v hlave to nebude ak su to krce. bud nie si dostatocne vytrenovany - zvysuj postupne kazdym behom o jeden kilometer, alebo mas nedostatok zivin a vody - pi vela vody s tabletami magnezia + vitaminu B6 (zozenies v lekarni) + stretching pol hodiny po dobehnuti uvolnis sval rychlejsie zregenerujes na dalsi trening. neznamena ze krce sa nedostavia, tie sa dostavia vzdy len postupne budes oddialovat ich vyskyt.
Nemal by si behat cez krce. Ak mas krce, ides na to prilis rychlo - bud bezis rychlo, alebo si si dal privelku vzdialenost, alebo nie si zregenerovany. Nie je to o dychani, hlave, ani doslapovani, proste to nemas natrenovane a len si viac ublizis, ak budes behat napriek krcom. No a nezabudni na strecing pred, aj po behani - ten po behani je dolezitejsi.
Celkovo by si mal mat prvych 5 kilakov velmi pomaly rozbeh a aj potom to s rychlostou urcite nehrot Okrem toho sa odporuca behat na striedacku 2-3x do 10 kilometrov a potom si dat nejaky 12-15 alebo viac kilometrovy beh a potom aspon dva dni odpocivat, minimalne zo zaciatku je to viac nez dost.
@karchie ved ano ide to cez hlavu ale netreba ignorovat fakt ze bolest ma pricinu zetie organy sa naozaj opottebovavaju a preto vysielaju bolestive signaly do hlavy ...hadam nechces behatna nohavh 40 hodin v luse len preto lebo ,,toje v hlave,, a potom sa pozries na nohy a budes behat na krvavych kyptikoch D a ibalgin? to by som musel vysnupat celu krabicku asi aby som si nohy necitil
@melancholik zo zaciatku po troch kilometroch som kapal, bolelo ma vsetko, pluca, v lopatke ma pichalo, kolena boleli, pistaly. ale som sa nasral zmenil tempo, dychanie, doslapovanie, vystrel som sa, a preslo to. tak ako to je sakra mozne. a teraz zvysujem davky. som zvedavy co to spravi po 12 kilometroch neptretrzite @fragile dobre vravi, ale je to aj o doslapovani, inak ti nohy odidu, od noh ide chrbtica, a uz sa to sype...
@karchie tak ved jasne ze aj v spravnej taktike je odpoved a pomoze to ale to neznamena ze budes behat jak forest gump v kuse ... treba si vytvorit zvyk a postupne zvysovat postupne ale nie hned
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Moze ti pomoct ta knizka..
Ja som nikdy aktivne nebehal, tusim 6-7 km bol rekord osobny
Ďakujem za radu.
@legetrg /
Pri cca 10km - 12km(bez prestávky) sa bolesti stupňujú a to nohy a boky, dosť bolestivé kŕče.
Skúšal som to prekonať, ale každým ďalším km sa to zhoršovalo.
alebo si daj ibalgin.....
Ďakujem za radu.
Dobre no, tak ďakujem ti za bližšie info a rady.
Celkovo by si mal mat prvych 5 kilakov velmi pomaly rozbeh a aj potom to s rychlostou urcite nehrot Okrem toho sa odporuca behat na striedacku 2-3x do 10 kilometrov a potom si dat nejaky 12-15 alebo viac kilometrovy beh a potom aspon dva dni odpocivat, minimalne zo zaciatku je to viac nez dost.
Ďakujem ti za info a rady.
@fragile dobre vravi, ale je to aj o doslapovani, inak ti nohy odidu, od noh ide chrbtica, a uz sa to sype...