Rozmyslal som nad tym ako mat stastny zivot odstranit zo zivota nudne veci ako praca ktore su v zivote zbytocne a venovat sa kamaratkam, kamaratom, laskam, rodine ludom na ktorych vam zaelzi a vlastne clovek by sa mal naucit zarabat peniaze rychlo a bezpracne tak aby vacsinu zivota prezil prijemnymi vecami a aby sa mohol venovat len tomu co ho zaujima.
V prvom rade treba odstranit zo svojho zivota toxickych ludi. Potom si premyslat co ta bavi a tomu sa zacat naplno venovat. Ak sa klepes o prachy, tak obetuj nejaky rok dva a nasetri si, pripadne rob to co ta bavi popri pracu a ked uz budes mat nieco vybudovane tak daj vypoved. Ono je to lahsie nez sa to zda.
Sám by som si chcel dosť našetriť a skončiť v práci a žiť z čisto našetreného, ale to mi dlho nevydrží, aj keby som mal relatívne dosť a možno pracoval maximálne cez leto na brigádach, pretože budem chcieť čoraz viac, čím viac zistím, čo mi treba, pomíňať peniaze na sprostosti.
@savvym presne len co z takeho zivota cely zivot robime to co nas nebavi a je par svetlych momentov kedy zijeme take zivoty ake by sme chceli zit. Furt sa len za niecim hrabeme ale v tom materialne stastie nenajdes idealne by bolo prist k peniazom a potom si ich uz len uzivat. Su ludia co s tym problem nemaju.
nuž to je problém chudoby. Úlohou chudobných a dobrých ľudí je protestovať a byť drzý, vziať si čo ti druhí vzali, aj šance rátam. Buď budeš dobručký a pracovitý alebo budeš proste hovädo a priebojný nehľadiac na cudzie záujmy alebo či budeš príťažou. Ak chceš byť šťastný, treba urobiť niečo nezvyčajné, nemusíš byť zlý človek, tak niektorí nemajú problém, no ja ako tak pozerám na bohatstvo a takpovediac zabezpečený a bez problémov, pretože stále peniaze sú základným pilierom radosti. Nehovorím, že materiálnosť je ideálna, no sčasti je to veľmi dôležité pre istý komfort, ktorý si užiješ doma. @xxar3s
@tommyhot ma to vytáča už len ked o tom píšeš a nie ešte ked tí ludia su pri mne kokos...ja aj kamarátov posielam vždy do piče ked začnu tie sebalutostné sračky dávat...a hovorím im že ak dačo chcú nech preto niečo robia a neobtažuju ma so sračkami
@savvym ja nehovorim ze peniaze su zlo naopak ja ich vnimam ako prostriedok len si myslim ze peniaze sami o sebe k stastiu nestacia. Ja zase chudobny nie som ale pracovat musim a mozno ze by som nemusel keby som prisiel na to ako si zabezepcit peniaze s minimom namahy lebo ozaj mam taky pocit ze niekrori ziju svoje vysnivane zivoty cestuju maju lasky kolko chcu sexu kolko chcu uzivaju si a prirom nedru cely zivot na to aby prezili nieco pekne.
tiež mám pár takých známych, mladí a čudujem sa odkiaľ berú peniaze na výlety, a sú to len študenti, asi len vychytali správnych partnerov a chodia na rekreačné dovolenky niečo v podobe turistiky, ale tiež keď som bol na Slovensku som bol pár krát len vo vedľajšom meste vonku no a bolo po výplate, to sa potom čudujem, ako iní tiež chodia von, ešte aj na dovolenku a pritom sa mi zdá akoby nič nezarábali, neviem, asi tiež žijú od výplaty do výplaty, ale ja som z toho nebol šťastný, na život treba dvoch. @xxar3s
Bez Boha vo svojom živote nikdy nič nebudete mať, že sa budete cítiť šťastní, že máte to a ono, že ste boli tam a všelikde...
to je akože šťastie?...
to je len náhováranie, márnosť, v mihu oka sa ti môže zmeniť život a vám, ktorí ste si mysleli, že už ste vyhrali a pritom pľujete na Stvoriteľa zostanú iba oči pre plač...
poklady si ukladajte v nebi, lebo pri poslednom súde vám to vaše pozemské šťastie so všetkými náležitostiami bude viete na čo....
riadte sa podľa 10. Božích prikázaní a zistite čo je šťastie....
