Ludiaaaa, help. .
Mám strašne veľa vyrazok a už som zúfalá, neviem čo snimi..Čo podľa vás rýchlo A efektívne na vyrážky zaberá? Blíži sa škola a nechcem ísť do školy s takým čelom...napíšte nejaké rady, prosím ...ďakujem pekne
Napis mi do spravy mozem
ti tam napisat blizsie info. Mala som velke problemy s akne a uz mam konecne pokoj vdaka liekom... Ked si niekto predstavi pojem lieky tak sa hned zhrozi, ale bola to pre mna jedina pomoc po 3 rokoch kupovania roznych drahych kremikov a vodiciek, ktore vobec nepomahali. Ak to mas take hrozne tak chod ku koznej a popytaj sa na Aknenormin, ak by si chcela vediet viac napis mi.
tak ked na druhy den nechcem vyrazku tak si natriem vyrazku touto mastou
a vacsinou zaberie
tak dlhodobo - treba hlavne pravidelne, fakt pravidelne poriadne cistit.. ked sa budes malovat aj ako medvedik myval ale si plet poriadne vycistis tak ju budes mat ok .. cize ja osobne co pouzivam je najskor nejaky odlicovac/cistiace obrusky, cistiaci gel/mlieko/micelarna voda, nejake tonikum a krem
ja ju kupujem v lekarni a stoji okolo 2e
no nezmizne uplne ze by som tam mala uplne hladku plet ale zostane mi tam take zacervenale miesto ale da sa krasne zakryt korektorom ze nevidno vobec nic cela uplne zmizne tak po 3-4 dnoch
@7aura_ No, tak som si vsimla, ze mas 14 takze tie lieky nie su ani pre teba, ale na druhu stranu, ked ti nepomozu masticky, tak si uvedom ze akne v puberte je kvoli hormonom a vsetko co sa robi v tvojom tele a ak ti nezaberu masticky, tak ako lieky su jedina moznost, alebo to proste musit pretrpiet este tak do 16-17.
V poberte to je normálne, hlavne nehľadaj žiaden drastický spôsob, prejde to... AJ ja som mala veľa vyrážok a je viacero možností, ako sa ich zbaviť (aj keď v tom veku čo si sa to nedá úplne kvôli hormonálnym zmenám), hlavná rada čo ti dám - keď sa už na niečo dáš tak pri tom zotrvaj!!! Nie, že skúsiš dajme tomu mastičku X a za týždeň nevidíš výsledky tak prejdeš na mastičku Y. Proste daj tomu čas, osobne mi najviac pomohla zinková masť a potom keď už akné ako tak odišlo aloe vera gél (ked tak kupuj iba 100%, pozor na benzoany sodné, ktoré sa vyskytujú v slovenských,lacnejších) super to vyhľadí jazvičky a vyživí pokožku tak, že ani nie je vidno, že nejaké akné bolo... Ale snáď dôležitejšie ako mastičky je vnútrajšok, nejedz ťažké tukové jedlá a obmedz sladkosti a čokoládu+pi veľa vody aj ked nie si smädná a posledná vec - hnisavé si vytláčaj aby sa ten hnis dostal preč...
podľa toho či máš pár vyrážok, alebo akné. ale ak len také pubertálne vyrážky, tak ja si ich dodnes natieram alpou keď som doma a večer na noc si dám kúsok zubnej pasty na to. a veľmi dôkladne čistiť pleť, ráno aj večer.
od 15 do 20 som mal tiez celo dojebakovane a skusal som vselico. No hlavne ked sa potis, umy, nosis ofinu umy, tiez pouzivaj cisty uterak a fajne je baby mydlo. Inak su zakerne, zajebes jeden, objavia sa dalsie dva, to su hormony, len prosim ta nejeb na ne a nedavaj si makeup a netlac male @7aura_
Puberta...sa nezbavíš inak mne jednu chvíľku pomáhala konopná masť(ale potom to začalo byť imúnne aj voči tomu). Vraj je celkom fajn sírové mydlo/vodička, ale mne nezabralo ani to no (ale na druhej strane ja nemám akné kvôli puberte ale z niečoho iného)
Hej a inak ak používaš make up,tak odporúčam Dermacol Acnecover,stojí okolo 7€, z tých low-cost makeupov asi naj čo som zatiaľ našla. Síce mi príde mastnejší,ale začervenanú pokožku upokojí (a čo nevidím neškrabem,že )
Skúsiť prehodnotiť a zmeniť jedálniček. Problémové byva napr. pitie materského mlieka iného živočícha (srvátka, kasein, hnis, hlienotvornosť mlieka, a hormóny, ktoré krava-matka tvorí). A to samozrejme nielen zo zdravotného, ale najmä morálneho hľadiska.
Prechod na vyváženú rastlinnú stravu mnohým pomohol.
Inak teda odporúčam ísť na to hlavne zvnútra, a nie ibaa zvonka pucovať príznaky na 'fasáde'.
