Ahojte viete mi poradiť, mám internet z Telekomu a poslednu dobu mám pocit že je niekto na môj net napichnuty..podľa appky na to stvorenej mi vyhodilo cudzí objekt pripojený na môj internet.no neviem či keď zajtra nabehnem do telekomu ci mi to tito ludia v tej predajni zistiť nejako cez internet.
prepac, internet z telekomu (na providerovi nezalezi), napichnuty na internet, to co znamena? ved kazda stanica ktora vyuziva internet musi byt pripojena.. co znamena "tvoj internet"? ty mozes mat akurat tak LAN... nic konkretne sa z tvojho popisu neda zistit, lebo si nic konkretne nenapisala
@bebubi tak s určitosťou ti môžem povedať že s týmto na predajni nesuipeješ maximálne by ti poslali technika ktorý by to preveril ale za to by si asi platila ,,,ak by ho vôbec poslali ale takú vec dokážeš spraviť sama za 10 minut,,,,stači aby si vedela adresu na router a prihlasovaciie meno a heslo,,,popozeraj router zo spodu to býva na. nom napísane
s tvojim zabezpecenim lokalnej siete telekom nic nespravi.. to uz je na tvoju zodpovednost.. zmen si hesla na pristup do LAN, popripade sprav whitelist s povolenymi MAC adresami
Pozri na spodok routra tam možno máš adresu. Niečo ako 192.168.1.1 napr . Aj heslo a meno , možno to bude (admin,admin) . Potom normálne do prehliadača daj tu adresu a prihlsis sa na router. A tam v Tom rozhraní môžeš zmeniť heslo na wifi prípadne aj zablokovať tu mac adresu toho zariadenia.
pocitam, ze mas na mysli to, ze sa ti niekto (mozno, asi) pripaja na tvoju wifinu...
Na predajni nevybavis nic, bud ta odkazu na 0800 800 777 alebo ak budu velmi ochotní, tak ti tam zavolaju z predajne... a tam ti povedia asi toto:
ak mate podozrenie, ze sa vam niekto pripaja na vasu siet, zmente heslo na vasej wifine. Ak ste technicky zdatna, urobte factory reset routera, dostante sa do neho s mac zariadenia cez prehliadac, premenujte svoju siet a zvolte si poriadne heslo. Na HL su schopni podla mac adresy zistit vacsinu pripojenych zariadeni, pri mnohých aj nazov resp. typ (napr. konkretny telefon ci tablet, notas...), vidia, co je pripojene cez LAN a co cez wifi, otazka je, ci ty poznas mac adresy vsetkych svojich zariadeni a vies, co je tvoje a co nie V podstate ale nik nebude riesit tvoju wifi, pretoze tu poskytovatel negarantuje, je to len rozsirena funkcia routera a poskytovatel zodpoveda za lan pripojenie (samozrejme, pokial nemas router v prenajme a wifi by ti nefungovala na nom vobec).
Technika ti na toto neposlu a keby náááhodou predsa len, tak zaplatis len za samotny vyjazd 39,90 € takze odporucam bud niekoho, kto sa ti dokaze dostat do routera a zmenit nastavenie alebo si zavola na linku POJDETO - 0800 800 700 - je to tiez platena linka ale podstatne menej ako suma za neopravneny vyjazd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@patrixo napichnuty znamená že niekto cudzi vyuziva tvoj internet bez toho aby si o tom tušil
@Dee99 nauč sa slušne odpovedať ako človek v predposlednom komentári napr.
Na predajni nevybavis nic, bud ta odkazu na 0800 800 777 alebo ak budu velmi ochotní, tak ti tam zavolaju z predajne... a tam ti povedia asi toto:
ak mate podozrenie, ze sa vam niekto pripaja na vasu siet, zmente heslo na vasej wifine. Ak ste technicky zdatna, urobte factory reset routera, dostante sa do neho s mac zariadenia cez prehliadac, premenujte svoju siet a zvolte si poriadne heslo. Na HL su schopni podla mac adresy zistit vacsinu pripojenych zariadeni, pri mnohých aj nazov resp. typ (napr. konkretny telefon ci tablet, notas...), vidia, co je pripojene cez LAN a co cez wifi, otazka je, ci ty poznas mac adresy vsetkych svojich zariadeni a vies, co je tvoje a co nie V podstate ale nik nebude riesit tvoju wifi, pretoze tu poskytovatel negarantuje, je to len rozsirena funkcia routera a poskytovatel zodpoveda za lan pripojenie (samozrejme, pokial nemas router v prenajme a wifi by ti nefungovala na nom vobec).
Technika ti na toto neposlu a keby náááhodou predsa len, tak zaplatis len za samotny vyjazd 39,90 € takze odporucam bud niekoho, kto sa ti dokaze dostat do routera a zmenit nastavenie alebo si zavola na linku POJDETO - 0800 800 700 - je to tiez platena linka ale podstatne menej ako suma za neopravneny vyjazd