@marcello111 ja suhlasim boh je laska a laska je to stastie. Clovek co sa cely zivot pachti za hmotnymi statkami nemusi byt stastny aj ked ma peniaze, lebo ttie sami o sebe neznamenaju stastie, ale ked su dvaja ludia na opustenom ostrove tak im staci ze maju jeden druheho a nic viac uz nepotrebuju ku stastiu.
@narazuvzdornaa ja uz si presne nepamatam ako som sa odstranil, lebo som bol kedysi rovnaky ale pozitivne myslenie je len vecou mysle. Ak si povies, ze je dobre, tak bude dobre. Ak si povies, ze je na picu, tak nemoze byt dobre
@jurito s takymi ludmi sa treba prestavat stretavat, nie ich posielat do pice. To len zbytocne siris negativnu energiu.
@xxar3s Akože nechcem byť zase za tú zlú, ale nie som si istá teraz čomu veriť. V niekoľkých prvých komentároch si písal, že si chceš užívať života, zarábať peniaze bez práce a podobne (v skratke nič nerobiť a predsa mať dosť- čo je mimochodom rovnaká logika, akú u druhých odsudzuješ. Vraj sa iba sťažujú a nič nerobia, to isté chceš aj ty- mať koláče bez práce). No v neskorších komentároch píšeš, že chápeš, že v živote nejde iba o materiálne veci, ale aj tie duchovné. Nie je náhodou budovateľom osobnosti/charakteru človeka práve to, čo tak odmietaš? Napr. práca- hovorí sa že zušľachťuje. Možno si povieš, že je to taký zastaralý názor, ktorý ľuďom vtĺkali do hlavy aby makali a nekecali, ale je to pravda. Vec, ktorú si zaslúžiš vlastnými rukami a potom má predsa väčšiu hodnotu ako tú, ktorú dostaneš zadarmo (hoci jej cena v peniazoch môže byť 100x menšia). Tiež tu ktosi spomínal, že je treba si užívať maličkosti. Keby si mal celý život úplne bezstarostný, ako by si mohol naozaj oceniť tie dobré veci? Áno, život je zlý, a je v ňom len pár okamihov skutočného šťastia, ale práve pre to malé množstvo sú oveľa cennejšie. (ani diamanty by nemali cenu, keby boli dostať v každom obchode). To je podstatou získavania tej duševnej veľkosti, toho šťastia. Získavať ho tvrdou prácou. Ale pokiaľ si chceš iba užívať život, staráš sa iba o svoje fyzické dobro.
Ale to je len môj osobný názor
myslím si, že človek by mal svoje živobytie postaviť na tom, čo ho zaujíma, baví, čomu rozumie a čo vie robiť. chápem, že žiadna práca nezaručí non-stop prílev pozitívnych pocitov, no ak človek niečo dlhodobo buduje a venuje tomu všetko svoje úsilie tak nakoniec, keď uspeje, cíti neuveriteľný prílev energie, sily, šťastia.
