ahojte dajme tokmu ze si chcem otvorit eshop s niecim co by mohlo zaujimat mladych ludi. ake sposoby intrnetoveho marketingu by ste mi doporucili? Co sa viac oplati ad-words alebo platena reklama na fb? a je birdz este aktivna stranka? AKu ma navstevnost? Oplati sa na nu dat si reklamu? Myslim tym normalny baner obrazok alebo take nieco. akoze je mi jasne ze tu nie u experti na internetovy marketing ale mozno motYka predsa len vystreli a najde sa tu niekto kto uz s tym ma skusenosti.
Záleží asi aj od sortimentu.
Ak je to už niečo, čo ľudia vyhľadávajú, tak PPC v Google Ads by nemusel byť zlý nápad.
No a zasa na FB vieš zaujať možno aj viac vizuálne presne tvoju cieľovú skupinu.
Na začiatku je dobré skúšať, aby si sám videl, čo ti prináša reálne výsledky. Možno napríklad zistíš, že z FB budeš mat traffic, ale málo konverzií, alebo čo ja viem čo.
@mikaell mne kamarat najviac odporucal FB vrajk to ma najelpsi pomer cena / "vykon" ale zase on neni ziaden expert na marketing sam je programator a poprtiom predava nieco a moc mu to nejde.
na druhej strane moj tovar by sa podla mna predaval aj sam lebo to fakt ludia potrebuju. jedine co musim spravit je dostat moj eshop do sirsieho povedomia. aby ludia vedeli ze take nieco existuje a da sa to u nas zohnat.
@xxar3s Tak ak chceš hlavne takýto awareness, skús ten FB, prípadne obsahovú reklamu v Google Ads.
Prípadne ak je to niečo zaujímavé, možno skúsiť nejakých mikro influencerov.
@mikaell@Tommyhot diky moc - tak vidim ze kamarat neni sam co mi radi FB reklamu takze asi mal pravdu. Urcite do FB zainvestujem. Ale chcem pouzit aj nejaky iny sposob. Lebo napriklad FB je plny reklam a su ludia ktori su na FB reklamy imunni. Ja napriklad na ne skoro vobec neklikam je ich tam vela a moj mozog si na ne uz vytvoril filter - proste ich ignorujem. Ale na podobnych portaloch ako je tuna naprikald tento birdz si viem predstavit reklamu ktora by hned kazdemu padla do oka a nemusela by byt ani vtierava. Lebo presne mladi ludia, studenti, sportovci, manageri, podnikatelia a pracovne vytazeni ludia su moja cielova skupina. Vyskusam na zaciatok fb aj adwords aj banner na nejakom webe (mozno birdz, noizz, refresher) a dam si na web analytics a budem sledovat co z toho mi prinesie najviac userov.
@xxar3s birdz ma uplne minimalne mnozstvo userov a hlavne velmi pochybujem, ze vie targetovat na tvoj audience. Na FB si vies naklikat, ze chces aby sa reklama zobrazila len 25 rocnemu slovakovi, ktory ovlada nemcinu a zaujima sa o cierne bmwcka.
@tommyhot ja s tebou suhlasim ze FB bude asi ten najlepsi sposob ked ho kazdy chvali. ale chcem skusit aj ine sposoby lebo napriklad sem keby som si dal jednu reklamu tak viem ze ta reklama moju cielovu skupinu lebo viem ze to co ja viem poskytnut studenti a mladi ludia velmi potrebuju a na sk si to len tak lahko nezozenu proste ja im dam to co oni potrebuju. staci to dobre podat a viem ze ten clovek to potrebuje a urcite na to klikne. Penazi na firemnom ucte mam dost takze mozem skusit X moznosti propagacie a potom vyberiem tie najefektivnejsie.
@xxar3s problem je, ze Birdz ti nevie targetovat na studenta, ktory by mohol byt tvoj potencialny customer. Student A nemusi mat nevyhnutne rovnake zaluby ako student B a jedneho z nich to co ponukas vobec nemusi zaujimat. Ale ak charguju par korun za tisicky zobrazeni tak preco nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak je to už niečo, čo ľudia vyhľadávajú, tak PPC v Google Ads by nemusel byť zlý nápad.
No a zasa na FB vieš zaujať možno aj viac vizuálne presne tvoju cieľovú skupinu.
Na začiatku je dobré skúšať, aby si sám videl, čo ti prináša reálne výsledky. Možno napríklad zistíš, že z FB budeš mat traffic, ale málo konverzií, alebo čo ja viem čo.
na druhej strane moj tovar by sa podla mna predaval aj sam lebo to fakt ludia potrebuju. jedine co musim spravit je dostat moj eshop do sirsieho povedomia. aby ludia vedeli ze take nieco existuje a da sa to u nas zohnat.
Prípadne ak je to niečo zaujímavé, možno skúsiť nejakých mikro influencerov.