Nicilo mi to uz jeden vztah a vtedy som si povedal, ze uz nikdy nedovolim, aby som toto robil sam sebe a aj milovanej osobe ale zas to zaslo daleko a ja sa neviem ovladat.. proste vadi mi, aj ked ma ist len von s niekym inym, s dakym kamaratom tak hned my
mna dvaja muzi podviedli a napriek tomu sa vobec nepovazujem za ziarlivu.
to, ze to uz naveky budem mat vsugerovane, to je ina vec, ale prehnane ziarlit, vymyslat si imaginarne stories a robit scenky, to je uz aj o zachovani si vlastnej dostojnosti.
podstata je si uvedomit, ze ktorakolvek ta podviest moze, ale aj nemusi a ty s tym nemozes absolutne nic urobit. kto chce podvedie, kto nechce, tak nepodvedie nikdy. ziarlivost je teda podla mna uplne iracionalna a nicis tym akurat tak seba a mozno aj perspektivny vztah.
si proste dosť žiarlivý typ no ... nie si jediný ... a odpoveďou je zrejme to že neveríš partnerke dostatočne na to aby si mohol byť v klude ... zapracuj na dôvere, nejako ...
co ti ja viem... chod asi za psychologom, alebo co...
ja na svoju staru neziarlim.. ani na byvale som neziarlil... ked ma maju podviest, tak ma podvedu a nic s tym nespravim... takze nie je dovod sa nejak suzovat...
a ak to spravi, tak aspon viem, ze to nie je ta prava a poslem ju kamsi...
inak.. skor som sa stretol s tym, ze moje byvale vytacalo, ze vobec neziarlim..
raz sa ma niekto spytal, co by som robil, ak by som svoju doma nacapal s kymsi infla granti... a ked som mu povedal, ze by som ich asi ponukol kavou/cajom/vinom, skoro ho vystrelo
Budovať dôveru, priateľstvo, nemaj pocit, že ju vlastníš, že si ju môžeš zaslúžiť tým čo robíš. Je to závislosť od druhého, pričom si treba uvedomiť, že ty môžeš byť súčasťou jej života len vtedy ak pozeráte tým istým smerom na ten istý cieľ v tomto vzťahu. :letim:
prameni to z nizkeho sebavedomia. to nie je o tom, ze neveris dievcatu (aspon podla mna), ale neveris sam sebe. tiez taky pocit poznam. musis sa zacat mat rad, mat rad ju. ved ona je s tebou z nejakeho dovodu.
ja som tiež strašne žiarlivá ale myslím si že veľmi záleží od toho druhého človeka či ti dáva dôvod žiarliť..........lebo napr bývalý s ktorým som bola skoro 4 roky mi od začiatku robil napriek, myslím, že niektoré veci by mal chlapec hovoriť len svojej priateľke, potom na fb lajkoval celý album dákej tlustej pinde pričom mne vždy vravel že som prototyp jeho vysnívaného dievčaťa lebo vždy mal rád chudé ženy (a potom len dumky či sa mu vôbec kurva páčim, neistota no a ver človeku čo jedno hovorí a druhé robí) no a nakoniec keď som mu raz napísala že je koniec, deň na to sa dal dokopy s jednou lacnou pindou o ktorej mi vravel že na ňu žiarliť nemusím lebo sa mu hnusí a má chlpatý chrbát...... ale zas s chlapcom, s ktorým som viacmenej ani nechodila, ale boli sme spolu skoro každý deň po dobu niekoľkých mesiacov, tak pri ňom som bola ako vymenená, lebo som vôbec ani nepomyslela na žiarlenie aj keď mal veľa kamarátok s ktorými chodil vypiť a zabávať sa, keďže hneď od začiatku chcel aby som ich poznala a vôbec som ani nepomyslela na to, že by mi kvôli inej ublížil...
Vysvetlím to takto. Si žiarlivý, chceš ju pristihnúť, chceš mať pravdu, chceš, aby ťa podvádzala?! Wtf? To nechceš. Lebo budeš len opustený víťaz (oo, mal si spravdu, ona je tá zlá). Tak jej ver a správaj sa tak, aby na to nemala dôvod. Úprimné rozhovory nemôžu chýbať v žiadnom vzťahu........... a človeka nedonútiš, aby s tebou ostal. Max ho môžeš vyprovokovať k tomu, aby chodil za inými, keď nadávaš a obviňuješ, že podvádza.
ano je to psychicky problem, zrejme si mal v minulsoti nejake zle skusenosti...
lnze musis si uvedomit, ze je to bud/alebo. bud takto budes nicis seba a aj svoje partnerky kaym s tym neskocis, alebo sa spamatas. jasne, ze nikto nechceme stratit milovanu osobu, ale keby ta chcela podviest urobi to tak ci tak, tak naco proste toto?