@nostroma zase som ostal nepochopeny (ako vzdy) lebo sa niekedy vyjadrujem jak mongol chcel som tym povedat ze clovek by si mal zabezpecit zivot tak aby bol stastny a ze pod pojmom stystie si nepredstavujem presediet vacsinu zivota niekde v kancelarii (tak ako teraz). ze hlavny ucel by nemali byt peniaze ale stastie a ze tie peniaze co clovek potrebuje aby si splnil sny pridu aj bez toho aby sme sa nudili niekde v kancelarii. ale mozno mas pravdu aj v tom ze keby sme mali to stastie stale tak si ho nevazime tiez som si to myslel ale mozno to tak nakoniec vôbec neni. moderna spolocnost je zalozena len na tom ze makame od vidim do nevidim a potom si na par chvil uzijeme nieco pekne - zijeme ako roboti alebo otroci, koliesko nejakeho stroja, ked sa pokazime tak nas vymenia, makame aby sme so mohli kupit dalsi koberec, auto, alebo umyvacku riadu, veci ktore nepotrebujeme a ked si ich kupime tak makame dalej lebo stale nemame dost, kupujeme si zbytocnosti ale nemame to podstatne preco by sme mali zit.
@xxar3s ja som mala situacie kedy som skrabala centy na jedlo lebo som nemala nic v chladnicke a stastna viem byt aj tak... stastie nie je v peniazoch ale v postoji k zivotu
@xxar3s Náhodou, aj práca v kancelárií ťa môže napĺňať šťastím, len treba vedieť ako (kým sa to nenaučíš, budeš len ďalší z rady neustále sa na niečo sťažujúcich ľudí). Napr. ja sama mám skúsenosť, keď som minulý rok brigádovala v obchode- dopĺňala som tovar do regálov a pracovala v sklade. Je pravda, že ráno som musela vstávať veľmi skoro, a večer som chopdila domov strašne uťahaná s boľavými nohami, ale vieš čo? Uvedomila som si, že som to mala rada. NIe všetko- nie to vstávanie, a chodenie cez mesto v noci, ani keď ma vedúci zhúkal. Ale páčilo sa mi napr. vedomie, že som jeden z mála ľudí, čo má prístup do toho skvelého obrovského skladu. Strašne ma bavilo pracovať so skenerom, a lepenie nálepiek o zľavách na produkty. Páčilo sa mi, keď sa ma ľudia pýtali na tovar a ja som im vedela poradiť.
Proste chcem povedať, že na prvý pohľad aj tá najnudnejšia, málo platená, pre niekoho možno podradná práca môže človeka urobiť šťastným a baviť ho.
@padlyanjel sak som videl kedysi co si tu davala za komenty ze stastie ma vychadzat z vnutra nieco v takom zmysle ze stastie ma vychadat z nas toto iste mi hovori aj kamoska a dost ma to oslovilo.
@nostroma ale ja mam perfektnu pracu dobry plat variabilna pracovna doba ale proste rozmyslam ci toto bol moj ciel v zivote ci ma to urobi stastnym ci by s nemal radsej nasetrit peniaze a zacat robit nieco sam pre seba... Lebo ked budem stale len makat na niekoho tak budem robit 8 a viac hodin denne a to neni moja predstava stastneho zivota :/ ale viem si predstavit ze ta to naplna ved aj mna zvykla praca naplnat dokonca som bol aj workoholik ale ked pracujes 10 rokov v kuse tak proste potrebujes zmenu
@xxar3s stastie najdes sam v sebe, neovplyvnuje to nic z vonka, aku mas pracu, ci mas alebo nemas dost penazi, kde kto co s kym.....
stastie sa da najst len vo svojom vnutri, az najdes sam seba najdes stastie
problem dneska je ze vela ludi sa necha ovplivnovat vonkajsimi faktormi a mysli si ze to je to stastie, napr ked si nieco kupi co chcel a pod... to co chceme nie je to co potrebujeme, a urcite to nie je stastie taketo kratkodobe uspokojenie... skor je to nestastie lebo jedna vec ta nachvilu uspokoji a hned sa zenies za dalsou a dalsou a si zavysly na tomto vztahu a uvezneny v kruhu.... tohto sa treba zbavit ako prvej veci na ceste za stastim
@xxar3s Problém je asi v tom, že ty tú prácu vnímaš ako cieľ cesty. Ber ju len ako prostriedok na dosiahnutie niečoho vyššieho (teda že tvojim cieľom nemá byť mať dobrú prácu, tá ti len má dať prostriedky-peniaze- k niečomu ďalšiemu). Práca je súčasť života, ak chceš jesť a mať kde bývať, robiť ju musíš.
