Tak, je to trošku zložité ale pokúsim sa vysvetliť Mám taký "menší problém", že som veľmi (naozaj veľmi) citovo založená, a jednoducho strašne intenzívne prežívam svoje city, ktoré sa dosť často aj menia, a nepríjemné je samozrejme, ak sa necítim práve
mám skúsenosti s ľuďmi ktorí nevedia ovládať svoje city a sú/boli a vždy budú z toho iba komplikácie ... (predstava že si sa totiž do niekoho zalúbila a ten niekto to vezme vážne + o nejaký čas sa zalúbiš nekontrolovatelne zase do niekoho iného, tak tá predstava je dosť nepríjemná pokial si s tebou telo robí čo chce a ty sa môžeš iba prizerať)
z toho čo si napísala vyvodzujem že ,,nedá sa nič robiť,, ... človeku silnému a odhodlanému by som povedal, nauč a spoznaj svoje telo, študuj a analyzuj svoje pocity, snaž sa ich chápať a ovládať ... silný a odhodlaný človek by to urobil, len tu chýba ešte jedna ingrediencia a tou je inteligencia, bez nej totiž nič nezmôžeš ... a stav ktorý popisuješ ani nieje stavom ľudí ale stavom tvorov (ktorých ovládajú iba pudy a nemajú nad nimi žiadnu kontrolu) čiže ak máš tento problém v 20-tke, niečo je zle ... mám totiž teóriu kde v tomto veku by už inteligenčne normálny jedinec mal mať v malíčku sám seba a vedieť sa ovládať tak ako potrebuje ...a zbytočne nekomplikovať život nie len sebe ale hlavne druhým
@hotaru on to dobre vie...je to komplikovaná situácia, ja len to že stále cítim nutkanie ísť za ním a povedať mu všetko, lenže rozumom viem, že tým by som ho už takpovediac urazila a nechcem mu pôsobiť žiadne negatívne city...tak sa trápim radšej ja ale lepšie by bolo keby sa nikto netrápil... ale ďakujem, @melancholik že si z toho všetkého vyvodil to že som zviera ktoré sa nevie kontrolovať Keďže si trafil trošku vedľa, ani sa neurazím, ja sa poznám natoľko že viem že to nie je tak ako píšeš a to mi úplne stačí. @kajs no dobre, to nie je moja oblasť
nedomýšlaj si ... nič také som nenapísal ... čo z toho môžeš pochopiť je len to že žial tvoju snahu alebo chuť sa začať ovládať síce podpúorujem ale úprimne tomu neverím že by to vyšlo ... nie si zviera, si človek, no pokiaľ sa necháš unášať pudmi bez kontroly, a sama si uvedomuješ že je to problém, potom si uvedomuješ chybu a aj to že nad nou nemáš kontrolu (a to sa jedná iba o tvoje telo) tak kto potom ovláda tvoj život keď nie ty sama?
@melancholik A kde som písala že je to "len" moje telo? Myslíš, že ide len o to že sa ho nemôžem ani dotknúť či čo? Nie, je to oveľa viac...a myslím si že je to z mojej strany už krok dopredu, že si uvedomujem moju "chybu", ale neviem prečo je také hrozné že si pýtam pomoc od iných...ale dobre, však každý si myslí čo chce, nechcem ťa presvedčiť.
som tiež taká ako píšeš...može to mať suvislosť aj s tvojim znamenim,menom.. niežeby som verila na také veci,ale plno detailov na mňa sedí tak..niečo z toho beriem. ale inak s tým bojujem celý život..a vieš,kedy to najviac funguje ? ked necítim k nikomu nič a robím si podla seba...a ked aj cítim nejak sa to snažím skor zabiť v sebe... nepoviem ti či je to dobre,ale mne sa darí tak prežívať a to je ted najdoležitejšie,inak by som sa zblaznila..
