Ahojte, čo robíte v situáciách, keď sa chce niekto s vami hádať a výslovne vidíte ako do vás rýpe?
Viem, určite záleží aj na tom, že kto, kde, kedy, prečo atď. sa háda. Ako predchádzať hádke alebo pokojnejšie ju uzavrieť?
ked niekto rype, tak iniciativa ide z jeho strany... casto krat zacne s niecim zrejme pre mna neprijemnym, dokonca aj nepravdivym a podobne...
finta je v tom, ze nikdy ale nikdy sa netreba do toho nechat zatiahnut... namiesto toho treba pouzivat otvorene otazky typu:
prečo? prečo ťa to zaujíma? odkiaľ to máš? kto ti také niečo povedal? a podobne..
a ten dotycny sa sam zacne zamotavat vo vlastnych srackach.. treba ho nechat a pytat sa, rozpitvavat temu otazkami... osvedcilo sa mi to vzdy... dotycny vzdy "usiel" -> zmenil temu, alebo povedal ze nechajme to tak a podobne...
@1 Len majster na hádky som si všimla, že vie vytiahnuť ďalšiu tému a na ňu naviaže ďalšiu a ďalšie.... Aj keď snažím sa viesť túto filozofiu ignorovania, keď sa dá. Aspoň sa to nezväčšuje. @2 Aj by som šla, ale horšie je, keď je to v rodine a ťažšie sa odíde ihneď.
Ja sa hadam len vtedy ak viem ze danej problematike rozumimem/mam pravdu. Ak ide o nieco o com nic neviem tak jednoduche "mas pravdu" hadku takmer vzdy ukonci.
Najlepšie keď niekto podjebuje lebo ma videl furt len vysmiateho a v pohode a ja potom uplne na neho nakričím... Väčšinou stíchnu všetci aj s tým čo sa chcel hádať
najskôr sa ukludím (pretože ma človek štve v tej chvíly) odosobním sa a pozriem sa na problem globalne , poviem mu moj pohlad, jeho pohlad, nasledne poviem že rozumiem jeho uhlu a navrhnem riešenie ... a zariadim sa potom podla jeho rekacie ak bude nadalej rypačným debilom, odídem s tým že to už viac riešiť nechcem a až sa zhodneme - že sa nezhodneme alebo sa zhodneme inak, potom sa rozídeme v klude ...
no ja zvyknem povedať: "ako myslíš" a potom bud zmením tému alebo proste odídem z prítomnosti toho človeka a idem robiť dačo iné miesto konverzácie s ním ... mňa nebaví sa s ľuďmi hádať a ked normálne argumenty (častokrát) nezaberajú tak čo sa zbytočne budem rozčuľovať ...
+ samozrejme ak sa jedná o rozumnú osobu s ktorou sa dá diskutovať, tak si všetko povieme , vyriešime, vydiskutujeme... ale ak sa jedná o rýpačného debila tak nemá diskusia význam... čiže to čo som napísala v @19
No nedávno menšia hádka bola.
- najprv sme na seba poriadne nakričali
- na druhý deň už to bolo viac logické, argumentovalo sa a našiel sa kompromis
- a od vtedy sa nerozprávame
záleží len na tebe, do mňa rýpe šéfka, ale ani raz som jej nepovedal krivé slovo, tiež do mňa občas jebe brat alebo hocikto iný, tak vždy sa snažím najprv nájsť riešenie v mojich schopnostiach, ale zásadne neriešim žiadne hádky krikom, lebo všetky, ktoré som tak riešil dopadli veľmi zle, frajerka sa na mňa nasrala až sme sa rozišli, s otcom sme sa skoro pobili, nuž riešiť hádku krikom a sprostými výčitkami je hlúposť, ak sa chceš hádať, hovor o prítomnosti a nevyťahuj staré témy. Neznášam na partneroch, keď si vykrikujú staré mindráky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
mam na to osvedcenu techniku...
ked niekto rype, tak iniciativa ide z jeho strany... casto krat zacne s niecim zrejme pre mna neprijemnym, dokonca aj nepravdivym a podobne...
finta je v tom, ze nikdy ale nikdy sa netreba do toho nechat zatiahnut... namiesto toho treba pouzivat otvorene otazky typu:
prečo? prečo ťa to zaujíma? odkiaľ to máš? kto ti také niečo povedal? a podobne..
a ten dotycny sa sam zacne zamotavat vo vlastnych srackach.. treba ho nechat a pytat sa, rozpitvavat temu otazkami... osvedcilo sa mi to vzdy... dotycny vzdy "usiel" -> zmenil temu, alebo povedal ze nechajme to tak a podobne...
@2 Aj by som šla, ale horšie je, keď je to v rodine a ťažšie sa odíde ihneď.
hádky sa snažim vždy riešiť riešením problemu
No nedávno menšia hádka bola.
- najprv sme na seba poriadne nakričali
- na druhý deň už to bolo viac logické, argumentovalo sa a našiel sa kompromis
- a od vtedy sa nerozprávame