Ako otvárate víno s korkovou zátkou ak nemáte vývrtku ?
Ti, ktori chodievate vonku obcas aj pit, tak ste sa mozno stretli s tymto problemom: kupite vino s korkovou zatkou a vyvrtku so sebou vonku (asi) nenosite. Ako ste si poradili ? pocul som ze niektori klucmi, ini to zas pretlacali dovnutra. A co vy ?
@1 naposledy ked som bol na chate a nemali sme vyvrtku, nenapadlo mi nic lepsie ako vybrat dedovu vrtacku a prevrtat korok potom sme mali bordel vo vine a museli sme to prelievat cez sito
@pawuk a minule som mal taky jebnuty korok ze mi ani 10 vyvrtiek nepomohlo a musel som to vtlacit do vnutra cely sa rozpadaval na kusky ... ale hento s tou botou fakt funguje
@torpedo08 aj my sme mali vtedy taky korok ze sa nedal ani pretlacit, ani vytiahnut, kamos pri tom ohol kluc od bytu a tak som to musel prevrtat a raz na lyziarskom sme nevedeli otvorit nicim, tak kamos nasiel vesiak v skrini (taky dreveny s kovovym hacikom co vyzera ako otaznik) a s tym sme do toho rypali az sa to nerozpadlo cele
@pawuk no ale ja minule normalne este ze kvalitne vino som dostal na meniny a vyvrtkou mi to neslo cele sa to rozpadlo a nakonec som to zatlacil do flase a pil som aj ten korok rozpadnuty clovek si povie ze aka kvalita ked to stalo ale 5 € sedmicka flasa a ani otvorit to nejde
@torpedo08 ked to bolo take drahe (sudiac podla toho ze ked kupujeme vino my tak obvykle neplatime viac ako 2,50 ) a korok bol taky onicom, tak mozno ten obsah vnutri stal zato
Vždy som túto dilemu spätú so smiechom, dobrodružstvom a obavou toho, že to nikdy neotvoríme a zostaneme smädný pokazila. Vždy nosím švajčiarsky nožík :o
@pawuk no sak aj ja kupujem take lacne a litrovky nie sedmicky ale toto som dostal na meniny a bolo dobre len s tym rozpadnutym korkom no co ti poviem nic moc
@chevro tak ja som nevedela, my sme v skole este mali mečom abo obi šabľou ale to len niekde sa . JAAj zase som pozadu , no mudro poradil a este lepsi ked bez navodu si ? urobil abo niekto
@torpedo08 otázka bola ako bez vývrtky....doposial som vždy vývrtku mala až na henten raz...a to sme mali 15, boli sme už vtedy opitý, o botaske sa nevedelo a sklo nám bolo ukradnuté
@narazuvzdornaa ono toto je špacírka, nezaraditeľná topánka totiž na svadbu, pohreb, k obleku atď. mi príde úplne normálna.. a vlastne aj ak sa to tomu človeku fakt veľmi veľmi hodí k celkovému štýlu, tak určite aj na bežné nosenie takže hej..
@torpedo08 najs, skusim dakedy, vino pijem dost a ked to nebude cucisko alebo krabicak, zide sa (o bratislavsky hrad mi to nenapadlo @synekdocha diky za tip, )
inak ja som vtlacal, rozbijat hrdlo by mi vadilo, vtlacis vselicim v pohode, len potom ma jemny korkovy buket,
Vacsinou prstom ale raz sme kupili take plne vino ze sa to nepohlo nech sme ten korok tlacili ako sme chceli. Ked sa to nikomu nepodarilo otvorit tak sme zbehli na parkovisko po kluc na rezervy a ked som poriadne zatlacil tak tu flasu roztrhlo zvnutra, normlane explodovala no za dobrotu na zebrotu, musel som kamosovi kupit nove vino
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
ja som profesional
staci mat boty horsie to je cez leto ked mas iba sandale alebo co
my sme otvarali klucmi,priborovym nozikom,varechou,ale to vzdy dovnutra....
@mojsvet neni zac
@pawuk no ale ja minule normalne este ze kvalitne vino som dostal na meniny a vyvrtkou mi to neslo cele sa to rozpadlo a nakonec som to zatlacil do flase a pil som aj ten korok rozpadnuty clovek si povie ze aka kvalita ked to stalo ale 5 € sedmicka flasa a ani otvorit to nejde
ale keď nebola vývrtka tak sa použil nejaký konár.
@13 som smutnučká lebo nám to s tou topánkou nikdy nešlo.
a ja nosím vývrtku....
nechapem vas ludia potom co pijete sklo ? a nebojite sa ze sa rozbije cela flasa a bude po vine ? radsej skuste to s tou botaskou
ale zväčša sa v skupine vždy nájde aspon jeden človek, ktorý má vývrtku
a to s tou topánkou...hm...už sa vidím, ako niekedy v lete trieskam fľašou s topánkou o Bratislavský hrad
@torpedo08 najs, skusim dakedy, vino pijem dost a ked to nebude cucisko alebo krabicak, zide sa (o bratislavsky hrad mi to nenapadlo @synekdocha diky za tip, )
inak ja som vtlacal, rozbijat hrdlo by mi vadilo, vtlacis vselicim v pohode, len potom ma jemny korkovy buket,