Čo by bolo podľa vás najefektívnejšie? čítať po rusky knihy (aby sa na mňa ten jazyk "nalepil"), investovať do učebníc s gramatikou (hlavne pre samoukov), alebo radšej nejaký kurz/jazyková škola? Azbuku viem, a chcela by som hlavne rozumieť čítanému t
@darkestangel rustina sa učí tak..... Nie ze naspamäť ale ná nu si musíš zvyknúť akoby... Je to slovanský jazyk tak sa nauč azbuku, furt počúvaj ruské veci napr. filmy, potom sleduj ruskí slovník a zistis ze hento slovo co furt počujes.je v preklade toto, a nakoniec zistis ze jak dobre vieš po rusky.... Tak to bolo u mňa...
@darkestangel Nájdi si nejakú učebnicu pre samoukov v prvom rade, ja mám jednu, ktorú používame v škole ale je v češtine takže neviem či by si takú chcela, slovenská ti bude asi lepšia.
Pozeraj zo začiatku rozprávky, v ktorých je na začiatok jednoduchšia slovná zásoba a mlžeš si stiahnuť aj nejaké podcasty, ak vieš po anglicky dostatočne dobre tak je toho online kopa .
Ak budeš mať toto všetko tak to bude už len o čase, ktorý si tomu ochotná venovať.
Podľa mňa najlepšie pozerať ruské filmy a čítať knihy.. gramatika nie je ako angličtina, že by tam bolo niečo zložité čo treba vedieť preto mi príde kniha pre samoukov úplne zbytočná vzhľadom k tomu, že je to jazyk podobný nášmu a veľmi veľa gramatických pravidiel je rovnakých aj tam,.. jediné čo sa musíš naučiť je skloňovanie slovies a ďalej je všetko o zvyku by som povedala. V knihách odpozoruješ ako sa píšu slová, lebo to sa proste inak naučiť nedá.. kedy je mäkký znak kedy jery a kedy tvrdý.. odpozoruješ používané slová atď a vo filmoch sa zase naučíš rozumieť ruskému slovu, lebo hovoria dosť rýchlo tak to nie je podľa mňa žiadna malina..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Pozeraj zo začiatku rozprávky, v ktorých je na začiatok jednoduchšia slovná zásoba a mlžeš si stiahnuť aj nejaké podcasty, ak vieš po anglicky dostatočne dobre tak je toho online kopa .
Ak budeš mať toto všetko tak to bude už len o čase, ktorý si tomu ochotná venovať.