Naivita si myslím, že len dosledok niečoho. Myslím, že v prvom rade dať hlavu dole z oblakov. Potom si prejst vsetky tie pripady kedy ti naivita jebla po čumáku a dať si po ňom tri ďalšie za to, že si si to sposobil. Naivní ľudia sú naivní hlavne preto, že sa boja pozrieť na svoje chyby a konfrontovať sa s tým, že si ich sposobili samy a ak lipnú na nejakej patetickosti nemaju komu co vycitat. Mozno trochu tvrde, ale co uz.
byť trocha sebecky ...či už je to kamaratstvo alebo vzťah nikdy by z toho nemala ťažiť iba jedna strana ...nadávať len tak svoj čas niekomu kto ťa iba využije
Podľa mňa naivita je ľudská nevedomosť. Ak by bol človek vedomý tedá nebol by pohltený stále v myšlienkach uvedomoval by si veci okolo. Vedomy človek je pripravený reagovať na okolite veci s rozumom
naivný?
hah, to je celé Slovensku, lebo si myslí, že Igor Matovič nás spasí...
trtko z belej nič iné, ľutujem tu jeho žeňušku...jeho dni vládnutia sa mu krátia...
hahha, teraz som možno aj ja naivný, ale ja sa nemýlim...
Podľa mňa byť naivný je celkovo dobré, ja som riadne naivná, nevyliečiteľne, ale som rada, že v ľuďoch vždy hľadám to dobré, aj keď tam možno naozaj nič dobré nie je
Treba si len určiť nejaké hranice - napr. nepožičiavať nikomu väčšie množstvo peňazí a tak :'D
@samtord nuz... nedavajj si do ostatnych svoje predstavy, plne ich akceptuj so vsetkymi zlymi vlastnostami a snaz sa si uvedomit kedy beries cloveka fakt takeho aky je a kedy si ho idealizujes podla svojich tuzob... + @2
Takýto problém som nikdy nemala, vždy som si držala od každého odstup lebo som mala všetkých vždy za idiotov ale tiež som sa aj všetkých vždy bála, čo už sa teraz ani nebojím ale za idiotov mám ludí stále
@aventine@Lawey čítal som si knihu majstrovstvo od Roberta Greena a je tu taká časť venovaná B. Franklinovi. Zdalo sa, že je beznádejne naivný a neustále si zle vysvetľuje zámery ľudí okolo seba.
o pár odstavcov nižšie je toto: Odhodlal sa, zmení tento model a svoje spôsoby a povedal si, že existuje len jedno riešenie. Pri všetkých nasledujúcich stretnutiach s ľuďmi sa prinúti učiniť krok späť a neoddať sa emóciam.
No a o tomto by som chcel vedieť niečo viac. že ako na to.
Možno to neni naivita ale citlivosť a ochota pomôcť... Možno by si spravil všetko pre druhých ale oni pre teba nie to co by si ty pre nich spravil... Občas je kritika aj dobrá... V tom ze ti ukáže co máš zlepšiť... Možno by si nemal očakávať od druhých ze spravia nieco...
Obcas sa budeš trápiť hlavne pre veci ktoré budeš chcieť zmeniť alebo pre tie alebo skôr pre tych na ktorých ti záleží a chceš mať s nimi dobre vzťahy...
Niekedy keď človek sám od seba nenapíše druhej osobe tak vlasne nakoniec sám zistíš ze iba ty si sa zaujímal a ta druha strana mala iba rada tvoj záujem ale ta druha strana by sama od seba neodpísala.
Asi najlepšie je to co môžeš spraviť pre seba ze si začneš sám seba vážiť a ze začneš dávať na prvé miesto seba a nie druhých!!
Ze prijmes svoje chyby a budeš sa mat rad taky aký si... A potom ta môžu mať radi druhí...
Skus žiť pre danú chvíľu a užiť si ju naplno... A nečakaj na víkend alebo na sviatok ži teraz!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
amen
hah, to je celé Slovensku, lebo si myslí, že Igor Matovič nás spasí...
trtko z belej nič iné, ľutujem tu jeho žeňušku...jeho dni vládnutia sa mu krátia...
hahha, teraz som možno aj ja naivný, ale ja sa nemýlim...
*mental methamatic meme*
Treba si len určiť nejaké hranice - napr. nepožičiavať nikomu väčšie množstvo peňazí a tak :'D
o pár odstavcov nižšie je toto: Odhodlal sa, zmení tento model a svoje spôsoby a povedal si, že existuje len jedno riešenie. Pri všetkých nasledujúcich stretnutiach s ľuďmi sa prinúti učiniť krok späť a neoddať sa emóciam.
No a o tomto by som chcel vedieť niečo viac. že ako na to.
Obcas sa budeš trápiť hlavne pre veci ktoré budeš chcieť zmeniť alebo pre tie alebo skôr pre tych na ktorých ti záleží a chceš mať s nimi dobre vzťahy...
Niekedy keď človek sám od seba nenapíše druhej osobe tak vlasne nakoniec sám zistíš ze iba ty si sa zaujímal a ta druha strana mala iba rada tvoj záujem ale ta druha strana by sama od seba neodpísala.
Asi najlepšie je to co môžeš spraviť pre seba ze si začneš sám seba vážiť a ze začneš dávať na prvé miesto seba a nie druhých!!
Ze prijmes svoje chyby a budeš sa mat rad taky aký si... A potom ta môžu mať radi druhí...
Skus žiť pre danú chvíľu a užiť si ju naplno... A nečakaj na víkend alebo na sviatok ži teraz!
jedna je, že rozumovo a teoreticky pochopíš, akí sú ľudia prefíkaní kokoti
druhá bolí trochu viac