Ahoj. Chcela by som sa opýtať, pretože mám problém. Mám dvanásť rokov a milujem potkany! Vždy som po nejakých túžila. Ale rodičia mi ich nechcú dovoliť. S klietkou a všetkým potrebným by nebol žiadny problém, keďže mám našetrenú dosť veľkú čiastku peňazí.
spolubyvajuca mala potkany,musela sa odstahovat.ten smrad sme s dalsou spolubyvajucou nezvladali.ked sme ju prisli pozriet na jej novu izbu,tak som skoro umrela na hypoxiu.
asi nemám radu, iba vlastnú skúsenosť s vlastnými rodičmi:
keď som doniesol domov potkana, tak v tom čase sa mama dokonca potkanov aj bála a nechcela ho ani vidieť. nakoniec ale po menej ako dni vysvitlo, že sa potkanov nebála, len si myslela, že sa ich bojí
ale nechcem ti radiť, že to máš spraviť ako ja, nič nikomu nepovedať a rovno ich doniesť domov, pretože nepoznám tvojich rodičov a určite ťa nechcem nahovárať, aby si porušovala ich zákazy.
myslím, že najprv by si ich mala poriadne vyspovedať, prečo presne ti to nechcú dovoliť.
povedz, ze chces anakondu (zvieraciu) , a keď ti povedia nie v žiadnom prípade tak povieš že tak nech ti dovolia aspoň malé zviera o čosi väčšie ako myš a máš to
Ako vidím, je naozaj veľa spôsobov. Skúsim sa s nimi o tom ešte raz porozprávať. Keby som totižto domov priniesla potkanov bez ohlásenia, na druhý deň by som išla naspäť ich vrátiť. Máte pravdu, skúsim sa s nimi o tom porozprávať. A inak presne toto vravel oco, že potkany smrdia. Ale veď predsa keď sa o ne staráš, nemôžu smrdieť až tak. Aj keď majú ten ich charakteristický pach, mne to nevadí a tomu, komu to vadí, nemá čo liezť do mojej izby. Tak ďakujem za rady. Skúsim sa s nimi porozprávať. Keby mal ešte niekto nejakú špeciálnu, kľudne píšte ďalej. Baví ma to čítať.
Otravovala som dovtedy kým proste nepovolila...a teraz už ich proste nerieši, sú to moje zvieratá ja sa o ne starám, aj čo sa týka väčších výdajov ako je veterina a tak.. proste vidí,že vďaka nim som stretla a spoznala plno skvelých ľudí naučila som sa šiť na stroji a fotiť..a tak..
Najprv som sľubovala,že bude len jeden,ale skončila som jeden čas pri piatich a pohoda...
@mojsvet mám potkana, ale ten nesmrdí (iba ak mu sestra nevyčistí, ale nečistí mu zas denne, alebo tak niečo), a je vychovaný, nelezie do vlasov, a po nikom nekaká, maximálne občas značkuje, ale to robí potkan automaticky a prirodzene
Mala som potkana keď som mala asi 13 rokov,mama bola tiež proti,skoro ma vyhodila z domu,keď som ho doniesla Ak myslíš,že by ti to prešlo,skús....a potkany sú fakt super zvieratá,čistotné...len ten môj potom dostal rakovinu alebo čo,narástol mu nádor a zomrel...ale to sa vraj stáva u tých laboratórnych...
...ja som to dokazal jednoducho...jedneho som si na drzovku doniesla hned domov...rodicom potom pride luto vyhodiet zviera na ulicu a mas potkana.ja som si takto doniesla domov vsetky zvierata ...co mam..
Preboha potkan! Veď to je velké! A keď si predstavím tie oči.. a tesáky, ja by som dostala infarkt asi keby sa mám na to pozerať, dokonale tvojich rodičov chápem
Nechceš radšej.. hm, činčilu? Alebo niečo také milučké?
@rheia Nie, nie, činčilu ani nič podobné nechcem. Ja chcem potkana! Potkany sú zlatučké, inteligentné a priateľské tvory. Nie každému sa páčia, to je jasné.
mne rodičia kúpili v 12 škrečka a moj poostup bol nasledovný: hrala som plač pred mamou mojej naj kamošky a tá sa porozprávala s mojou mamou a na Vianoce ma čakal škrečok aj s celou klietkou pod stromčekom
@chevro Keby to bola puberta, tak to by som ju mala už od šiestich rokov. A @kelly152132 Ale problém je v tom, že mama mojej najlepšej kamošky sa s mojou mamou nemajú veľmi v láske...
ked sa ma mama na potkany opytala: A co ten smrad? som jej odpovedal: Vsak oni si zvyknu. Vsak to zvieratko je cistotnejsie nez ja. Furt sa to umyva a olizuje, div ze sa to nezodrie a ked sa mi umyva na dlani nezabudne mi ju umyt. Jedine co sa im da vytykat ze ked jedia nehorazne vsade natrusia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a oni maju taky svoj smrad(pach),kamoska potom zacala tiez tak pachnut(inak to napisat neviem).zacala mam pachnut cela izba.bol to des.
a to ich mala v izbe len pol dna.
keď som doniesol domov potkana, tak v tom čase sa mama dokonca potkanov aj bála a nechcela ho ani vidieť. nakoniec ale po menej ako dni vysvitlo, že sa potkanov nebála, len si myslela, že sa ich bojí
ale nechcem ti radiť, že to máš spraviť ako ja, nič nikomu nepovedať a rovno ich doniesť domov, pretože nepoznám tvojich rodičov a určite ťa nechcem nahovárať, aby si porušovala ich zákazy.
myslím, že najprv by si ich mala poriadne vyspovedať, prečo presne ti to nechcú dovoliť.
takýto by nestačil?
doniesla som domov pieskača, všetci protestovali, ale na druhý deň som bola vyslaná opäť do chovproduktu mu kúpiť samičku a potom to už išlo...
Otravovala som dovtedy kým proste nepovolila...a teraz už ich proste nerieši, sú to moje zvieratá ja sa o ne starám, aj čo sa týka väčších výdajov ako je veterina a tak.. proste vidí,že vďaka nim som stretla a spoznala plno skvelých ľudí naučila som sa šiť na stroji a fotiť..a tak..
Najprv som sľubovala,že bude len jeden,ale skončila som jeden čas pri piatich a pohoda...
Držím palce, sú to úžasné milujúce zvieratká
a ak sú vaši v týchto veciach v pohode, že majú dobrý vzťah ku zvieratám by som to riskla.
mne keď sa rozmnožili som ich mala 22 a nikto mi na to nič nepovedal
Nechceš radšej.. hm, činčilu? Alebo niečo také milučké?