Súvisí to aj so svojou "self-confidence" . Čím viac si veríš, hovoríš si, že si krásna a inteligentná a nikto nebude s tebou kývať, tým budeš aj citovo stabilnejšia. Aspoň osobne s tým mám také skúsenosti. Nebrať muža, že je Brad Pitt (aj keď v tvojim očiach je) a keď jednoducho nemá záujem, tak si ťa nezaslúži a vieš, že príde niekto, kto si ťa vážiť bude. A ver, že taký príde . Nehovorím, že máš byť namyslená len si dôverovať viac. Nedá sa to dosiahnuť lusknutím prstov, ale keď si to raz vybuduješ, budeš aj šťastnejšia a zažiješ menej polámaných srdiečok
nie myslel som to tak že pokial nemaš kontrolu nad akým kolvek pocitom (a trápi ťa a cítiš že ti spôsobuje problémy) znamená to že sa jedná o pudovú záležitosť ktorú nevieš ovládnuť hlavou ... áno je to krok dopredu a prajem ti veľa šťastia v nájdení ,,rovnováhy,, medzi telou a hlavou (myslou-dušou)
proste vidím to všade okolo seba, ľudí ovládajú ich pocity a dokonca na takej urovni že potom robia veci nad ktorými nepremýšlajú, nepremýšlajú dopredu, ani dozadu ... ani nad hodnotami...ani nad podstatnými vecami a nad tými ktoré nie sú správne ... kde je potom do riti hranica medzi takou kravou ktorá celý deň len múka a žerie trávu pretože má na to chuť a človekom ktorý tiež konzumuje pretože chce/musí a pocíti sexuálne vzrušenie keď uvidí pekného chlapa aj napriek tomu že už má priatela alebo niekoho koho presvdieča o tom že ľúbi ... kde sú hranice medz itým že máme byť inteligentné tvory keď svoju inteligenciu (a nástroj na ovládanie týchto ,,hovadín ktoré nás majú pchať naspúať medzi zvieratá,, ignorujeme)
ja proste ,,prepač za vyjadrenie,, ale je mi zle z ľudí ktorí samých seba presviedčajú o tom že vedia čoho sú a niesu schopní a presviedčajú o tom aj iných a nakoniec vysvitne že je všetko iba lož ... totiž to inteligencia a sebapoznanie ťa naozaj skutočne definuje a určí čo za bytosť v tomto systéme si ... nehovorím že do tohto extrému spadáš aj ty ...ale ... až máš pocit že ťa niečo negatívne ovplyvňuje a nemáš nad tým kontrolu ... nauč sa a hlavne (chci) to zmeniť ... lebo takýmto spôsobom budem chodiť po ulici a pozerať sa na chodiace chemické procesy A NIČ VIAC ... treba dať svojmu živou definiciu a zmysel inak sme len chodiace fyzikálne procesy (a to určite nikto nechce) ... len...
za všetkýmn je láska, zahorel v tebe malilinky plamienok, ktorý zo dňa na deň rastie a rastie až bude z neho obrovský oheň...
to už ale ty nevydržíš a urobiš pre seba samu nepochopiteľnú vec....
@chanteuse ja viem že nie som s tým sama, a inak aj ja som to skúsila "zabiť" v sebe ešte na začiatku, a naozaj som sa snažila aby o nebolo silnejšie ale potom som stratila kontrolu nad tým a stalo sa...a stále neviem či sa to vôbec dá kontrolovať...ale dúfam že hej a časom sa to naučím @airotciv ďakujem za radu na tom sa pracuje, aby som mala väčšie sebavedomie lebo mala som s tým problémy, no snažím sa...a máš pravdu v tom že by som si musela nahovoriť že on za to nestojí a tak...ale hrozne ťažké je keďže mi fakt vyhovuje vo všetkom aj s tým že mne vyhovuje veľmi málo ľudí
@10 ty sa bojíš aj vlastného penisu pretože v nom vidíš len pudy? Mysliš si že človek nie je človekom keď si neprečíta ráno Sartreho? Bojíš sa usrať si pri priatelke pretože je to neľudské? Láskavý človek je hodnotnejší než akekolvek IQ. a ak si to nemysliš a máš tento problém v 20+, niečo je zle. Ja proste mam s teba brutálny pocit ze... práve ty si vymýšlaš na hlavu postavené manifesty.
Akože ja v podstate proti tebe nič nemám, len ta nemusím. Teda vobec nemusím. Je až fascinujuce ze ta nedokážem ignorovať. Ale čo už.. pudy.
Fakt je taký úžasný? Keď by nemal záujem, tak taký úžasný asi nie je. Vieš prečo? Lebo ťa neľúbi a nikdy ťa nebude mať rád natoľko, koľko ty jeho. A niekto iný ťa tak ľúbiť môže. Tak prečo strácať čas čakaním na niekoho? Isto si ho potom aj človek ešte zidealizuje no a koniec potom.
@chanteuse
Aj mne to pomáha . Preto som reagovala na toto fórum. Mám s tým tiež osobné skúsenosti
@airotciv no však práve to, že iný nepríde ja v tomto nemám šťastie...a to si nenahováram, stále sa mi stane to isté a preto je to ešte ťažšie lebo keby že je tam tá nádej že bude lepšie, ale už neverím viem že to vyznie veľmi negatívne, ale pomaly strácam nádej
vidíš to a niekto zase nevie prejaviť svoje city, ani keby veľmi chcel skús si prečítať knižku Odhalené emócie od Paula Ekmana.. zaujímavé čítanie, hlavnou ideou je poukázať na to, ako s nimi žiť lepšie a uvedomelejšie, v akej miere ich dokážeme kontrolovať, prečo ich niektorí vedia kontrolovať a iní nie a pod.
Nechcem vyzniet hnusne, ale v tomto zabera take kardinalne sklamanie...od momentu ked ti raz niekto skutocne skaredo ublizi si budes sakra vedoma toho kam az svoje city pustis, pretoze cim viac povolis, tym viac si zranitelna.
keby o tvojich citoch vedel, nedovoli ti, aby si sa s nim stretavala. bolo by mu to neprijemne a sam by sa ti vyhybal. takze nie, never tomu, ze to vie, lebo si to domyslel. muzi taku schopnost NEMAJU.
