Mne je tak ľúto keď sa niekto utápa vo vlastnej minulosti, prípadne si všíma len to zlé a všetko berie negatívne.. Ono totiž vždy sa všetko dá brať z dvoch strán a takýto depresívnici tu si to robia podľa mňa sami
to len ma margo...
a.. Ja sa teším ako budeme spolu, celý deň budem hladovať a pozerať rozprávky, teším sa na mamim výraz keď uvidí čo som jej kúpila, na kapustnicu, na celú moju rodinu a na to ako ich strávim s ním
Vo veľkom vyzdobenom dome s celou mojou rodinou a nielen s najbližšou, tak, aby sme nemuseli jazdiť po návštevách alebo myslieť na to, kto nám chýba ešte aj na Vianoce...
Takže takto: Škrtia ma bakalárka so skúškami, moji rodičia sa rozvádzajú ale cez sviatky to bude zaiste rodinná idylka , už akoby som to videl. Celý čas budem v zhone, zo všetkých strán sa na mňa bude hrnúť gýč krížený s gýčom. Neprestajne ma bude iritovať umelý obraz rodinnej harmónie pretože sa budú snažiť ,aby bol pokoj aspoň cez Vianoce. Úprimne Vianoce mám na háku posledných 5 rokov, ale tento rok ich budem mať celkom v piči.
Jediná vec na ktorú sa ako tak teší je zemiakový šalát.
dakedy to vyzeralo takto: kostol, večera, darčeky a spať.
dnes: otravná matka ma núti ísť na miesto ktoré nenávidím - do kostola. neznášam tie reči. ja verím v Boha, ale vyprosím si aby mi niekto tlačil kaleráby do hlavy a nejaké emotívne príbehy, môj život tiež nie je ľahký a nerozprávam o tom ľuďom verejne (odhliadnuc od pár blogov)...
potom sa riadne najem (5x denne, žiadne hladovanie), potom večera, ktorú si vychutnávam ako najlepšiu časť dňa, porozdávame si darčeky (keď vám rodina povie "nemala si si robiť starosti" a pohľadom sa ťa pýta, či je to akože všetko )
kopa smsiek, na ktoré neodpovedám, lebo mi kredit musí vydržať mesiac.
kopa fotiek na fb o ktorých nebudem vedieť, lebo nechcem o nich vedieť(nenávidím tie infantilné vianočné priania a označenia na fotkách)
a potom si lahnem spať a zobudím sa do ďalšieho bežného, nudného dňa a zase ma budú čakať telefonáty s informáciou kedy mám prísť do roboty a zase sa nebudem stíhať učiť na skúšky.....ach
hm, akosi mi je clivo pri srdci, keď čítam tieto komenty ....
tieto Vianoce budem stráviť s maminou sám, lebo mi tento rok otec zomrel na ťažkú chorobu ...
a tak si naňho spomínam ako som ho hneval svojím výstredným chovaním, keď som mu zahlásil, že som gay, chcel ma zabiť a vyskočil som z okna, keď ma nahaňal po dome...
nebyť choroby srdca a s ňou spojený zážitok v kome, ktorý som prežil, keď mi niekto povedal, že môj čas ešte nenastal a musel som sa vrátiť späť na zem,som zistil ako ma otec mal rád a chýba mi ...
teraz už viem, že to bol Ježiš, zachránil ma od smrti a prijal som jeho milosrdenstvo do svojho srdca....
opustilo má množstvo známych, pre ktorých som bol dobrým zdrojom financií, sexu, radovánok a neviem čoho všetkého, všetko skončilo, daroval som svoju dušu Ježišovi, zanechal som zhýrali život a žijem skromným životom i keď mi otec zanechal obrovský majetok, tento má vôbec nenaplňuje...
ak niektorý gay povie, že sa s tým nedá skončiť a "vyliečiť" sa z homosex. vzťahu nemá pravdu...
pevna vôľa, láska k Ježišovi dokáže veľké divy....
a tak som smutný,keď vidím čo sa deje vo svete a vlastne čo teraz čítam na birdzi, vymizlo to čaro Vianoc, ktoré sme zažívali za detských čias....
radosť, pokora a láska chýba v rodinách, rodičia nemaju vľúdneho slova pre svoje deti a deti budú robiť to isté svojím deťom-(...
nikdy nenajdete pokoj, lásku, radosť, šťastie kým nebudete mať Boha vo svojom srdci, jedine s ním dokážete všetko zlo prekonať, On vám pomôže, miluje vás,nič nechce od vás take zvláštne, len aby ste ho prijali a prosili ho o pomoc.....
možno ak by tej choroby nebolo čo som zažil, píšem tu tak isto ako vy, robím si srandu a nadávam na všetko a všetkých...
