Tebe by som asi odporučila súkromného učiteľa, lebo si nie som istá, či by na kurze vedeli pomôcť práve tebe. Súkromnému už sama povieš, čo ti robí problém a zameriate sa práve na to. Skús sa popýtať v okolí.
tak nebudem určite jediná, ktorá by ťa najradšej vyexpedovala do Anglicka...tam sa toho na teba nalepí veľmi veľa... ale ak nezaberajú ani filmy, či seriály, tak potom naozaj neviem, či by sa to oplatilo...
ja som anglický prízvuk získala vďaka pobytom v UK a mojej drahej sesternici, ktorá má manžela angličana...lebo ak si to dokážeš napočúvať, nemáš najmenší problém..
hlavne nechod na take hromadne kurzy...bola som na statnej jazykovke a bola to hroza. ked doucovanie tak urcite individualne. btw existuju aj take knizky ku ktorym su cd-cka. su tam rozne urovne a da sa to kupit v knihkupectvach.
skôr si zaobstaraj učiteľa sama pre seba...a stále aj tak počúvaj, v duchu keď tak si to hneď prelož a hlavne hovor hovor a hovor...maturitu zvládneš v pohode..tam to hovoria pomaly ako pre debilov
hmm kurzy sa ti neoplatia lebo vás tam bude veľa a k slovu sa nedostaneš veľmi často ...skôr niekoho kto sa s tebou bude rozprávať po anglicky ..tak to pôjde
mam podobny problem, vobec neviem co sa tam hovori, ale proste sa nauč nejake video - ja pozeram A team serial po anglicky s anglickymi titulkami, a po desiatom serialy viem napr, keď nejdu dobre niekedy titulky a je to ľahšie pomenovanie viem o čo sa jedna - viem presne co povedal niekto. Ako pozeráš serialy? S titulkami? Ak ano s akými?
Niektore videa sa naučím tak, že pozerám asi 20 krat s titulkami anglickymi a potom aj bez nich viem na 90 percent co sa tam hovori, napr. aj pesničky.
Ja chodím teraz v lete na kurz Konverzácia AJ v Akadémii Vzdelávania (konkretizujem preto, lebo určite majú pobočku aj v tvojom meste a mám s nimi naozaj dobré skúsenosti, ale zas nerobím reklamu ani nič také, ak by mal náhodou niekto pripomienky...), ktorý potom pokračuje aj počas školského roka a musím povedať, že lepšie som si vybrať ani nemohla.
Ako fakt, personál skvelý, lektorka skvelá, chodíme tam štyri a za tie dve hodiny toho všetci narozprávame toľko, že až. A taktiež slovíčka - v jeden deň ich "preberieme" dve A5, v iný zas pol A5, ale viem ich všetky, pretože lektorka si dáva záležať na tom, aby sme v rozprávaní používali hlavne tie.
A teda určite nás tam cez šk. rok bude viac (ale zas nie veľa, podľa slov kamarátky), ale pre mňa osobne je to lepšie ako individuálny doučovateľ, lebo takto počúvam aj ostatných, môžem porovnávať, hľadať chyby, odkukať ten ich štýl vyjadrovania a podobne.
Ja som sa tiež pred maturitou veľmi bála a neskutočne mi pomohlo individuálne doučovanie, možno aj preto, že som mala úžasnú profesorku, neviem ale naozaj veľmi mi to pomohlo. V každom prípade tie kurzy (aj keď pre málo osôb) sa mne osobne nezdali moc efektívne.
Presne tento istý problém mám aj ja. Rozumiem písanému textu no s ústnou stránkou to mám zlé. Hovorenej angličtine moc nerozumiem. Ak sa ma nejaký cudzinec napr. spýta na cestu, väčšinou pochopím, čo chce, no neviem mu poriadne odpovedať. O tom, že by som sa s ním dal do reči ani nerozmýšľam. Podobné to je aj s filmami a hudbou. U filmov nerozumiem skoro ničomu, u hudby úplne ničomu Skúšal som pozerať anglické seriály s CZ titulkami, no je to zbytočné, to rozprávanie úplne ignorujem a len si čítam
Máme v škole predmet, kde sa s nami učiteľka rozpráva len po anglicky, tej rozumiem všetko, no neviem na ňu dobre reagovať.