@luc.ka tak zle som sa vyjadrila, to je úplne isté že to vie, ale nechcem to tu rozoberať, je to dosť komplikované, a stretávať sa musíme, aj ja by som sa mu vyhýbala lebo viem, že to by bolo najlepšie, ale nemôžem. @willbebetter to je tiež väčšinou pravda, ale v tomto fungujem tiež trošku inak asi...keď niekoho naozaj ľúbim, neprekáža mi v tom ani skutočnosť že mi ubližuje hoci je to dosť nezmyslené (ale to je tiež pravda že to až tak megaveľké sklamanie nebolo, možno to mi "chýba", no ale...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
z toho čo si napísala vyvodzujem že ,,nedá sa nič robiť,, ... človeku silnému a odhodlanému by som povedal, nauč a spoznaj svoje telo, študuj a analyzuj svoje pocity, snaž sa ich chápať a ovládať ... silný a odhodlaný človek by to urobil, len tu chýba ešte jedna ingrediencia a tou je inteligencia, bez nej totiž nič nezmôžeš ... a stav ktorý popisuješ ani nieje stavom ľudí ale stavom tvorov (ktorých ovládajú iba pudy a nemajú nad nimi žiadnu kontrolu) čiže ak máš tento problém v 20-tke, niečo je zle ... mám totiž teóriu kde v tomto veku by už inteligenčne normálny jedinec mal mať v malíčku sám seba a vedieť sa ovládať tak ako potrebuje ...a zbytočne nekomplikovať život nie len sebe ale hlavne druhým
@kajs no dobre, to nie je moja oblasť
proste vidím to všade okolo seba, ľudí ovládajú ich pocity a dokonca na takej urovni že potom robia veci nad ktorými nepremýšlajú, nepremýšlajú dopredu, ani dozadu ... ani nad hodnotami...ani nad podstatnými vecami a nad tými ktoré nie sú správne ... kde je potom do riti hranica medzi takou kravou ktorá celý deň len múka a žerie trávu pretože má na to chuť a človekom ktorý tiež konzumuje pretože chce/musí a pocíti sexuálne vzrušenie keď uvidí pekného chlapa aj napriek tomu že už má priatela alebo niekoho koho presvdieča o tom že ľúbi ... kde sú hranice medz itým že máme byť inteligentné tvory keď svoju inteligenciu (a nástroj na ovládanie týchto ,,hovadín ktoré nás majú pchať naspúať medzi zvieratá,, ignorujeme)
ja proste ,,prepač za vyjadrenie,, ale je mi zle z ľudí ktorí samých seba presviedčajú o tom že vedia čoho sú a niesu schopní a presviedčajú o tom aj iných a nakoniec vysvitne že je všetko iba lož ... totiž to inteligencia a sebapoznanie ťa naozaj skutočne definuje a určí čo za bytosť v tomto systéme si ... nehovorím že do tohto extrému spadáš aj ty ...ale ... až máš pocit že ťa niečo negatívne ovplyvňuje a nemáš nad tým kontrolu ... nauč sa a hlavne (chci) to zmeniť ... lebo takýmto spôsobom budem chodiť po ulici a pozerať sa na chodiace chemické procesy A NIČ VIAC ... treba dať svojmu živou definiciu a zmysel inak sme len chodiace fyzikálne procesy (a to určite nikto nechce) ... len...
to už ale ty nevydržíš a urobiš pre seba samu nepochopiteľnú vec....
@airotciv ďakujem za radu na tom sa pracuje, aby som mala väčšie sebavedomie lebo mala som s tým problémy, no snažím sa...a máš pravdu v tom že by som si musela nahovoriť že on za to nestojí a tak...ale hrozne ťažké je keďže mi fakt vyhovuje vo všetkom aj s tým že mne vyhovuje veľmi málo ľudí
Akože ja v podstate proti tebe nič nemám, len ta nemusím. Teda vobec nemusím. Je až fascinujuce ze ta nedokážem ignorovať. Ale čo už.. pudy.
Fakt je taký úžasný? Keď by nemal záujem, tak taký úžasný asi nie je. Vieš prečo? Lebo ťa neľúbi a nikdy ťa nebude mať rád natoľko, koľko ty jeho. A niekto iný ťa tak ľúbiť môže. Tak prečo strácať čas čakaním na niekoho? Isto si ho potom aj človek ešte zidealizuje no a koniec potom.
@chanteuse
Aj mne to pomáha . Preto som reagovala na toto fórum. Mám s tým tiež osobné skúsenosti
nič s tým nenarobíš..
Mas 20 rokov. Aj ja mam 20 a som slobodna.
@willbebetter to je tiež väčšinou pravda, ale v tomto fungujem tiež trošku inak asi...keď niekoho naozaj ľúbim, neprekáža mi v tom ani skutočnosť že mi ubližuje hoci je to dosť nezmyslené (ale to je tiež pravda že to až tak megaveľké sklamanie nebolo, možno to mi "chýba", no ale...)