Ďakujem Všemohúcemu, že mi dal "priučku" a zachránil ma..
@tomias ako hovorím.. všetko sa dá zobrať z dvoch strán a ak proste už dopredu hovoríš aké to bude strašné tak aj bude....
Zažila som pár hrôzostrašných Vianoc.. naozaj mám hrozné spomienky na niektoré Vianoce, ale to neznamená, že sa teraz budem pred každými klepať a pičovať na celý svet
Ja mám Vianoce rada a to nie sme ani zďaleka dokonalá rodinka ale na Vianoce jednoducho cítiť všade pokoj. aspoň ja to tak vnímam. od rána sa pozerajú v telke typické vianočné rozprávky/filmy. všade rozvoniava kapustnica, šalát, ryby, koláče, sviečky a ihličie. nikto sa nikam neponáhľa, až potom, keď sa blíži večerná hodina, ocino nás ženie do sprchy a aby sme sa pripravili, postupne každý donesieme pod stromček darčeky, potom sa zhrnieme s maminou a bratom v kuchyni, kde brácho prestrel krásne stôl a čakáme, kým akože príde Ježiško, a teda ocino zapáli sviečky na cinkajúcom stromčeku a potom pribehne a počúvame, kým nezačne cinkať. samozrejme, večera a po nej ešte sedíme. nikomu sa už nechce rýchlo utekať k darčekom, lebo potom to už skončí. a keď už ani jeden z nás nevie vydržať, tak si rozdáme darčeky, vždy najskôr naši otvoria od nás- na to sa vždy mimoriadne teším, potom my s bráchom si navzájom rozbalíme od toho druhého a nakoniec všetko postupne...potom sa už len sedí pri telke, rozplýva sa nad darčekmi, popíja sa a sme proste spolu
presne ako @5 vravi.Rano ideme na cintorín s otcom a bratom malým (babka zomrela na štedrý deň) potom ku otcovemu bratovy lebo byva v tom meste kde je babka pochovana,kde brat stale krici ze chce ist domov lebo pride jezisko.z coho som nervozna,prideme okolo 1nej kde sa chcem od nervov najest ale vsetci varia tak nemam sancu sa do kuchyne dostat z coho som ešte viac nervna.ked si konecne idem zabaliť darceky tak zrazu vtedy ideme jesť a v tej sekunde su vsetci neskutocne milí az do vtedy kym si nerozbalime darceky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
vlastne, najviac by bodlo schovať rodičom na týždeň mobily a všetko súvisiace s prácou, potom by mi vôbec nevadilo všetko ostatné.
Od rána na seba všetci vyvreskujú a nadávajú si (ako vždy) a potom večer sú zrazu všetci usmievaví a milí...
Čiže je to pre mňa len zbytočný, umelý gýčový deň.
A samozrejme, nech sme doma celá rodina, aby si aj naši oddýchli a tak ďalej...
ja to vidim takto..
rano vstanem,zapnem net..muilion 500tagov na jebnutych viianocnych fotkach (aby sa nepovedalo,inak by to nespravil nikto)
potom nastupia depky,ze som si spomenul na minulost..
budem nervacit,ze sa tie segrine decka nevedia spratat do koze..(ako vzdy)
potom pride vecera kde sa opat tie decka nebudu vediet spratat do koze a mne prasknu nervy a odijdem zo stola..
na vyzvy aby som sa vratil k stolu budem reagovat arogantne a agresivne..
potom mi mozno matka donesie do izby tie skurvene ponozky a dajaky sampon,na ktory budem alergicky (jak na vsetky)
a potom budem mat zas nervy,depky a poslem aj tych co akoze prejavili zaujem sa so mnou bavit do pice...
a pride druhy den ja si zoberem vak a sa pobalim a pojdem do pice het stade...
ps.dik,ze si mi dojebal naladu...
ale tak vela dobreho jedla, vela kolacikov, ake sa po cely rok nevyrabaju a tak.
