zásadne len guľatú... 3x premyť vo vode, potom do hrnca s vodou (voda trochu nad ryžou) pridám soľ, vegetu a olej a varím kým sa nevyparí voda.. naj ryža na svete
umyjem, hodím do vody, pripadam tam sol, pripadne rozne korenie alebo niekolko kvapiek oleja a varim nic zlozite.... nieco podonbe, teda skoro to iste ako @6 ale mne je jedno ci gulatu alebo dlhozrnnu
co som si vsimol ze vela ludi smaži ryzu na oleji a az potom zaleje vodou, no neviem, mne sa ta ryza zda taka sucha, a chutovo nie taka dobra
vždy dôkladne opláchnem. guľatá 1 hrnček ryže /1,5 hrnčeka vody, dlhozrnná 1 hrnček ryže/2 hrnčeky vody.
vždy najprv smažím na oleji (ak ryžu robím s troškou cibule tak najprv tú osmažím a pridám ryžu) potom zalejem vodou varím kým sa voda neodparí a ešte dusím.
pri varení zvyknem pridávať 1/1,5 kocky bujónu alebo dávam kari korenie/ vegetu.
ešte zvyknem občas pridať také klasické veci ako kukurica, hrášok, mrkva alebo kocky šunky malé.
Ja mám veľmi rada ryžu Basmati. Premyjem ju, kým netečie čistá voda a nechám ju 15 minúť nabobtnať vo vode. Potom ju zlejem, dám do hrnce zalejem vodou - koľko ryže použije, tak dám 2x toľko vody = na jeden hrnček basmati použijem cca. 1 3/4 až 2 hrnčeky vody. Privediem do varu, znížim plameň a varím 5 minút. Potom vypnem oheň a nechám 15 minút pod pokrievkou.
na oleji osmahnem cibulku, ked je uz sklovita tak pridam preplachnutu ryzu a spolocne to necham zopar minut, kym sa ryza trochu oprazi. zatial si dam do kanvice zovriet vodu - vzdy 2x viac ako bolo ryze (ak 1 hrncek ryze tak 2 hrnceky vody), prevarenou vodou potom zalejem ryzu, dochutim solou, alebo kari/kurkumou a pod pokrievkou s dierkou necham JEMNE bublat kym sa neodpari voda a ryza je eno nuno mnam!
uplne normalne nasypem do hrnceka, oplachnem, hodim do hrnca s rozpalenym olejom a cibulkou; opekam do sklovita potom prisypem vegetu bez sodnej soli kyseliny glutamovej a zalejem dvoma hrncekmi vody. ked zovrie pichnem to do rury na 150°C a "peciem" asi 20 minut tot vse
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
mozem ja cele smazenie
co som si vsimol ze vela ludi smaži ryzu na oleji a az potom zaleje vodou, no neviem, mne sa ta ryza zda taka sucha, a chutovo nie taka dobra
vždy najprv smažím na oleji (ak ryžu robím s troškou cibule tak najprv tú osmažím a pridám ryžu) potom zalejem vodou varím kým sa voda neodparí a ešte dusím.
pri varení zvyknem pridávať 1/1,5 kocky bujónu alebo dávam kari korenie/ vegetu.
ešte zvyknem občas pridať také klasické veci ako kukurica, hrášok, mrkva alebo kocky šunky malé.
zalejem vodou vriacou z kanvice a dakedy trochu posolím alebo karí tam dám
Niekedy, keď mám chuť, ju uvarenú dám na panvicu... a pridám vajcia
na oleji osmahnem cibulku, ked je uz sklovita tak pridam preplachnutu ryzu a spolocne to necham zopar minut, kym sa ryza trochu oprazi. zatial si dam do kanvice zovriet vodu - vzdy 2x viac ako bolo ryze (ak 1 hrncek ryze tak 2 hrnceky vody), prevarenou vodou potom zalejem ryzu, dochutim solou, alebo kari/kurkumou a pod pokrievkou s dierkou necham JEMNE bublat kym sa neodpari voda a ryza je eno nuno mnam!