Mám takú otázku. Mám foťák a v ňom 8GB pamaťovú kartu. Je skoro plná okolo 2100 fotiek. Lenže ked som ho naposledy zapla nesputil sa mi režim fotenia ani sa nedali pozrieť fotky len mi vyhodilo na displej možnosť formátovať, áno nie. Ako sa dostať k fotká
ale nie preto sa z nej nedajú tie veci vytiahnuť a poskytuje ti len možnosť formátovania.
...ide o to, že ju niečo trošku pošahalo (nepanikár! fotky sú stále veľmi pravdepodobne v poriadku, bude to niečo také, ako keby v knižnici zhorel zoznam titulov ktoré majú, a operačný systém je lenivý, tak ide k recepčnému pultíku, a povie si "hm... žiadny zoznam titulov? tak to ešte nemajú asi ani len poličky na knihy nainštalované", a spýta sa ťa či chceš nainštalovať poličky aby si mala kam ukladať knihy.)
no, a potrebuješ na to špeciálny program, neviem o žiadnych čo by som mal overené, ale vyskúšaj napr. tento
...akurát oboje sú trial verzie, tak budú mať možno nejaké obmedzenia čo sa týka toho koľko fotiek môžeš obnoviť, tak si možno budeš musieť zohnať crack, alebo na torrentoch normálnu netrial verziu, to snáď zvládneš, nie?
@midnight Alebo pokiaľ je to možné, urobiť quick formát (**nie full formát**! , stačí keď sa len zmaže mft tabulka) a následne všetko obnoviť cez program Aidfile Recovery (narozdiel od Recuvy mi obnovil takmer všetky súbory po nútenom formáte)
@kosmiklove Aidfile Recovery obnový zväčša viac, než Recuva... Konkretnétne z poškodeného disku, ktorý má 83 premapovaných sektorov a niekoľko vadných mi Recuva obnovila skoro všetko chybne ... A Aidfile mi obnovil skoro všetko, no trvalo to asi 2 hodiny
@ čo si to tam písal poškodený ? mám tam niečo poškodené ? ja som s tým nerobila nič čudné a zrazu mám len možnosť jedno a to formátovať to je ko......tina...
@midnight dovolím si panikáriť pretože fotím fotím dlho a to čo tam bolo neboli len také obyčajné fotky, chcem ich spať nechápem nič nezrobím a takéto drísty mi vypisuje, ten príklad s knižnicou a tými vecami som nepochopila uplne, stačí keby si bol taký dobrý ak vieš a povedal mi čo sa to deje prečo ako to vrátim spať tu debatujete o nejakých veciach pri tom ja absolútne nechápem čo si mám stiahnúť a nainštalovať....som sa s tým nikdy nestretla takže tak...som mimo..
@drobec186 ved ano vymazu..inu moznost ani nemas...preto sa tu riesi aky program pouzit na obnovu...to znamena ze aj ked kartu naformatujes tak tych 90-95% fotiek dokazes obnovit aj po formate..
veď nie, nevymažú, programy na ktoré som jej dal linky ja nevyžadujú sformátovanie tej karty
@drobec186 ak v tom mojom texte nevidíš pomerne jednoduchý návod ako ich obnoviť, tak radím pustiť k počítaču niekoho technicky zdatnejšieho, ukázať mu môj koment, a povedať že neochvejne tvrdím že je v ňom riešenie, a že nech s tým niečo spraví.
ak dotyčný nebude vedieť, tak mu povedz, nech zavolá a k počítaču pustí niekoho zdatnejšieho.
...a tak dokola, až kým k tomu počítaču nesadne niekto, kto dokáže stiahnuť a nainštalovať program, a riadiť sa podrobnými textovými pokynmi ktoré ten program poskytuje
p.s. ospravedlňujem sa, že som sa ti naivne pokúsil metaforou aspoň trošku objasniť v čom spočíva ten problém ktorý máš, nabudúce tú chybu už nespravím.