poviem ti to z druheho pohladu... mna prilisna ziarlivost uraza, ba ma vie sklamat. lebo mi to da najavo, ze clovek mi nedoveruje v mojej laske a mysli o mne tak prizemne... ze mu poviem ze idem s kamaratom von a on si hned zacne mysliet, ze ho idem podviest... fakt to vo mne nesposobuje dobre pocity.
ale toto je este ta lepsia moznost co si moze druha strana mysliet, tiez si moze mysliet ze si taky citlivy lebo napriklad ty by si to tak urobil. ze ked pojde teraz von a bojis sa ze ta podvedie tak mas na to nejaky dovod. raz som to videla u frajerovho kamarata... ten bol az chorobne ziarlivy ked holka niekam sla, ukazalo sa ze preto, ze on prasi ine za jej chrbtom, tak tie tahy pozna.
pozri zjavne to nerobis naschval ale je cas zacat svojej frajerke verit inak ten vztah pojde do prdele. tento aj dalsie. porozpravajte sa bud upimny ona ta urcite ubezpeci ako ta ma rada a budes pokojnejsi...
Tak ja si spomínam, že moj najväčší vztah sa dodrbal najskôr na tom, že som žiarlivosť nedával najavo, predsa som si len spomenul na chalanov, ktorý so žiarlivosťou zachádzali až do hranice, kedy doslova ubližovali nežnému pohlaviu. No a to , že som svoju žiarlivosť udržiaval spôsobilo to , že ma holka hold podjebala, pretože si myslela , že ju nemilujem, zato že som nežiarlil.... takže rob ako to cítiš, čím viac žiarliš, tým viac jej dokazuješ ako ju lúbiš. Len treba vedieť kde sú hranice a to isté by malo platiť aj pre ňu. Lebo niektoré baby to radi zneužívajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
to, ze to uz naveky budem mat vsugerovane, to je ina vec, ale prehnane ziarlit, vymyslat si imaginarne stories a robit scenky, to je uz aj o zachovani si vlastnej dostojnosti.
podstata je si uvedomit, ze ktorakolvek ta podviest moze, ale aj nemusi a ty s tym nemozes absolutne nic urobit. kto chce podvedie, kto nechce, tak nepodvedie nikdy. ziarlivost je teda podla mna uplne iracionalna a nicis tym akurat tak seba a mozno aj perspektivny vztah.
ak viac tak TS.
ja na svoju staru neziarlim.. ani na byvale som neziarlil... ked ma maju podviest, tak ma podvedu a nic s tym nespravim... takze nie je dovod sa nejak suzovat...
a ak to spravi, tak aspon viem, ze to nie je ta prava a poslem ju kamsi...
inak.. skor som sa stretol s tym, ze moje byvale vytacalo, ze vobec neziarlim..
raz sa ma niekto spytal, co by som robil, ak by som svoju doma nacapal s kymsi infla granti... a ked som mu povedal, ze by som ich asi ponukol kavou/cajom/vinom, skoro ho vystrelo
ale ja som zas extrem asi
moje vzťah na tom stroskotali alebo sa kvôli tomu narušili...
aj tento pravdepodobne skončí kvôli tomu..skôr ci neskor.
a aj ten tvoj.
lnze musis si uvedomit, ze je to bud/alebo. bud takto budes nicis seba a aj svoje partnerky kaym s tym neskocis, alebo sa spamatas. jasne, ze nikto nechceme stratit milovanu osobu, ale keby ta chcela podviest urobi to tak ci tak, tak naco proste toto?
poviem ti to z druheho pohladu... mna prilisna ziarlivost uraza, ba ma vie sklamat. lebo mi to da najavo, ze clovek mi nedoveruje v mojej laske a mysli o mne tak prizemne... ze mu poviem ze idem s kamaratom von a on si hned zacne mysliet, ze ho idem podviest... fakt to vo mne nesposobuje dobre pocity.
ale toto je este ta lepsia moznost co si moze druha strana mysliet, tiez si moze mysliet ze si taky citlivy lebo napriklad ty by si to tak urobil. ze ked pojde teraz von a bojis sa ze ta podvedie tak mas na to nejaky dovod. raz som to videla u frajerovho kamarata... ten bol az chorobne ziarlivy ked holka niekam sla, ukazalo sa ze preto, ze on prasi ine za jej chrbtom, tak tie tahy pozna.
pozri zjavne to nerobis naschval ale je cas zacat svojej frajerke verit inak ten vztah pojde do prdele. tento aj dalsie. porozpravajte sa bud upimny ona ta urcite ubezpeci ako ta ma rada a budes pokojnejsi...