Mám problém že keď zapnem pc ukáže sa mi logo windows potom sa mi vypne a zapne monitor. A na monitore mám: windows failed to start. A recent hardware or software change might be cause. A pod tým je launch startup repair a start windows normally. Keď dám
V BIOSe zmeň poradie bootovania tak, aby prvé zariadenie bolo CD-ROmka .. alebo pri spúšťaní PC stláčaj F10 alebo F11 a ukáže sa ti taká ponuka a tam zvoľ CD ROM
Ak to už máš nastavené a nejde ti to, je otázne, či to tvoje CD je vôbec bootovateľné ...
@xteezy no nie kazdy pc to ma, kedze pises pc a nie book, tak predpokladam ze si urcite nestlacal DEL, aby si vosiel do biosu a tam nastavil first boot na dvd mechaniku. pri bookoch je standard F2 alebo ESC, @77hanes77 chcel napisat nie do biosu ale tak sa dostanes do boot menu kde vyberies dvd mechaniku aby nabootovalo, ale to viacmenej plati pri bookoch nie pri pc. treba hned na zaciatku citat cim sa kde dostanes ktorym tlacitkom ale standardne by to malo byt ako som pisal DEL, no a ked mas bootovaci win v mechanike tak ta vyzve na stlacenie lubovolnej klavesi alebo press any key a potom uz je na tebe ci chces opravit alebo rovno preinstalovat windows
@niktozaujimavy hned ako som zapal pc stlacal som DEL a dostal som sa do boot menu a mal som tam iba windows 7 a windows memory diagnostic a to specify an advanced option for this choice, press f8 a keď dám f8 tak sa mi zasekne pc a už sa sním nič nedá robit a musím ho reštartovať
@niktozaujimavy tak stále som reštartoval pc a dával f1 f2......... A keď som dával f8 tak som tam mal nejaké menu dal som niečo ako disable disc a išlo to
@xteezy f8 neries to je zas nieco ine, deletom sa nemozes dostat do boot menu, max do biosu, ok tak daj nazov dosky pozriem to a napisem ti ako sa dostat do biosu alebo boot menu. ked to nevies ty napisat do google
@xteezy ked ide tak to uz riesit nemusime onostacilo by len dekel bocny dat dole a na doske to mas napisane, alebo na org cd dvd k pc co mas ovladace, ale teraz je to uz jedno, hlavne ze ti to uz ide.
@niktozaujimavy Každý či už PC alebo Notebook má možnosť zmeny priority bootovacích zariadení, či už v BIOSE, alebo aj mimo neho (klávesovou skratkou).
Ešte som sa nestretol s PC, ktorý to nemal a to mi už pod rukami prebehli veľa PC a notebookov (Od starého Pentia 1 (166MHz) z 1996 po nové stroje)
@77hanes77 ja som pisal ohladne toho ze do biosu sa dostane del, a tam je jasne ze zmenis co len chces aj poradie bootovania, ale v pc nie na kazdom mas ze iba boot menu F10 a F11 na jednom mojom mozes stlacat co len chces a do boot menu sa nedostanes, ale v biose ano tam mozes menit poradie.
a kedze sa pital konkretne na boot, tak nevidim problem to nastavit v biose a ma pokoj a istotu ze to bootne, inak ta F8 moze spustit boot menu to je na kazdom pri nabehnuti dole pisane cim sa kde dostanes, ale su booky kde sa to roste neda, nedavno som mal jeden asus a ani jedna klavesa F ma nedostala do boot menu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ak to nepôjde, treba preinštalovať...
Ak sa do toho nevyznáš, nechaj to radšej tak
V BIOSe zmeň poradie bootovania tak, aby prvé zariadenie bolo CD-ROmka .. alebo pri spúšťaní PC stláčaj F10 alebo F11 a ukáže sa ti taká ponuka a tam zvoľ CD ROM
Ak to už máš nastavené a nejde ti to, je otázne, či to tvoje CD je vôbec bootovateľné ...
mačkal som tlačítka jak blázen a zrazu to ide
?
Ešte som sa nestretol s PC, ktorý to nemal a to mi už pod rukami prebehli veľa PC a notebookov (Od starého Pentia 1 (166MHz) z 1996 po nové stroje)