Kde by som zohnal dobré seriály po anglicky, no aj s anglickými titulkami?
ja chodim teraz na jazykovu skolu v londyne a mam pocit ze za 1 tyzden som sa naucil lepsie rozprvat ako za 10 rokov v skole,lebo jednoducho musim...a najlepsie ked ides so spoluziakmi po skole vonka na dake pivo a potomsa uplne uvolnis.ja som sa v piatok spil s talianmi nemcami a cinanmi a rozpraval som plynule ako nikdy , nevyhoda je ze tu pivo stoji skurvene 4 libry
Strávila som rok na bilingválnom programe, čítam knihy po anglicky, pozerám filmy po anglicky s anglickými titulkami, strávila som 3 týždne na jazykovke v UK. A stále mám pocit, že moje skills v hovorenej angličtine sú dosť nanič.
individualne doucovanie moze byt velmi efektivne, ak mas dobreho ucitela. bohuzial je ale dost tazke natrafit na takeho, co ovlada jazyk naozaj dobre, je schopny vysvetlovat veci jasne a zrozumitelne, venuje sa ti dostatocne a este ta aj spravne motivuje... urcite by najviac pomohol pobyt v danej krajine a hlavne ak by si tam nebola so slovakmi a to by ta nutilo hovorit aj s kamaratmi po anglicky a postupne by to zacalo byt pre teba prirodzene. este mi napadlo - spolubyvajucej priatel je cudzinec, chodia spolu rok a odvtedy sa neskutocne v anglictine zlepsila, aj ked jej to islo uz aj predtym... lenze kedze s nim denne travi hodiny, je uz v AJ uplne plynula a nerozmysla nad tym, co chce povedat. takze mozno by pomohlo, keby si zacala komunikovat s niekym aspon napr. cez skype, myslim nejakeho anglicky hovoriaceho kamarata/kamaratku, aj pol hodiny pisania/rozpravania denne by urcite pomohlo
Osobne som mala v škole tú najmizernejšiu výučbu angličtiny, akú si je možné predstaviť. Pamätám si, že ešte 3 roky dozadu som rozprávala strašne chybne (a aj strašne veľa, v cudzom jazyku nepoznám zábran) a exchange študentov zo mňa bolela hlava
Spasili ma filmy bez titulkov, knihy bez slovníka a samozrejme hlavne internet.
Ak ide len o maturitu, to podľa mňa v pohode dáš. A asi to závisí aj od školy, u nás mali 1-ky ľudia, ktorí vedia po anglicky fakt minimálne..
ja som nemala ziadny kurz anglictiny v zahranici a maturu som v pohode dala...tiez, ako pises som vzdy mala problemy so slovnou zasobou a listeningom...tak som sa dala na citanie knih a velmi mi to pomaha..teda nesuhlasim s tym, ze bez slovnika...so slovnikom, ale s vykladovym...tam mas vela viet ako priklad a ako si uz urcite pocul, vo vete sa ti slovicko uci ovela lepsie...mam aj extra zosit, do ktoreho si slovicka zapisujem..aa ak sa da, vzdy ked sa ucim slovicko, predstavim si k nemu obrazok...aaa aby som nezabudla....ked si precitas nejaky usek, skus si ho povedat nahlas..samozrejme po anglicky a ak sa nebudes vediet vyjadrit, najdi si to slovicko v slovniku a doplnaj si aj takto slovnu zasobu
alebo by možno bolo fajn, keby si mala nejaký text napísaný a nahovorený, a počúvala to súčasne s tým, ako by si to čítala. lebo darmo sa budeš pozerať na zhluk písmen, ten správny prízvuk si tam nedomyslíš.
ako ja mám mp3ky, čo vychádzali v sme také lekcie od british council, a sú fakt fajn, zrozumiteľné... lenže tie papiere k tomu neviem nájsť...