Mne je tak ľúto keď sa niekto utápa vo vlastnej minulosti, prípadne si všíma len to zlé a všetko berie negatívne.. Ono totiž vždy sa všetko dá brať z dvoch strán a takýto depresívnici tu si to robia podľa mňa sami
to len ma margo...
a.. Ja sa teším ako budeme spolu, celý deň budem hladovať a pozerať rozprávky, teším sa na mamim výraz keď uvidí čo som jej kúpila, na kapustnicu, na celú moju rodinu a na to ako ich strávim s ním
Pokojné Vianoce som ešte nezažila a iné by som ani nechcela, tak preto.
Jediná vec na ktorú sa ako tak teší je zemiakový šalát.
Máš pravdu, zemiakový šalát je zlomový prvok mojej sviatočnej nálady.
dnes: otravná matka ma núti ísť na miesto ktoré nenávidím - do kostola. neznášam tie reči. ja verím v Boha, ale vyprosím si aby mi niekto tlačil kaleráby do hlavy a nejaké emotívne príbehy, môj život tiež nie je ľahký a nerozprávam o tom ľuďom verejne (odhliadnuc od pár blogov)...
potom sa riadne najem (5x denne, žiadne hladovanie), potom večera, ktorú si vychutnávam ako najlepšiu časť dňa, porozdávame si darčeky (keď vám rodina povie "nemala si si robiť starosti" a pohľadom sa ťa pýta, či je to akože všetko )
kopa smsiek, na ktoré neodpovedám, lebo mi kredit musí vydržať mesiac.
kopa fotiek na fb o ktorých nebudem vedieť, lebo nechcem o nich vedieť(nenávidím tie infantilné vianočné priania a označenia na fotkách)
a potom si lahnem spať a zobudím sa do ďalšieho bežného, nudného dňa a zase ma budú čakať telefonáty s informáciou kedy mám prísť do roboty a zase sa nebudem stíhať učiť na skúšky.....ach
pekné sviatky.
nutis ma tak akurat napisat blog preco neznasam vianoce a celkovo tuto doma..
tieto Vianoce budem stráviť s maminou sám, lebo mi tento rok otec zomrel na ťažkú chorobu ...
a tak si naňho spomínam ako som ho hneval svojím výstredným chovaním, keď som mu zahlásil, že som gay, chcel ma zabiť a vyskočil som z okna, keď ma nahaňal po dome...
nebyť choroby srdca a s ňou spojený zážitok v kome, ktorý som prežil, keď mi niekto povedal, že môj čas ešte nenastal a musel som sa vrátiť späť na zem,som zistil ako ma otec mal rád a chýba mi ...
teraz už viem, že to bol Ježiš, zachránil ma od smrti a prijal som jeho milosrdenstvo do svojho srdca....
opustilo má množstvo známych, pre ktorých som bol dobrým zdrojom financií, sexu, radovánok a neviem čoho všetkého, všetko skončilo, daroval som svoju dušu Ježišovi, zanechal som zhýrali život a žijem skromným životom i keď mi otec zanechal obrovský majetok, tento má vôbec nenaplňuje...
ak niektorý gay povie, že sa s tým nedá skončiť a "vyliečiť" sa z homosex. vzťahu nemá pravdu...
pevna vôľa, láska k Ježišovi dokáže veľké divy....
a tak som smutný,keď vidím čo sa deje vo svete a vlastne čo teraz čítam na birdzi, vymizlo to čaro Vianoc, ktoré sme zažívali za detských čias....
radosť, pokora a láska chýba v rodinách, rodičia nemaju vľúdneho slova pre svoje deti a deti budú robiť to isté svojím deťom-(...
nikdy nenajdete pokoj, lásku, radosť, šťastie kým nebudete mať Boha vo svojom srdci, jedine s ním dokážete všetko zlo prekonať, On vám pomôže, miluje vás,nič nechce od vás take zvláštne, len aby ste ho prijali a prosili ho o pomoc.....
možno ak by tej choroby nebolo čo som zažil, píšem tu tak isto ako vy, robím si srandu a nadávam na všetko a všetkých...
Ďakujem Všemohúcemu, že mi dal "priučku" a zachránil ma..
filip
Zažila som pár hrôzostrašných Vianoc.. naozaj mám hrozné spomienky na niektoré Vianoce, ale to neznamená, že sa teraz budem pred každými klepať a pičovať na celý svet
Ach, strašne sa teším