@midnight btw format to mozno nevyzaduje..neskusal som ale mal som jeden pripad kde zrejme vdaka pomalsej karte (tusim class4) nestihol pred vybitim ulozit odfotenu fotku a vybil sa...katra otvorit v pc isla ale vsetky fotky boli zmazane a miesto nich tam bol nejaky divne pomenovany subor ktora nesiel zmazat a ziadny undelete soft nic nenasiel...az po formate mi po hlbkovom hladani naslo vsetky fotky
@kosmiklove nebudem jej nič robiť keď nie je schopná si uvedomiť že som jej dal link odkiaľ si má stiahnuť soft a všetko ostatné jej vysvetlí daný soft, a ešte reaguje ako keby som na ňu bol hnusný.
@midnight ta jej odpoved je fakt legendarna, stale dokola opakuje, ze to nechape, nevie co sa stalo, nevie co ma robit a boji sa, a este ti vycita ze si jej napisal navod, aj vysvetlenie co to znamena
ale vieš čo? poviem ti čo sa deje a prečo to nastalo, bez metafor, aby si sa nemohla sťažovať že ti dávam trápne metafory ktorým nerozumieš:
foťák poškodil karte MFT (Master File Table), čo sa občas stane, či už preto že sa vypne lebo mu došla baterka a náhodou v danom momente niečo s dátami na karte robil, alebo proste... lebo to občas foťáky robia. Vďaka tomu že je MFT poškodená teraz žiadny normálny systém nevie zistiť aké súbory na karte sú, a tak potrebuješ program ktorý k dátam na karte pristúpi low-levelovo, bez spoliehania sa na MFT, prečíta postupne všetky súbory na nej, a na základe ich vlastných metadát ich vytiahne, prípadne zrekonštruuje MFT.
Nech sa páči, toľko vysvetlenie čo sa deje bez nejakých hlúpych nepochopiteľných metafor
@midnight boha to čo je za hovadinu, šak karta je nato že na nu vkladám fotky ktoré sa do samotného foťáku nezmestia a že sú stále tam však nato to je nie? a že ked to dám do pc ostanú tam a dajú sa z nej preniesť. načo potom tam tých 2000 fotiek je ked ich bez nejakého programu neuvidím? to každý robí ked sa toto stane? vlastne to by sa stať ani nemalo človek aby sa bál o svoje zábery pi......
@midnight aha jasné tak ja teraz idem dúfať a len hádať že kým si k počítaču nesadne niekto zdatnejší tak pri piatich pokusoch pred tou osobou sa fotky 5 krát vymažú a potom mi to bude uplne riť platné super ...
@midnight možno keby ten komentár nebol z 2/3 metafory aj by sa to pochopiť dalo ... okrem toho som napísala že neviem o čo v tom ide tak nechci po mne aby som si cez nejakú knižnicu niečo vysvetlila tak ako si to popísal v 21 komente. Vieš koľko času si si mohol ušetriť keby si to tak dal hned, hned to ide lepšie pochopiť nie som hnusná to ty máš ten pocit...
nevyčítala, ale si myslím... tak isto ako kto mi zaručí že sa zachovajú, pri prvom programe ked som obnovila 2260 fotiek mi po dvojhodinovom obnovovaní ponúklo možnosť zakúpenia tak ako zbytočná robota...
@drobec186 "pri prvom programe ked som obnovila 2260 fotiek mi po dvojhodinovom obnovovaní ponúklo možnosť zakúpenia tak ako zbytočná robota..."
...hmm... prekvapivé, vzhľadom na to, že som ti v @3 nenapísal:
"...akurát oboje sú trial verzie, tak budú mať možno nejaké obmedzenia čo sa týka toho koľko fotiek môžeš obnoviť, tak si možno budeš musieť zohnať crack, alebo na torrentoch normálnu netrial verziu, to snáď zvládneš, nie?"
@midnight a možno keby si zapojil všetky tvoje bunky čo máš možno by si z textu pochopil že to som ti nepoložila otázku ...myslela som to inak ale ked myslíš ..okej stačí, už sa ti len podakujem....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
'disk v jednotke F: pred jeho používaním potrebné naformátovať '
ale nie preto sa z nej nedajú tie veci vytiahnuť a poskytuje ti len možnosť formátovania.
