Chcela by som si kupit mensie akvarium.. A zatial si len zistujem co a ako sa starat.. Lebo este nic neviem Tak prosim vas o radi co vsetko potrebujem k tomu ? Aby mi tie rybky prezili
to závisí aj od druhu rýb, niektoré sú na chov náročnejšie, mala by si začať s chovom rýb pre začiatočníkov gupky, mečúňe, neonky, black molly, karas zlatý, prísavník atď tie nie sú tak náročné...hlavne pozor na samcov bojovníc , potrhajú ti ostatné rybky.
no a základ je filter,okysličovač a svetlo no a samozrejme potrava.
najlepsie bude ak zajdes na stranky ako napr www.akva.sk a precitas si fora tam na temu zalozenie akvaria... tu su len amateri si myslim a ten kto ma skusenosti sa mu nechce vypisovat to co je napisane niekde inde len koli tomu ze je clovek lenivy si to najst tam ...aj by som poradil ale vsetko najdes tam tak je zbytocne sa opakovat.
@etelnair omg, moje rybičky žijú roky, niektoré druhy čo mám majú viac ako 5 ...
na akvaristiku ti netreba ani stranky o akvaristike, pokiaľ nemáš problémy, alebo pokiaľ do toho nechceš veľa investovať a nemať to megaprofesionalne (čo je starostí a starostí, úplne zbytočne). Proste kŕmiť, filter treba čistiť raz za čas a niekedy aj vymeniť vodu. Treba im svetlo a vzduchový filter.
Čo sa týka rýb, vyhýbaj sa neonkám. Je to žrádlo pre ryby, je to malé a bezdôvodne to za krýtky čas dochne. Skaláre sú na začiatok ideálne (ale podmienkou je väčšie akvarko) a nejaké tie gupky a prísavníky.
@filipkoo prečo by sa mala vyhýbať neonkám? však ich len treba dať medzi rovnako mierumilovné ryby a nič sa im nestane. Ja som ich mala s gupkami, mečúňmi, závojnatkami a podobnými druhmi a nič sa im nestalo
@filipkoo tak ja nemôžem vedieť prečo zomreli tvoje ryby, ja hovorím o svojich a len tak mimochodom neonky žijú v zajatí max 2- 3 roky takže to nie je až také prekvapenie
@obliviate ja som neonky nikdy nemal, pri mojich druhoch rýb by neprežili viac ako dva týždne. A to že dožívajú len 2 roky akurát vyvrátilo tvrdenie "bezdôvodne", ale za ostatným si stojím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
no a základ je filter,okysličovač a svetlo no a samozrejme potrava.
na akvaristiku ti netreba ani stranky o akvaristike, pokiaľ nemáš problémy, alebo pokiaľ do toho nechceš veľa investovať a nemať to megaprofesionalne (čo je starostí a starostí, úplne zbytočne). Proste kŕmiť, filter treba čistiť raz za čas a niekedy aj vymeniť vodu. Treba im svetlo a vzduchový filter.
Čo sa týka rýb, vyhýbaj sa neonkám. Je to žrádlo pre ryby, je to malé a bezdôvodne to za krýtky čas dochne. Skaláre sú na začiatok ideálne (ale podmienkou je väčšie akvarko) a nejaké tie gupky a prísavníky.
P.S. Rozhodne nepomenuj rybičky po sebe a po svojich kamarátoch. Akonáhle takto pomenovaná rybička skape, dostaví sa veľmi veľmi blbý pocit...