No mam už asi rok PC hej a za tú dobu som nasťahoval 1337 somarin (to čislo som len tak napisal) a proste viditeľne sa spomaľuje výkon PC + mam tu nejaky ten virus Yontoo či čo a tak ma napadlo že preinštalujem Windows..
@lenkaska1 no a mne zase W7 a tiež vôbec neviem ako aj som hľadal na nete že ako preinštalovať Windows bez CD a jedine čo som sa dočital ta že stlačať F8 pri zapnuti PC a potom preinštalovať ale nijake podrobné informácie som nenašiel :/
@spiralfaust cez F8 to pustíš ak maximálne v núdzovom režime, bez inštalačky to nepreinštaluješ. Ak tam windows bol už pri kúpe, tak sú tri možnosti - buď ti k PC pribalili dvd s windowsom a všetkými ovládačmi (najviac pravdepodobné), druhá možnosť je, že to nebolo treba (toto riešenie sa využíva hlavne pri notebookoch), lebo inštalačka je v počítači na HDD, teda určite máš k tomu program, ktorý ti systém obnoví. Ak si HDD menil alebo nejak inak šahal do funkcie systému, tak je tu tretia možnosť - nemáš inštalačku a teda musíš nejakú zohnať... a zálohovať to musíš mimo pc, lebo pri preinštalovaní všetky data stratíš
@spiralfaust nie nie, to ti obnoví systém na určitý bod, prípadne zálohuje, ale v tvojom prípade to nemá zmysel, iba zbytočne prídeš o veci čo si tam mal.
Hľadaj ďalej, bude to normálne spustiteľný program, ktorý sa dá nainštalovať aj odinštalovať.
neviem načo sa mu vôbec snažíte niečo vysvetlovať ... ak netušíš ako taká vec funguje tak sa do toho radšej nemontuj .. alebo si nájdi nejaký zdroj kde budeš o tom čerpať informácie a časom sa to naučíš .. inak to nemá zmysel
@spiralfaust Predpokladám že máš notebook a CD s windowsom si nedostal... v ovládacom paneli (nikde si to tam nájdi) by si mal mať možnosť vytvoriť disk na opravu systému (system repair disc) keď to nájdeš kup si CD a vytvor si ten disk... ked to mas pri starte systemu stlacaj F8 a niekde v ponuke si tam nájdi že pri najbližšom zapnutí sa ti nezapne windows ale ten disk (presne ti to povedať neviem, každý to tam má ina..) ... a keď ti disk načíta vyber preinštalovař win a postupuj ďalej... a určite máš na NTB origo win tak by si mal na NTB dole zo spodu mat napisane seriove cislo na win7... ked to od teba instalacia bude vyzadovat napis ho tam a mas to platne a legalne.... Možno som uviedol nepresný postup tak ma opravte ale takto si to predstavujem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@8 -.-
Hľadaj ďalej, bude to normálne spustiteľný program, ktorý sa dá nainštalovať aj odinštalovať.
Máš inštalačné DVD Sedmičky?