Ok mozno to znie divne, ale situacia je takato. Stale castejsie sa mi stava, ze sa mi po dlhej dobe ozve nejaky clovek s ktorym som bola v kontakte, ale neboli sme nejaki extra kamosi, skor sme boli kolegovia, spoluziaci atd.. A z tej situacie kde sme sa
ja jedno taketo stretnutie presuvam uz 7 rokov
ono sa na to casom zabudne normalne sa zatvaris ze aaa naozaj by sme niekedy mali ist von
a nikdy nikam nejdete
hotovo
este ze som taky rezervovany a ludia pri mne nemaju pocit, ze sa kamaratime natolko, aby ma niekam pozyvali
ale ja by som to vyriesil tak, ze by som im narovinu povedal, ze nemam zaujem/ignoroval ich. a po case by ich to preslo. a nech si hoc myslia, ze som arogantny.
ja napríklad vždy rada zájdem takto na pivo. čo ti vlastne asi veľmi nepomôže
tiež som toho prestriedala dosť a kamarátov a známych mám miliónpacto, ale ak mi proste niekto napíše, či nejdem na pivo, a toho človeka som dlho nevidela, ale viem, že som si s ním proste sadla, tak prečo nie?
(vzhľadom na to, že som u ľudí skôr taký hraničný typ - buď som im fakt extrémne sympatická alebo im prídem jak úplna piča - tak ma volajú na pivo len ľudia, s ktorými sme si proste iskrovo porozumeli )
@kaylee jj presne tak to robim akurat toho cloveka potom stretnem a on aaa co si sa neozvala? a ja mam sto chuti povedat lebo jebem na teba ale neda sa to, tak si nieco vymyslim a zase kolobeh :/
@grietusha praveze o to ide ze nie ze by sme si nejako sadli, proste normalka, ja viem mat kopu takych ludi ze.. vyslovene znami len nebavili sme sa ani o nejakych osobnych veciach a takto, proste celkom povrchny vztah, preto ani nemam dovod sa s nimi znova vidiet. ak si s niekym sadnem tak absolutne no problem
@h8u akože, ja chápem pojem vyslovene známy, tiež niektorých ľudí len zdravím na ulici a ak sa stretneme náhodou v tej istej kaviarni, tak si k nim sadnem na jedno cígo zo slušnosti a potom sa tvárim, že idem esejovať
ale nechápem, prečo tí tvoji vyslovení známi nechápu, že sú vyslovene známi a chcú s tebou tráviť čas
dlho som riešila podobné dilemy, predtým som bola príliš ústretová, chcela som všetkým vyhovieť a stretnúť sa, potom mi to už liezlo na nervy, tak som sa snažila vyhýbať sa im a cítila som sa trápne no a teraz jednoducho poviem, že mi stretko nevyhovuje a buď sa mi ten človek ozve inokedy a ten čas si už na dotyčného nájdem alebo sa urazí a už sa neozve, čo mi nevadí, skôr mi aj odľahne
Ja ten problém nemám ak sa chce niekto stretnúť tak prečo nie?
Pokiaľ ma neurazil...
Pokial je ukecaný/á je to +,miesto sa vždy nájde, a ak nie su peniaze je to blbe....
No, ja celkom obdivujem @trdelniiiq a, že to dokáže úprimne, celkom sa teším za seba, že také problémy nemám ...
A ty ak sa nechceš učiť chladnokrvnej úprimnosti, tak ti ostáva len robiť ako robíš a necítiť sa ohľadom toho zle.
A nestrachovať sa, čo sa stane, ak ich stretneš v meste. Jednoducho im povieš to isté, že si zabudla/bola celý čas zaneprázdnená, lebo je to okrem úprimného prejavenia nezáujmu o nich jediná rozumná možnosť.
normalne bud neodpisuj alebo im napis že nezajem..sice ta ignoracia nie vždy funguje jeden clovek mi na fb napisal 6sprav po tom co som mu napisala nech mi už nepise..
Tiez si myslim, ze je to ovela mensia drama, nez ako to prezivas ^^ Ved klidek Keby si mala udrziavat kontakt s kazdym, koho stretnes, nerobis nic ine, len sedis za pocitacom/behas po kaviarnach cely tyzden.
