Ahoj, mám na vás otázku- ako sa učíte cudzí jazyk? Ja napríklad orem školy navštevujem aj poobede jazykovú školu a dosť mi to pomohlo, alebo si vo voľnom čase prekladám texty pesničiek a niekedy v jazykoch chatujem... Chcem sa vás spýtať, aký na to mát
jeden momentálne nemám v škole už skoro rok, tak si vyplňujem takú učebnicu ešte zo strednej občas, proste nechcem všetko zabudnúť..
ďalší teraz nemám jeden semester, ale inak ho študujem.. tak lúštim sudoku s japonskými znakmi, aspoň niečo
a posledný síce mám v škole, ale učí nás 70 ročný senilný jebnutý dedo, proste je to strašné, tak sa snažím poriadne sa učiť doma, prechádzam si celú prednášku, robím si cvičenia a prekladám si tých 90% slovíčok, ktoré použil, ale nepovedal čo znamenajú..
akurat som chcela zalozit podobnu temu(dufam,ze nevadi),ci nepoznate nejaky fakt dobry link,kde sa daju naucit zaklady anglictiny?tak by som to tu spojila.sestra sa potrebuje za vikend naucit zakladne frazy.ja chytam z nej nervy z jej nemeckej vyslovnosti.som ju posadila za translator,nech pocuva,ako to tam vyslovuju,ale porebuje nieco komplexnejsieho.pozerala som bbc learning english,ale tam je to pre nu zlozite.dakujem a ospravedlnujem sa dandybrendy.
mam kamaratov z tych krajin ktore jazyky viem a hovorim s nimi, stretavam sa s nimi ked sa da, pisem si s nimi, volam s nimi. plati medzi nami dohoda ze ma mozu opravovat ked hovorim hluposti. potom si pozeram filmy, serialy, hocico v tych jazykoch a ked niecomu nerozumiem tak si to stopnem pustim znova a vyhladam si danu frazu co znamena a ani sa nemusim snazit ucit sa to ako slovicka do skoly ale pamatam si to proste. dalej si obcas spravim nejake online cvicenia, pripadne cvicenia z nejakej knihy, nie vela- iba tak, na 5 minut. ale najdolezitejsia je ta komunikacia...
Ja som mala jazyk v škole naposledy pred tromi rokmi, nedá sa povedať, že by som sa ešte učila, ale pozerávam po nemecky a po anglicky seriály a filmy (hoci anglické stále s titulkami), to je super vec, človek už potom ani nemusí veľmi uvažovať nad gramatikou, lebo to má všetko napočúvané a ide to z neho prirodzene. Momentálne mám ešte jednu Agathu Christie, kde je vždy ľavá strana napísaná po anglicky a pravá po česky a plánujem sa do nej pustiť. A dobre, že som narazila na túto diskusiu, pripomenula mi, že by som sa mohla pustiť do učenia nejakého nového jazyka
Ja mam knihu z nemciny este zo strednej. A kedze u nas boli zaujimavejsie temy kto sa s kym vyspal cez vikend ako nemcina tak teraz ju studujem podrobnejsie zastavujem sa ked nieco nerozumiem.
A pisem si este v chate po nemecky. Ale najdolezitejsia je komunikacia ako tu povedali ostatni.
A s jednym chalanom si pisem po anglicky takze anglictinu sa "ucim" cez Fb.
neučím, to je na tom to blbé. tak ako angličtina je jasná, pri stave slovenskej telky aj tak pozerám iba bbc, filmy a hudba v angličtine, internet väčšinou tiež. ale určite som pozabúdala od maturity nejaké odborné slovíčka z oblastí, ktoré ma inak nezaujímajú.
ale štve ma nemčina, lebo som sa ju pomerne dlho učila, istý čas som bola aj na dajme tomu komunikačnej úrovni ale od maturitného ročníka na to kašlem. nie som na úrovni, aby som porozumela nemeckej telke bez toho, aby som si musela trištvrtinu domýšľať, čiže ma to moc neláka. ale treba sa k tomu dokopať, pravidelne cvičiť a pôjde to. odísť do zahraničia je najlepšie, to je jasné, ale nie vždy zrealizovateľné
ja sa aktuálne učím len anglinu a to v škole (čo ma vobec nič nenaučí) , na krúžku, čítam anglické knihy, píšem si s ľuďmi po anglicky a dakedy anglicky myslím...
za 3 mesiace pozeravania anglickych serialov s anglickymi titulkami a prekladanim si kazdrho slovicka co som nerozumela som sa naucila z tej angliny viac ako za 10 rokov v skole potom som zacala aj citat knizky a uplna pohoda, a planujem to tak teraz spravit aj nemcinoou a kebyze niekto nahodou vie odporucit dobry povodne nemecky alebo rakusky serial len by som sa potesila
Ďakujem za odpovede, niečo si z toho určite k srdcu zoberiem, niektorí ste tu popísali veľmi zaujímavé veci... @mojsvet- vôbec mi to nevadí Ja sa učím anglinu a nemčinu, s nemčinou nejak nehodlám pokračovať, ale ANG sa učím už deviaty rok a 7 rokov chodím aj na ANG mimo školy, ale všetky tie jazykovky sú jednak dosť drahé, no dosť som sa tam aj naučila čo sa týka hlavne tej gramatiky, tvorenia viet a aj pomerne dosť zo slovnej zásoby... ale chcela by som niečo, kde sa viac komunikuje. teda tú konverzáciu, lebo keď je v triede 13 detí a z toho viac ako polovica ani zaťať nevie, no a je to také divné furt keď tam kecáte len vy Nechce sa mi hrať na múdru, viete ako... a individuálky sú hrooooozne predražené... Uvažujem, že po strednej alebo vysokej asi pôjdem niekde do Anglicka alebo do Ameriky aspoň na taký rok...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ďalší teraz nemám jeden semester, ale inak ho študujem.. tak lúštim sudoku s japonskými znakmi, aspoň niečo
a posledný síce mám v škole, ale učí nás 70 ročný senilný jebnutý dedo, proste je to strašné, tak sa snažím poriadne sa učiť doma, prechádzam si celú prednášku, robím si cvičenia a prekladám si tých 90% slovíčok, ktoré použil, ale nepovedal čo znamenajú..
A pisem si este v chate po nemecky. Ale najdolezitejsia je komunikacia ako tu povedali ostatni.
A s jednym chalanom si pisem po anglicky takze anglictinu sa "ucim" cez Fb.
ale štve ma nemčina, lebo som sa ju pomerne dlho učila, istý čas som bola aj na dajme tomu komunikačnej úrovni ale od maturitného ročníka na to kašlem. nie som na úrovni, aby som porozumela nemeckej telke bez toho, aby som si musela trištvrtinu domýšľať, čiže ma to moc neláka. ale treba sa k tomu dokopať, pravidelne cvičiť a pôjde to. odísť do zahraničia je najlepšie, to je jasné, ale nie vždy zrealizovateľné
@mojsvet » anglicky.100pro.biz/... myslím že len na frázy pre začiatočníka je lepšia slovenská stránka, aby to mala preložené
potom nemčina, len v škole a neviem z nej nič
a potom taliančina na kurze
a uz mi s nich jebe @ _ @