Ako prefíkane ovplyvniť partnera, aby s niečim v domácnosti pomohol?
Môj problém je jednoduchý, neviem, ako "zmanipulovať" partnera, aby aj sám od seba mi s niečim v domácnosti pomohol. Nechcem aby to skončilo tak, že budeme mať 40 rokov, obaja prídeme unavení z práce, on si ľahne pred telku a mne začne ďalšia šichta v dom
Nič nerob Aspoň uvidí ako to potom bude vyzerať.. Pár dní si proste daj "štrajk" a povieš mu že keď chce napr. jesť, nech si uvarí sám (schovaj peniaze .. Alebo sa s ním porozprávať, ak sa toto zdá príliž drastické..
riešenie je jednoduché: nechaj ho nech žije týždeň v tom svinčíku a ty sa správaj ako on... jednoduucho ked sa najes hod do drezu spinavy tanier (kedze je chlap predpokladam ze to robi a ako bol vyssie spominany schovaj peniaze aby si nemohol jedlo kupit, ale navaril si a este aj sex je dobrouz motivaciou na domace prace
prefikane ovplyvnit a zmanipulovat? nechapem. a to je akoze take tazke mu povedat, ze chces, aby ti obcas s niecim pomohol? na taku banalitu potrebujes ovplyvnovat a manipulovat? omg..
@monullik No asi hej, ale ja to beriem ako prirodzené, že v domácnosti nemôže robiť všetko jeden človek. Keď si myslí že domácnosť je vizitka ženy, spýtaj sa ho, čo robí užitočné potom on, čo ty nerobíš..
@stuntbiker ale to by veci ešte zhoršilo! Vieš si predstaviť koľko neporiadku to musí spraviť? By som to zase len ja musela upratať, a tomu som sa chcela predsa vyhnúť.
jakooo prečo prefíkane???.. si myslíš, že keď mu to budeš nenápadne naznačovať tak aj pochopí niečo??.. veď mu povedz narovinu čo vlastne chceš a neposkakuj okolo horúcej kaše (ach)
@bewka lebo to tak jednoducho je, aj mužovi niečo také povieš, bude to platiť len dovtedy, kým to bude mať pred očami. A ja by som radšej chcela, aby to robil aj "sám od seba."
@monullik nehnevaj sa, ale myslím si, že len pre tvoje krásne prianie si muž nezmyslí že sa mu zapáčia domáce práce.. ak ich nerobil doteraz tak sa nato vyjebe aj neskôr takže buď budeš vrčať doma kvôli jeho nečinnosti, alebo si kusneš do jazyka a zmieriš sa s tým, že si nato sama nebudeš prvá ani posledná
@bewka nehnevám sa, ide presne o to, že sa nechcem s tým zmieriť, nechcem na neho vrčať.... preto chcem prísť na spôsob ako mu to dať do "podvedomia". Neviem, či mi rozumieš, nechcem sa uspokojiť s tým horším, len preto, že to tak roky bolo...chcem skúsiť všetko možné pred tým než sa vzdám
@monullik prosím nebuď naivná chlapovi len tak do podvedomia nedáš nič okrem toho čo si tam dajú oni sami ..... keď to tak roky bolo, tak nechápem prečo máš ten pocit, že to zmeníš .. si až príliš veľká optimistka, ale za pokus nedáš nič.. ja som len vyjadrila svoj názor
zila som s otcom a bratom. a ak sa tak da povedat,o domacnost som sa starala ja, kedze mama na to vobec nema cas, kedze je totalne pracovne vytazena. a nevidim na tom ziaden problem nieco povedat na rovinu. naco si robit zbytocne problemy a chodit okolo toho roznymi oklukami. to je to nejaky problem povedat, ze zlatko vynes smetie? ci v tvojej domacnosti je takato poziadavka nepristojna?
@monulliq ak bude chciet sex, povedz ze si unavena z upratovania...na druhy krat povedz to iste a mozes dodat, ze keby si mi pomahal, mozno by som vladala, ale nemam ozaj chut...a otoc sa na bok 100% ti bude pomahat
@viluette povedať chlapovi na rovinu, aby v domacnosti niečo robil? nepomože ani keď povieš po dobrom ani keď navrieskaš, proste odignoruje
ja som sa raz nasrala na brata a fotrika, že doma nehnu prstom, tak som si zbali saky-paky a odišla na dva ťyždne k babke (samozrejme ten svinčik čo bol doma som nechala im) po tyždni ma prosili nech sa vratim, lebo nevedia zapnuť pračku ked som prišla domov tam fajne uýprane a dva mesiace vydžali pomohať doma, takže teraz každe dva mesiace keď polavia sa spakujem a na par dni odidem
@0mega1 takze nie je mozne, aby sa ti z partnera po case stala rodina, ano? citaj, oc pises.
ale uznavam, v tejto diskusii maju partneri na rozdiel od rodiny asi obmedzenu mentalnu schopnost porozumiet, ak nedokazu pochopit, co sa od nich chce, ani ak sa im to povie narovinu
ak dvaja ludia nedokazu spolu komunikovat tak, aby sa dohodli na takejto banalite, potom to budu v buducnosti sakra tazke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ale to sa nedá prinútiť to máme od prírody, že sme neni na domáce práce
áno, máš pravdu, súhlasím s tebou, otázka by teda lepšie znela, ako si "preustlať"?
..kvak..
..kvak..
inak @stuntbiker súhlas !
@edisek sa smej snáď to nie je tak?
prefikane?
zila som s otcom a bratom. a ak sa tak da povedat,o domacnost som sa starala ja, kedze mama na to vobec nema cas, kedze je totalne pracovne vytazena. a nevidim na tom ziaden problem nieco povedat na rovinu. naco si robit zbytocne problemy a chodit okolo toho roznymi oklukami. to je to nejaky problem povedat, ze zlatko vynes smetie? ci v tvojej domacnosti je takato poziadavka nepristojna?
ja som sa raz nasrala na brata a fotrika, že doma nehnu prstom, tak som si zbali saky-paky a odišla na dva ťyždne k babke (samozrejme ten svinčik čo bol doma som nechala im) po tyždni ma prosili nech sa vratim, lebo nevedia zapnuť pračku ked som prišla domov tam fajne uýprane a dva mesiace vydžali pomohať doma, takže teraz každe dva mesiace keď polavia sa spakujem a na par dni odidem
@monullik s mužom sa dá perfektne manipulovať (čítaj: usmerňovať) po všetkých stranách.. nevzdaj to
ale uznavam, v tejto diskusii maju partneri na rozdiel od rodiny asi obmedzenu mentalnu schopnost porozumiet, ak nedokazu pochopit, co sa od nich chce, ani ak sa im to povie narovinu
ak dvaja ludia nedokazu spolu komunikovat tak, aby sa dohodli na takejto banalite, potom to budu v buducnosti sakra tazke