A samozrejme, aj rastlinné potraviny môžu byť problematické ( napr. sojový proteinový izolát a priemyselne spracované potraviny by som tak ti ež neodporúčal, keď sa c hce niekto zbaviť akné).
Vuhooopouzivat make up príležitostne a kúpiť si nejaký lepší, tvár umývať len vodou , ak máš zapálené akné tak masku z droždia a škorice si urobiť a nepoužívať žiadne kremy a nivee ale len za studená lysovane oleje napr. Saloos (kokosák na akneozny ksicht neodporúčam, teda nie každý deň)
A rastlinná strava .)
Mávala som príšerne fialové zapálené akné po celých lícach, ľudia si mysleli že má bijú .D a vuala mám priemernú pleť bežného pozemstana .)
Pleťová voda. Ja som mal na konci roka a na začiatku také akné. Odvtedy čo som začal používať jednu pleťovú vodu, ktorú mi mama kúpila, tak sa mi pomaly zahladili.
HAH, ja mám vyrážky uplne všade, a čo mam robiť, no vytláčam, nič iné neviem, aj to len tam kam dočiahnem, taký chrbát kde ich je tiež plno, no čo s tým spravím... nič.
mam 20 a mam naozaj krasnu plet ale este pred rokom to bolo uplne inak.....mala som chronické velmi tazke akne a ziadne masticky ci hovadiny nepomahali, ...nakoniec som musela ist na lieky aj ja ALE , ak mi nieco okrem liekov pomohlo, tak ti poviem - NECHYTAJ si ksicht, na rukach mas vela bakterii, raz za tyzden si per podušku, nemejkapuj, nevytláčaj ich (jedine kozmetička) no a nakoniec čo mi fakt dosť pomohlo - urinoterapia. ano, znie to strašne ale naozaj to má vyborne ucinky a pomaha proti koznym problemom. Proste sa vyšti na nejaky tampon a daj si to na miesta, kde mas akne. Ja som hned po 1 dni uvidela velke vysledky. SKús, je to zdarma, a pomozeti to tak jak nijaky gel ci jake lumpaty. no a pokiaľ sa ti to hnusí, tak to tvoje akné take zlé neni ja som bola natolko zufala, ze som vyskusala aj tuto urinoterapiu a nic nelutujem
Odporúčam ísť k lekárovi. Ak zistí že to je niečo viac ako zvýšená tvorba kožného mazu môže to začať liečiť. Ak ti povie že to je iba kožným mazom skús Bioderma Sébium. Tie výrobky sú kvalitné.
Buď kozmetička alebo kožná lekárka väčšinou pomôže ... ale rady odomňa udržiavať čistú pleť, používať prípravky bez alkoholu (tie vysušujú a aj keď to bude znieť nelogicky pleť sa po nich začne viac mastiť a len si to zhoršíš) a ďalšia rada, ak je to možné skús nepoužívať makeup to ti pleť odľahčí
@7aura_ podobanej tynedzere,
kdyz nevis co s ksichtem,
poslechni mou radu trochu nevsedni...
Umy hubu solvinou a nezer hovadiny
Ta ta ta dy...
(Adaptacia Sucheho Blues a cestu posledni)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ti tam napisat blizsie info. Mala som velke problemy s akne a uz mam konecne pokoj vdaka liekom... Ked si niekto predstavi pojem lieky tak sa hned zhrozi, ale bola to pre mna jedina pomoc po 3 rokoch kupovania roznych drahych kremikov a vodiciek, ktore vobec nepomahali. Ak to mas take hrozne tak chod ku koznej a popytaj sa na Aknenormin, ak by si chcela vediet viac napis mi.
a vacsinou zaberie
tak dlhodobo - treba hlavne pravidelne, fakt pravidelne poriadne cistit.. ked sa budes malovat aj ako medvedik myval ale si plet poriadne vycistis tak ju budes mat ok .. cize ja osobne co pouzivam je najskor nejaky odlicovac/cistiace obrusky, cistiaci gel/mlieko/micelarna voda, nejake tonikum a krem
Naozaj to zaberie že na druhý deň ťa vyrážka zmizne?
no nezmizne uplne ze by som tam mala uplne hladku plet ale zostane mi tam take zacervenale miesto ale da sa krasne zakryt korektorom ze nevidno vobec nic cela uplne zmizne tak po 3-4 dnoch
Prechod na vyváženú rastlinnú stravu mnohým pomohol.
Inak teda odporúčam ísť na to hlavne zvnútra, a nie ibaa zvonka pucovať príznaky na 'fasáde'.
@lawey by mohla tiež poradiť.
A rastlinná strava .)
Mávala som príšerne fialové zapálené akné po celých lícach, ľudia si mysleli že má bijú .D a vuala mám priemernú pleť bežného pozemstana .)
kdyz nevis co s ksichtem,
poslechni mou radu trochu nevsedni...
Umy hubu solvinou a nezer hovadiny
Ta ta ta dy...
(Adaptacia Sucheho Blues a cestu posledni)