z jednej strany starká a starký, z druhej babička a dedo (ale dedo už nežije). starkého občas oslovím priezviskom, dám pred to "pán" a vykám mu, lebo je to sranda, ale inak si normálne tykám všetci.
jeden dedo mi umrel ešte pred tým jak som sa narodila a druhý dedo s babkou ked' som mala asi 4-5 rokov...no a babku s ktorou som strávila väčšinu svojho života som volala babka, niekedy starká
@alex458 tiež som už počula o rodine kde deti rodičom vykali, vraj aby mali rodičov v úcte... ale nemyslím si, že by úcta mala prameniť zo spôsobu oslovovania ...
Mám len jedného starého rodiča (a iného som ani nepoznal), tú volám starká a vykám jej lebo jej som vykal od malička a asi preto lebo jej vykajú aj rodičia (áno áno, môj otec svojej mame vyká)
s mojou babkou sa bavim ako s mamou, iste tykame si, mne pride zvlastne vykanie, o to vacsmi, ked zijem v Irsku kde o vykani nemaju ponatia a nepotrebuju to. Mna tykanie a vykanie vzdy mylilo a vadi mi to.
Dedko a Kajká, lebo keď som bola malá, tak som nevedela povedať babka. Volá sa síce krstným slovo menom Zuzana, ale v rodine sa to ujalo a všetci ju tak voláme už roky a nikomu z nás sa to ani nezdá divné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
príde mi divné vykať rodine, ked vykám cudzím, mala som spolužiačku čo vykala aj rodičom.. divné fakt
Keď tak vykám