ja s nasim zdravotnicvtvom v tomto smere problem nemam, na co mam zo zakona na rok, to si proste vybojujem aj napriek skaredym pohladom hocakych doktoriek.
mám protekciu, ale keby mám byť bežný " smrteľník " tak by ma to dosť sralo. Ale zase takto v okolí známi, nik sa nesťažoval, že by im dakto vynadal alebo nevyšetril ...
Problem je ze ked clovek vazne toho doktora potrebuje a chce dostat spickovu starostlivost nie len to co je v tabulkach tak si aj tak musi poriadne priplatit.
Zatiaľ tam len praxujem zo školy a už som sa rozhodla že hospitalizovať sa nechám iba v prípade kebyže som fakt umierala! Keď vidím jak to tam na daktorých oddeleniach funguje tak to je na plač! Taká chira alebo interné (v košiciach) no proste otras (teraz nehovorím o personálne ale hlavne o vybavení a celkovej funkcie oddelení)!! Ale samozrejme všetko je o peňázoch. Ako inak. Taká je doba.
aký má význam furt pindať na zdravotníctvo? ako je to nakokot, ale stačí mi keď počúvam príhody starých rodičov, mamy a jej kamarátiek ale aj rovesníkov...
ale tvoriť forum ako stare babky na truhu "poďme si hromadne pohorekovať ake je to všetko na kokot" len s tým rozdiuelom že sme mladí a práve my sme tí čo si "tvoria" alebo aspon ovplyvnujú budúcnosť!
keď ti to tak vadí! tak sa daj na dráhu doktorky a šír svoju filozfiu a pomáhaj luďom tak ako sa sluší a patrí....
možno raz... ak sa zadarí... a podarí sa mi spraviť si dostatočné zdelanie :/ tak by som veeeelmi chcela byť záchranárka
je to u nas nahovno a bude este viac. Velka cast sikovnych a slusnych odide do zahranicia, system je nastaveny hrozne a len sa zhorsuje. Ale aspon kazdy dostane zdravotnu starostlivost.
ja osobne nemam ziadne zle skusenosti, co sa tyka zdravotnictva ako celku. obcas sa mozno stretnem s nejakym neprijemnym zdravotnickym jedincom, ale nestava sa mi to casto.
ja to píšem preto že potrebujem ísť k alergologičke a nedostanem sa tam 4 mesiace a som chorá už 3 mesiace a nemôžem ani do práce lebo mám triašku a teplotu a kašeľ,ale tie lieky čo potrebujem od alergológa nedostanem lebo mi ich obvodná nemôž predpísať ,mne to tak pripadá že keby človek umieral tak im je to jedno.Veď keby ma len pozrela by ju to moc nestálo a predpísala lieky a hotovo ,len to nie ona má radšej voľno aj ke=d má úplne prázdnu čakáreň tak keď nie som objednaná ma nevezme a inde tiež čakačka asi 2 mesiace.A ešte mi ta lekárka vynadá že vôbec chcem sa dať vyšetriť.Tak preto to píšem prísahali že budú sa o nás starať tak ako vedia a snažiť sa nám pomôcť keď potrebujeme,ale nedodržia to.
Stale si hovorim ze je to lepsie ako v inych krajinach takze v pohode nestazujem sa, mam dobru doktorku a som spokojny aj ked som bol u ineho doktora nemal som ziadne problemy ani staznosti...samozrejme raz za cas sa stane nejaka neprijemnost ze dlhsie cakam alebo podobne ale ze by bol neprijemny sa neda povedat...keby bol neschopny tak si proste od neho vypytam papiere a idem k inemu a hotovo... kde je problem?
@martin093 tak hlavny problem je hlavne v tom, ze stat ma osklbe o 50% mojho platu aby som sa musel pozerat na zdutych neochotnych lekarov, ktorych nezaujima nic ine len ako zo mna vytiahnut este dalsie prachy, ci uz pre seba, alebo svojich sponzorov (farmaceuticke korporacie).. pokial bude zdravotnictvo statne, tak budem picovat uz len z principu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ina story je uz kvalita tych lekarov -.-
ale tvoriť forum ako stare babky na truhu "poďme si hromadne pohorekovať ake je to všetko na kokot" len s tým rozdiuelom že sme mladí a práve my sme tí čo si "tvoria" alebo aspon ovplyvnujú budúcnosť!
keď ti to tak vadí! tak sa daj na dráhu doktorky a šír svoju filozfiu a pomáhaj luďom tak ako sa sluší a patrí....
možno raz... ak sa zadarí... a podarí sa mi spraviť si dostatočné zdelanie :/ tak by som veeeelmi chcela byť záchranárka