to povinne, v Košiciach napr. nie. Chémie na medicíne až toľko nie je.
Treba si k tomu sadnúť, ako ku všetkému ostatnému, čo treba pochopiť... Hlavne najviac pomáha nájsť si k tomu vzťah.. a dokonca, ak si pre to nadšený, potom to ide jedna radosť. Chémia vládne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ja som tiez tretiacka a chemiu dohanam od zakladov od septembra a mozem ti povedat, ze uz som predbehla jednotkarov takze zalezi na tebe, ale urcite sa to da
tiez chcem ist na medinu takze ked sa zatnes a budes chciet , by to problem nemal byt
@barb ale ako sa ti to podarilo? Presne to by som potrebovala aj ja,
@luthien toho sa tiež obávam, že teraz to zvládnem lebo to nieje ťažké ale vysokoškolskú už nie
Ked pojdes na nejaku poriadnu vysku, budes si to musiet vydriet a riadne sa snazit, ale vsetko sa da.
Ked to zvladli pred nami, preco nie my??
z tejto knihy sa uci aj na FCHPT, je tam zahrnuta cela anorganika. myslim ze je dost trivialne napisana aby jej porozumel aj stredoskolak. V podstate aj predmet anorganicka chemia je zhrnuta stredoskolska chemia + nejake molekulove orbitaly.
mne pomohlo prave to, ze uz chemii rozumiem a neucim sa to ako basnicku
a sama som si to vysvetlit nevedela alebo sa mi nechcelo
a plus mam aj seminare takze tam sme isli tiez odznova
no a ked sa chces ucit sama tak asi len si zo skoly pozicat stare knihy chemie /3 casti/ z ktorych to pochopis aj sama ked budes chciet
len si musis sadnut nad to
tak napíš nejaké linky alebo online sktiptá s čím začať, hlavne základy
Radím zohnať si doučovateľa,ak myslíš,že by ti bol v niečom napomocný ,lebo nevedieť základy stredoškolskej chémie je ako nevedieť abecedu a chcieť vedieť čítať
doučko nechcem, radšej samoštúdium a predsa v škole sa môžem popýtať kebyže potrebujem.
a do brna drzim palce.. zozen si tie prijimackove testy a urcite sa nauc, kedy, kde a kto klonoval ovcu dolly.. to sa urcite opytaju
lenže ja práveže nie som úplne rozhodnutá pre ten vš smer a nechcem s tým stráviť teraz veľa času a nakoniec pôjdem na finančnú matematiku
P.S. máš tam škaredú tvrdku :p
www.doucovanieba.sk