@najivna A bonus v podobe blogov, kde budeš písať o neznámom decku, čo si doučovala anglinu, ktoré sa ťa pokúsilo pretiahnuť (no neúspešne)? Ee, ďakujem
gramatiku som vedela bez problémov, slovíčka takisto, len som nevedela pohotovo zareagovať a nejak súvislejšie a dlhšie hovoriť.riešenie? stačí mesiac v anglicky hovoriacej krajine, najlepšie bez hocijakého kontaktu (prípadne minimálny) so slovenčinou
chod do anglicka, nebuc v kontakte so slokámki,poliakmi,neskajpuj s maminou a za pol roka prestaneš riešiť také vei ako gramatika,slovná zásoba a pod. proste nebudeš nad tým rozmýšľa ť ako nad cudzim jazykom. ja mám taký pocit po roku v cudzine,ale to tu neštudujem a bývam so slovákmi....
hlavne neni angličtina ako angličtina... americká a anglická je dosť rozdiel v prízvukoch a vyslovovaní... a treba mať poriadok hlavne v slovnej zásobe pokiaľ chceš komunikovať... zožeň niekoho zdatného v angličtine nemusí to byť zrovna učiteľ a snaž sa s ním komunikovať (často sa aj vďaka improvizácii naučíš význam slova... hlavne teda kde a kedy sa používa)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ja som anglický prízvuk získala vďaka pobytom v UK a mojej drahej sesternici, ktorá má manžela angličana...lebo ak si to dokážeš napočúvať, nemáš najmenší problém..
Len si nepomíl nadávky s slovami - to je potom naprd
Niektore videa sa naučím tak, že pozerám asi 20 krat s titulkami anglickymi a potom aj bez nich viem na 90 percent co sa tam hovori, napr. aj pesničky.
Ako fakt, personál skvelý, lektorka skvelá, chodíme tam štyri a za tie dve hodiny toho všetci narozprávame toľko, že až. A taktiež slovíčka - v jeden deň ich "preberieme" dve A5, v iný zas pol A5, ale viem ich všetky, pretože lektorka si dáva záležať na tom, aby sme v rozprávaní používali hlavne tie.
A teda určite nás tam cez šk. rok bude viac (ale zas nie veľa, podľa slov kamarátky), ale pre mňa osobne je to lepšie ako individuálny doučovateľ, lebo takto počúvam aj ostatných, môžem porovnávať, hľadať chyby, odkukať ten ich štýl vyjadrovania a podobne.
Máme v škole predmet, kde sa s nami učiteľka rozpráva len po anglicky, tej rozumiem všetko, no neviem na ňu dobre reagovať.
Kde by som zohnal dobré seriály po anglicky, no aj s anglickými titulkami?
Ak nájdeš riešenie, prosím, zverejni ho tu...
Spasili ma filmy bez titulkov, knihy bez slovníka a samozrejme hlavne internet.
Ak ide len o maturitu, to podľa mňa v pohode dáš. A asi to závisí aj od školy, u nás mali 1-ky ľudia, ktorí vedia po anglicky fakt minimálne..
z filmov, čo som za posledný čas videla som si zapamätala asi len jedno slovo...
ako ja mám mp3ky, čo vychádzali v sme také lekcie od british council, a sú fakt fajn, zrozumiteľné... lenže tie papiere k tomu neviem nájsť...
zn. nemam peniaze
zn2.nemam ani priestory
@etelnair WoWko mi nevnútiš
chod do anglicka, nebuc v kontakte so slokámki,poliakmi,neskajpuj s maminou a za pol roka prestaneš riešiť také vei ako gramatika,slovná zásoba a pod. proste nebudeš nad tým rozmýšľa ť ako nad cudzim jazykom. ja mám taký pocit po roku v cudzine,ale to tu neštudujem a bývam so slovákmi....