Tak začnem. Mám problém s nadväzovaním nových známostí, vždy, keď sa s niekým novým zoznámim, ledva zo mňa vypadne jedo slovo a čassto sa aj červenám. Aj by som chcela normálne prehodiť pár slov a tak, lenže to nedokážem..v tej chvili to zo mňa akosi nech
tuším som nedávno čítala niečo v zmysle, že treba identifikovať tie negatívne pocity, keď sa objavia a nejakým spôsobom ich utnúť... a ešte niečo v zmysle trénovať sa na malých úlohách a potom sa za ne pochváliť alebo odmeniť... neviem, pletie sa mi to, google ti asi pomôže viac, než tento môj zmätený komentár
Napísal by som ti konkrétnu radu, ale keď máš 13 tak na to prídeš aj sama do 16ky ... Keď niekoho stretneš predpokladám že zažívaš určitý druh pocitu na ktorý nevieš až tak dobre reagovať a tak reaguješ hamblivosťou, v hlave si možno vytváraš rôzne scenáre a snažíš sa o to aby si bola pripravená na každú situáciu, najlepšie každý problém prekonáš tak keď mu budeš čeliť.
Ja som pravaže až priliš spoločenská.S každym sa hned bavim atd.
no potom niekedy na to dopadnem,že trepnem daku blbosť a už je hadka myslim niečo v zmysle,že nepriamo/nechtiac ohovorim niekoho a ta osoba to posunie dlaej a som v kaši takže neviem čo ti poradiť
ja som tiez vzdy mala problem s novymi ludmi ... proste som sa s nimi nevedela porozpravat ... to suviselo s mojim nizkym sebavedomim a jednou kamoskou, ktora ma ponizovala ako to len slo ... ked som s nou prerusila akekolvek vztahy, zacalo sa to zlepsovat ... a dnes mi je to uz jedno, lebo tolko trapasov co som si uz ja zazila ... no proste horsie to uz nebude ...
a teraz to robim tak, ze ked vydim niekoho, koho chcem oslovit, tak nad tym nepremyslam ... proste idem a oslovim ho ... v celku inpulzivne ...
@sonuska8 tichí ľudia sú sympatickí, lepšie ako keby si mala furt kecať, len aby si kecala... S nástupom nejakých životných skúseností získaš sebavedomie a introvertnosť zmizne. Ak to chceš urýchliť, trénuj. Vyhľadávaj kontakt s ľuďmi, rozprávaj sa všade kde môžeš, a za chvíľu Ti to príde úplne normálne. Určite nie je zlé si o tom niečo aj vygooglovať, ale to jednoducho nestačí, musíš proste do tej vody skočiť...
ono v tom veku je to asi aj bežné, ja som mala tiež také, dokonca som sa hanbila vypýtať si jedlo v mcdonalde podľa mňa pomáha také akože naschvál sa vystavovať takým situáciám (a nie sa ich strániť). mne dosť pomohlo, že som chodievala recitovať, na všelijaké súťaže a proste všetky tie "povinné" záležitosti, kt. sa nedalo vyhnúť.
ale tak ono to sčasti aj samo od seba prejde časom
Ja som mala tiež problémy s nadväzovaním kontaktov... ak som bola v skupine ľudí ktorých som spoznala a prišiel tam niekto nový dajme tomu tak som nemala problém ale opačne to bol už úplne horor..súviselo to s mojím sebavedomím... absolútne som si nebola istá sama sebou a keď ma niečo napadlo tak radšej som to nepovedala lebo som sa bála ako to ostatní prímu... teraz už je to oveľa lepšie snažím sa odkomplexovať a vsugerovať sama sebe nejaké to sebavedomie .. skús to aj ty.. inak ti takto ako laik nedokážem poradiť
@ridiculousnotion presne ja mám ten istý problém.......Kamarátka má partiu, ktorú dosť často stretáva v jednom nákupnom centre, a ja tam s ňou často chodím. Minule tam stretla jedného svojho kamoša a zoznámila ma s ním..oni sa tam spolu rozprávali, rehotali, doťahovali a tak a ja som tam sedela jak taký puk, lebo proste som sa strašne hanbila nového človeka :/ :/...aj by som chcela niečo povedať, len vždy ma zastaví, že či nepoviem nejakú debilinu..
@weeman ale ja sa rozprávam všade, kde môžem, v škole mám dokonca občas problémy s učiteľmi zato, že na hodinách som moc ukecaná len proste, keď je niekto nový a som ho ešte nevidela a nepoznala predtým, tak tam nastane tá hanblivosť ....napríklad také, že by som sa hanbila si vypýtať jedlo povedzme v MC (ako bolo vyššie spomenuté), tak s tým žiadny problém nemám ...som divná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
no potom niekedy na to dopadnem,že trepnem daku blbosť a už je hadka myslim niečo v zmysle,že nepriamo/nechtiac ohovorim niekoho a ta osoba to posunie dlaej a som v kaši takže neviem čo ti poradiť
a teraz to robim tak, ze ked vydim niekoho, koho chcem oslovit, tak nad tym nepremyslam ... proste idem a oslovim ho ... v celku inpulzivne ...
ale tak ono to sčasti aj samo od seba prejde časom