Nechápem prečo chceš Vistu odinštalovať, to to zatiaľ najnovší a nejlepší typ Windovsu. Keď si kúpila PC tak si musela mať priložené CD z inštaláciou, inštalácia sa sama od seba zapnúť nemohla. Keď si chceš Windovs preinštalovať potrebuješ mať to CD, a sa do toho trošku rozumieť. Popros niekoho aby ti to urobil, lebo vysvetliť ti to bude asi ťažšie než si predstavuješ.
Proste vloz do mechaniky instalacne medium nejakeho ineho operacneho systemu a nainstaluj ten. Len cisto odstranit operacny system sa da asi fakt len tak, ze odstranis z PC disk, na ktorom je nainstalovany.
Asi si nemyslel inštaláciu. To čo sa ti na začiatku spustilo je "konfigurácia systému". Prvý krok, ktorý by som spravil je: "nekupoval by som si počítač z pred inštalovanou Vistou". Zalezi aj na tom aky je to pc, ale obvykle staci pocas instalacie zmazat particiu s OS a samozrejme ju dat v dalsom kroku aj vytvorit. Ak chce zanechat recovery particiu, tak sa to da formatnut cez ktorykolvek part. manager a nemenit tie particie ako som pisal. Lebo tym pride o moznost bootovat z tej recovery particie. Ak mu je naprd, tak kludne odpalit obe particie, vytvorit novu kompletnu a tam to nainstalovat.
a po 2.Vista je sice najnovsia, ale ma este velmi vela chyb. Nejde na nej plno programov co idu na xp. Pre slabsie notebooky a pocitace je velmi narocna. A moze sa stat ze ked na nej spustite nejaky program s ktorym nieje konpatibilna cela sa zosype. Bill bude musiet opravit chyby ale to este potrva. No postupne na nu budeme musiet prejst.
ehm ja som si nedavno vybral notbook HP a inštalačka alebo nejaka oprava systemu je hneď v hardisku na osobitnom oddiely, ehmm VISTA je dobrý operačný systém len pre lami je to fakt španielska dedina
čiže pre autora diskusie keď chceš dať preč visty kúp si XPčka aby sme tu nepropagovali nelegálny softwér samozrejme
Schizofrenik možno by sa patrilo spomenúť, že existuje aj OS, ktorý je legálne zadarmo, ale netrápme chlapca linuxami... XP mu nakonfiguruje ktorýkoľvek sused alebo spolužiak. Linux je už síce tiež "user friendly", ale zatiaľ nie je "looser friendly".
K téme: ak máš na disku legálnu Vistu, môžeš požiadať Microsoft o downgrade na XP a riadiť sa ich inštrukciami. Ale osobne by som, ak to mašina zvláda, už nešiel naspäť.
Neriskoval by som to. Akonahle sa ti pokazi PC tak musis mat v PC nainstalovany Windows Vista Home ci co si to tam mal. POZOR NA TO!
Lebo zaruka ti plati na to. Akonahle tam das nieco co ti trebars daco odpali tak zaruka sa na to nevstahuje. Ak bol ten pc novy ovsem
Stiahni su ubuntu alebo dake distro od Linuxu a potom si ho napal. Alebo po pripade si kup Windows Xp to stoji tak asi okolo 2000 Sk mam pocit a naistaluj si ho. uz to bolo aj povedane - napisane. vloz CD restart a potom je potrebne vstupit do biosu a nastavit to tak bay ti to citalo napr. z DVD romu. pokial to nemas. a potom to je uz jednoduche. vsetko ta anvadza samo
ja newiem ale ja ked som kupil pc heej" zapol som ho monitor wsetko a som doctal iba ktomu OFFICE ONE cd a nic wiec taq som ho zapol a tam sa my sobrazilo aky si chcem dat jazyk teda som dal a potom take ze datum a cas a potom ze ""windows wista home premiun da instaluje instalacia moze potrvat par minut pockajte prosim" taq som pockal a akonahle to dokoncilo taq sa pocitac zapol zos zakladnimy programmia to su ROXIO CREATOR 9XE BULLGUARD ADOBE READER8" a ziadne instalacne CD pre Windows wista ale ja si to mozem taq zariadit som to dajako nasiel ze ja jednim kliknutim si mozem prepnut na XP alebo mozem si to dat spet na vistu nechapem tomu preto ze ja este celkom nerozumiem tomu
na odinstalovanie windowsu existue velmi jednoducha procedura. Otvor si prikazovy riadok (vo Viste ho najdes niekde medzi hrami , a napis do neho
format C: spokojnost zarucena.
A moj nazor na Vistu je taky, ze zen OS este nedozrel na nase pomery. Jednak ma to velke hardwarove naroky, ktore moj PC splna len tak, ze mi pobezi Vista a nic ine, a navyse ma to este kooopec chyb, bugov. Viste zacnem doverovat az niekedy najblizsie o rok a pol. A ako mozem doverovat OS, ktory ma prizazovy riadok medzi hrami?!