@18 + v poslednej dobe mi už nerobí problém povedať že jednoducho nechcem a tí ľudia to rešpektujú, možno sa ich to dotkne ale ocenia úprimnosť a vedia že to už ďalej nemá zmysel pokúšať sa a svoju neodbitnosť môžu sústrediť na niekoho iného......
ja mam podobné problémy už dlho len ja to nemám so známymi z práce ale s kamoškami... a tiež neviem ako to mám riešiť. vyskúšala som už všetko. Len niektorí ľudia sú tak psycho že ťa dokážu otravovať aj keď povieš neviem čo. ja reálne vážne rozmýšľam nad presťahovaním. Ale ty to máš dobré v tom, že nie si s tými ľudmi nejako naviazaná teda oni na teba, pretože sa poznáte len trosku. Ako ja môžem svojej dlhoročnej kamoške povedať že nevolaj mi už A pritom to neni nič osobné, len proste sa mi nechce s nimi tráviť čas. Ja viem, znie to sprosto a tiež nechcem posobiť nejako namyslene len tí ludia nevedia pochopiť, že som sa zmenila a že už nestojím o to, každý piatok byť kdesi na disko napr.
No a moja rada... asi len toľko že to stále odkladaj a maj to na háku, netráp sa tým. Jeho to nebude baviť donekonečna. Potom to pochopí ak neni taký psycho jak tie "moje baby". Ak má čo i len trosku toho v hlave tak to pochopí. ked sa stretnete na ulici tak sa s ním normálne rozprávaj, bud milá , ale proste vnútri to maj na háku. nepotrebuješ ho k životu tak čo ti môže ?
ja takéto veci predvídam a nerobím si zbytočných známych
ALE túto vetu som mohla povedať tak do nástupu na vysokú školu, kde to už nešlo, lebo aj ten, čo nechcel si našiel známych.
a nedávno sa mi jedna takáto vec stala, išla som za spolužiačkou do Rače, a ozvala som aj druhej, o ktorej som vedela, že tam býva. Ona mi napísala, že je síce v Rači, ale ide preč. Tak ja že škoda.
a koho som nestretla v bare? No ju ale normálne sme pokecali, ved vravela, že je na kamarátovej solave, síce bola nejaká divná... .D no úplne iná ako na škole.
a ja väčšinou už idem ked ma niekto volá. lebo som teraz taký YOLO.
poznam, blbe...nic si z toho nerob. ja najprv suhlasim so vsetkym, lebo mi je trapne odmitenut, nemam vyhovorku a potom ich tam necham cakat. vlastne sa mi to stalo raz. tu babu som poriadne ani nepoznala. ale ona aj tak mala co robit a nebola na mna viazana...ja som mala byt len doprovod.
Neodpisal by som.. ale ja nemám kamarátov iba známych mám čiže ak ma nejaký z nich zavolá či nejdem na kus von tak odpíšem "nie nejdem".. keď po mňa prídu až k dverám otvorím poviem "Nie"..
keď som ešte mal kamošov tak už stačilo len otvoriť povedať "ne" a zavrieť a ani sa nehnevali ani neriešili čom nejdem a tak bo boli zvyknutý na to že dostanú len nejakú výhovorku
@antifunebracka je pravda, ze kamosov ako takych vela nemam, ale zato mam, ak nepocitam frajerku, jedneho najlepsieho kamarata, dalsieho, ktory mi je velmi blizky a asi dalsich 4-5, s ktorymi, ak sa stretneme po dlhom case, chodime vzdy spolocne vonku, mame x spolocnych zaujmov, rozumieme si atd. Co mi maximalne vyhovuje. Som dost narocny, co sa tyka ludi, ktorymi sa obklopujem a musime si navzajom sadnut od prvej/druhej chvile.