...ide o to, že ju niečo trošku pošahalo (nepanikár! fotky sú stále veľmi pravdepodobne v poriadku, bude to niečo také, ako keby v knižnici zhorel zoznam titulov ktoré majú, a operačný systém je lenivý, tak ide k recepčnému pultíku, a povie si "hm... žiadny zoznam titulov? tak to ešte nemajú asi ani len poličky na knihy nainštalované", a spýta sa ťa či chceš nainštalovať poličky aby si mala kam ukladať knihy.)
no, a potrebuješ na to špeciálny program, neviem o žiadnych čo by som mal overené, ale vyskúšaj napr. tento
» 7datarecovery.com/sd-memory-card-...
alebo tento
» www.cardrecovery.com/...
...akurát oboje sú trial verzie, tak budú mať možno nejaké obmedzenia čo sa týka toho koľko fotiek môžeš obnoviť, tak si možno budeš musieť zohnať crack, alebo na torrentoch normálnu netrial verziu, to snáď zvládneš, nie?
Alebo specializovane firmy:
» recoverfab.com/... z nemecka
» www.zachrana-dat.sk/... zo slovenska
nainstaluj a spusti » www.piriform.com/recuva...
pusti hladanie fotiek a obnov si to niekde
@77hanes77 ja som s recuvou nikdy nemal problem
veď nie, nevymažú, programy na ktoré som jej dal linky ja nevyžadujú sformátovanie tej karty
@drobec186 ak v tom mojom texte nevidíš pomerne jednoduchý návod ako ich obnoviť, tak radím pustiť k počítaču niekoho technicky zdatnejšieho, ukázať mu môj koment, a povedať že neochvejne tvrdím že je v ňom riešenie, a že nech s tým niečo spraví.
ak dotyčný nebude vedieť, tak mu povedz, nech zavolá a k počítaču pustí niekoho zdatnejšieho.
...a tak dokola, až kým k tomu počítaču nesadne niekto, kto dokáže stiahnuť a nainštalovať program, a riadiť sa podrobnými textovými pokynmi ktoré ten program poskytuje
p.s. ospravedlňujem sa, že som sa ti naivne pokúsil metaforou aspoň trošku objasniť v čom spočíva ten problém ktorý máš, nabudúce tú chybu už nespravím.
ale vieš čo? poviem ti čo sa deje a prečo to nastalo, bez metafor, aby si sa nemohla sťažovať že ti dávam trápne metafory ktorým nerozumieš:
foťák poškodil karte MFT (Master File Table), čo sa občas stane, či už preto že sa vypne lebo mu došla baterka a náhodou v danom momente niečo s dátami na karte robil, alebo proste... lebo to občas foťáky robia. Vďaka tomu že je MFT poškodená teraz žiadny normálny systém nevie zistiť aké súbory na karte sú, a tak potrebuješ program ktorý k dátam na karte pristúpi low-levelovo, bez spoliehania sa na MFT, prečíta postupne všetky súbory na nej, a na základe ich vlastných metadát ich vytiahne, prípadne zrekonštruuje MFT.
Nech sa páči, toľko vysvetlenie čo sa deje bez nejakých hlúpych nepochopiteľných metafor
a neviem prečo hysterčíš že "pri predošlých pokusoch sa 5x vymažú", neviem odkiaľ si vyčítala že by ich tie pokusy mali vymazať.
nevyčítala, ale si myslím... tak isto ako kto mi zaručí že sa zachovajú, pri prvom programe ked som obnovila 2260 fotiek mi po dvojhodinovom obnovovaní ponúklo možnosť zakúpenia tak ako zbytočná robota...
...hmm... prekvapivé, vzhľadom na to, že som ti v @3 nenapísal:
"...akurát oboje sú trial verzie, tak budú mať možno nejaké obmedzenia čo sa týka toho koľko fotiek môžeš obnoviť, tak si možno budeš musieť zohnať crack, alebo na torrentoch normálnu netrial verziu, to snáď zvládneš, nie?"
...že?
"ale dá sa aj bez toho že ??"
...pýtaš sa po tom čo si skúsila a zistila že nedá, jasné, totally makes sense,,,