Schizofrenik možno by sa patrilo spomenúť, že existuje aj OS, ktorý je legálne zadarmo, ale netrápme chlapca linuxami... XP mu nakonfiguruje ktorýkoľvek sused alebo spolužiak. Linux je už síce tiež "user friendly", ale zatiaľ nie je "looser friendly".
ked tuto diskusiu zakladal totalny looser tak naco mu spominat nejaký linux? ked už vista je pre nho moc zlozita?
neviem prečo tu všetci kecate o linuxe ani on nieje dost vyzrety pre windowsakov a VISTA ma na dnesnu dobu pomerne normalne hardwerove naroky je uz dost vyzreta aspon podla mojho usudku jedine ten oficialny SP1 by už konečne mohol výsť
24. Seagull1 to mas nejaku cracknutu osekanu verziu? väčšinou sa najviac sťažuju hlavne tí čo si ju stiahli z netu lebo tie verzie maju väčšinou najviac bugov a nedostatkov ja prikazový riadok medzi hrami nemam
to je normalne zabava citat tie mudre rady typu "Odinštalovať Windows sa nedá, pretože to nie je aplikácia, ale operačný systém." xD ja uz nemozem z tohto ... a btw , ak ti nedali k pc recovery cd/dvd tak ta pekne osrali
no do bohyne, má na to vyhradený oddiel na hardisku môj sa volá HP Recovery, potom je jedna priamo vo Viste ktorá sa v kuse obnovuje a môžeš si to vypáliť je to tak na dve dvdčka chová sa to ako inštalačka a môžeš to použiť len na tom PC na ktorom si to vypálil, potom keď kupuješ PC či notebook z windowsom sťahuje sa na ňho OEM licencia a nedostávaš k tomu inštalačku, pri výmene matičnej potrebuješ novú licenciu
chápeme sa?
28. Mouch4 >>>> hahha ty sa tu smeješ ale sám nevieš o čom melieš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Človeče, nemáš pocit, že ťa oklamali?
Tento príspevok si nevšímaj...
MAC FOREVER
a po 2.Vista je sice najnovsia, ale ma este velmi vela chyb. Nejde na nej plno programov co idu na xp. Pre slabsie notebooky a pocitace je velmi narocna. A moze sa stat ze ked na nej spustite nejaky program s ktorym nieje konpatibilna cela sa zosype. Bill bude musiet opravit chyby ale to este potrva. No postupne na nu budeme musiet prejst.
To že na Viste nejde nič a je to naročny sys, vie asi každý, aj to že je to len kopa šrotu, aj ked snažili sa
A na Vistu "nebudeme"!! musieť prejst, pretoze existuje napr. najlepší Mac OSX alebo Ubuntu , či iné distribucie Linuxu.
xp the best.
čiže pre autora diskusie keď chceš dať preč visty kúp si XPčka aby sme tu nepropagovali nelegálny softwér samozrejme
K téme: ak máš na disku legálnu Vistu, môžeš požiadať Microsoft o downgrade na XP a riadiť sa ich inštrukciami. Ale osobne by som, ak to mašina zvláda, už nešiel naspäť.
Lebo zaruka ti plati na to. Akonahle tam das nieco co ti trebars daco odpali tak zaruka sa na to nevstahuje. Ak bol ten pc novy ovsem
Stiahni su ubuntu alebo dake distro od Linuxu a potom si ho napal. Alebo po pripade si kup Windows Xp to stoji tak asi okolo 2000 Sk mam pocit a naistaluj si ho. uz to bolo aj povedane - napisane. vloz CD restart a potom je potrebne vstupit do biosu a nastavit to tak bay ti to citalo napr. z DVD romu. pokial to nemas. a potom to je uz jednoduche. vsetko ta anvadza samo
format C: spokojnost zarucena.
A moj nazor na Vistu je taky, ze zen OS este nedozrel na nase pomery. Jednak ma to velke hardwarove naroky, ktore moj PC splna len tak, ze mi pobezi Vista a nic ine, a navyse ma to este kooopec chyb, bugov. Viste zacnem doverovat az niekedy najblizsie o rok a pol. A ako mozem doverovat OS, ktory ma prizazovy riadok medzi hrami?!
ked tuto diskusiu zakladal totalny looser tak naco mu spominat nejaký linux? ked už vista je pre nho moc zlozita?
neviem prečo tu všetci kecate o linuxe ani on nieje dost vyzrety pre windowsakov a VISTA ma na dnesnu dobu pomerne normalne hardwerove naroky je uz dost vyzreta aspon podla mojho usudku jedine ten oficialny SP1 by už konečne mohol výsť
chápeme sa?
28. Mouch4 >>>> hahha ty sa tu smeješ ale sám nevieš o čom melieš