Na druhej strane, ludom, s ktorymi nemam zaujem sa stretavat/vytvarat blizsie vazby a viem, ze by nijak neobohatili moj zivot, dam celkom jasne najavo, ze kamaratmi (ani viac) nebudeme ale pracovno-skolskym vazbam sa nebranim. Takze je ten vztah v podstate uprimny a postaveny na tom, co docasne dokaze priniest urcity prospech ako mne, tak jemu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ono sa na to casom zabudne normalne sa zatvaris ze aaa naozaj by sme niekedy mali ist von
a nikdy nikam nejdete
hotovo
ale ja by som to vyriesil tak, ze by som im narovinu povedal, ze nemam zaujem/ignoroval ich. a po case by ich to preslo. a nech si hoc myslia, ze som arogantny.
tiež som toho prestriedala dosť a kamarátov a známych mám miliónpacto, ale ak mi proste niekto napíše, či nejdem na pivo, a toho človeka som dlho nevidela, ale viem, že som si s ním proste sadla, tak prečo nie?
(vzhľadom na to, že som u ľudí skôr taký hraničný typ - buď som im fakt extrémne sympatická alebo im prídem jak úplna piča - tak ma volajú na pivo len ľudia, s ktorými sme si proste iskrovo porozumeli )
@grietusha praveze o to ide ze nie ze by sme si nejako sadli, proste normalka, ja viem mat kopu takych ludi ze.. vyslovene znami len nebavili sme sa ani o nejakych osobnych veciach a takto, proste celkom povrchny vztah, preto ani nemam dovod sa s nimi znova vidiet. ak si s niekym sadnem tak absolutne no problem
ale nechápem, prečo tí tvoji vyslovení známi nechápu, že sú vyslovene známi a chcú s tebou tráviť čas
ja som tusim nemala cas stretnut sa s @piter09 kolko? asi 3-4 mesiace?
a budeš opustená ako kôl v plote ako ja D
Pokiaľ ma neurazil...
Pokial je ukecaný/á je to +,miesto sa vždy nájde, a ak nie su peniaze je to blbe....
A ty ak sa nechceš učiť chladnokrvnej úprimnosti, tak ti ostáva len robiť ako robíš a necítiť sa ohľadom toho zle.
A nestrachovať sa, čo sa stane, ak ich stretneš v meste. Jednoducho im povieš to isté, že si zabudla/bola celý čas zaneprázdnená, lebo je to okrem úprimného prejavenia nezáujmu o nich jediná rozumná možnosť.
a mám pocit, že si niečím superná, tak ťa volajú aj napriek tomu, že ty ich nemáš na rovnakej vlne
A ked skutocne chcem niekam s niekym ist, zavolam si ho ja
No a moja rada... asi len toľko že to stále odkladaj a maj to na háku, netráp sa tým. Jeho to nebude baviť donekonečna. Potom to pochopí ak neni taký psycho jak tie "moje baby". Ak má čo i len trosku toho v hlave tak to pochopí. ked sa stretnete na ulici tak sa s ním normálne rozprávaj, bud milá , ale proste vnútri to maj na háku. nepotrebuješ ho k životu tak čo ti môže ?
Ale neporadim ti.
ALE túto vetu som mohla povedať tak do nástupu na vysokú školu, kde to už nešlo, lebo aj ten, čo nechcel si našiel známych.
a nedávno sa mi jedna takáto vec stala, išla som za spolužiačkou do Rače, a ozvala som aj druhej, o ktorej som vedela, že tam býva. Ona mi napísala, že je síce v Rači, ale ide preč. Tak ja že škoda.
a koho som nestretla v bare? No ju ale normálne sme pokecali, ved vravela, že je na kamarátovej solave, síce bola nejaká divná... .D no úplne iná ako na škole.
a ja väčšinou už idem ked ma niekto volá. lebo som teraz taký YOLO.
keď som ešte mal kamošov tak už stačilo len otvoriť povedať "ne" a zavrieť a ani sa nehnevali ani neriešili čom nejdem a tak bo boli zvyknutý na to že dostanú len nejakú výhovorku
@trdelniiiq to asi nemas moc kamosov :happy:
Na druhej strane, ludom, s ktorymi nemam zaujem sa stretavat/vytvarat blizsie vazby a viem, ze by nijak neobohatili moj zivot, dam celkom jasne najavo, ze kamaratmi (ani viac) nebudeme ale pracovno-skolskym vazbam sa nebranim. Takze je ten vztah v podstate uprimny a postaveny na tom, co docasne dokaze priniest urcity prospech ako mne, tak jemu.
bezne stretavam v meste, ale neriesim, tvarim sa ze sa nic nestalo
@tomas poď teda so mnou na kofolu