Ahojte, chcela by som svoj netbook (Asus, Windows 7 Starter- nainštalovaný už pri kúpe) dať do pôvodného tovarenskeho nastavenia lebo ma môj netbook trošku štve. Chcem sa spýtať či pri obnove sa nepoškodí celkovo netbook. A či je to trošku "ťažší proces"
Ak uz mas vsetko, co potrebujes, zalohovane, staci najst niekde v pocitaci "system restore" a sam sa ti preinstaluje cely windows a je to zalezitost na jednu hodinku alebo menej - budes mat cisty harddisk ako ked si pocitac kupila. Jedine, co sa moze stat je, ze si nieco zabudnes zalohovat S hardwarom sa nestane nic.
@fragile. problém je v tom že dnes som chcela dať zálohovať súbory a vyskočila mi stale nejaká chyba .. a to som sa už maximálne naštvala lebo stale je v niečom chyba .. a bol by problém keby že nemá zalohované veci ?
@toxo ja mám všetko čo je v netbooku v počítači .. takže vadiť mi to nebude ... a inak tie chyby .. stále mi to vyskakuje .. a jediné čo ma napadlo bolo že netbook dám do tovarneho nastavenia
@toxo teraz som to chcela spraviť len som sa zastavila pri tom že "preinštalovať systém windows( vyžaduje disk systému windows) ale chyba je v tom a ja žiaden disk nemám .. a aj keby som nejaký mala neviem kde by som ho narvala keď mám netbook.
@fame nastavovat skoro nic netreba, len odkliknes, ze suhlasis s tym, ze sa system obnovi do tovarenskych nastaveni, cca 30 minut cakas, kym sa operacny system resetuje, potom si len zvolis jazyk (SK/CZ/EN), meno, heslo a je to. Potom si uz len stiahnes programy - antivirus, prehliadac a podobne, je dobre spustit aj windows aktualizacie. Nepotrebujes na to instalacne CD, ale na pevnom disku uz je skryty systemovy oddiel, z ktoreho si to pocitac sam nacita, jedine, co potrebujes urobit, je (pri NB znacky ASUS) stlacat tlacidlo "F9" hned po zapnuti pocitaca a postupovat podla instrukcii na obrazovke.
@berny V príručke je napísane že "V rámci nastavenia BIOS zablokuje Boot Booster skôr, ako začnete s obnovou systému z USB flash disku, externej optickej mechaniky alebo zo krytého segmentu." nechápem treba to vypnúť? .. aj pri takej obnove?
Netreba, uz som to robil na roznych pocitacoch a nikdy som nic nevypinal.
Normalne hned zapnuti stlacis F9, vyberies jazyk, zvolis "Recovery (Obnova systemu), a uz by to malo prebehnut automaticky. V lavej hornej casti obrazovky by sa malo zobrazovat upozornenie, ze nevypinajte pocitac, lebo prebieha obnova systemu. Pocas tohto procesu sa moze niekolko krat restartovat, niekedy to trva 30-60 minut, tak treba tu chvilku vydrzat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
sorry.
Ak uz mas vsetko, co potrebujes, zalohovane, staci najst niekde v pocitaci "system restore" a sam sa ti preinstaluje cely windows a je to zalezitost na jednu hodinku alebo menej - budes mat cisty harddisk ako ked si pocitac kupila. Jedine, co sa moze stat je, ze si nieco zabudnes zalohovat S hardwarom sa nestane nic.
no nebol, akurat ze sa ti vsetky subory zmazu, to uz je na tebe ci ich chces alebo nechces
Normalne hned zapnuti stlacis F9, vyberies jazyk, zvolis "Recovery (Obnova systemu), a uz by to malo prebehnut automaticky. V lavej hornej casti obrazovky by sa malo zobrazovat upozornenie, ze nevypinajte pocitac, lebo prebieha obnova systemu. Pocas tohto procesu sa moze niekolko krat restartovat, niekedy to trva 30-60 minut, tak treba tu chvilku vydrzat.