No spomínaš, že makáš na iných- žiješ v spoločnosti, v ktorej je určitá organizácia nevyhnutná. Neber to ako makanie na iných, v zmysel že si otrok, ale v zmysle, že si platný člen spoločnosti a prispievaš do nej. Každý by chcel mať všetko zadarmo, ale to by proste nefungovalo. Nemôžeš iba brať a nič nedávať. Ako by si si napr. kúpil bicykel na cestu po Taliansku, keby ti ho nemal kto predať (predavačovi sa tiež nechce makať 8 hodín a obsluhovať otravných zákazníkov), tiež by si nemohol ísť vlakom, pretože rušňovodiči by tiež stávkovali. Proste to tak nefunguje.
A tiež musím súhlasiť s komentárom č. @33 - proste šťastie by nemalo súvisieť s materiálnymi vecami, ako si mnohí mylne myslia. Je to len povrchné uspokojenie, krátkodobé.
@afara
tieto filmy a knihy obsahujú síce nejaké hodnotné výklady lásky, odvahy a konečného víťazstva dobra nad zlom, ale pozor, tieto pozitívne posolstvá sú zaobalené čarodejníctvom - mágiou skrz ktoré sú podávané a ktoré je priamo odsúdené v Písme svätom....
@afara nepotrebujes inych ludi k tomu aby si bola stastna... nenechaj inych ludi aby riadili tvoje stastie, budes slobodna a ovela stastnejsia ak to stastie najdes sama v sebe nie v druhych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
@fxx Ja sa pohybujem v takych kruhoch, kde je to omoho nizsie %. Možno 10-20
to je akože šťastie?...
to je len náhováranie, márnosť, v mihu oka sa ti môže zmeniť život a vám, ktorí ste si mysleli, že už ste vyhrali a pritom pľujete na Stvoriteľa zostanú iba oči pre plač...
poklady si ukladajte v nebi, lebo pri poslednom súde vám to vaše pozemské šťastie so všetkými náležitostiami bude viete na čo....
riadte sa podľa 10. Božích prikázaní a zistite čo je šťastie....
@jurito s takymi ludmi sa treba prestavat stretavat, nie ich posielat do pice. To len zbytocne siris negativnu energiu.
Ale to je len môj osobný názor
Proste chcem povedať, že na prvý pohľad aj tá najnudnejšia, málo platená, pre niekoho možno podradná práca môže človeka urobiť šťastným a baviť ho.
@nostroma ale ja mam perfektnu pracu dobry plat variabilna pracovna doba ale proste rozmyslam ci toto bol moj ciel v zivote ci ma to urobi stastnym ci by s nemal radsej nasetrit peniaze a zacat robit nieco sam pre seba... Lebo ked budem stale len makat na niekoho tak budem robit 8 a viac hodin denne a to neni moja predstava stastneho zivota :/ ale viem si predstavit ze ta to naplna ved aj mna zvykla praca naplnat dokonca som bol aj workoholik ale ked pracujes 10 rokov v kuse tak proste potrebujes zmenu
stastie sa da najst len vo svojom vnutri, az najdes sam seba najdes stastie
No spomínaš, že makáš na iných- žiješ v spoločnosti, v ktorej je určitá organizácia nevyhnutná. Neber to ako makanie na iných, v zmysel že si otrok, ale v zmysle, že si platný člen spoločnosti a prispievaš do nej. Každý by chcel mať všetko zadarmo, ale to by proste nefungovalo. Nemôžeš iba brať a nič nedávať. Ako by si si napr. kúpil bicykel na cestu po Taliansku, keby ti ho nemal kto predať (predavačovi sa tiež nechce makať 8 hodín a obsluhovať otravných zákazníkov), tiež by si nemohol ísť vlakom, pretože rušňovodiči by tiež stávkovali. Proste to tak nefunguje.
A tiež musím súhlasiť s komentárom č. @33 - proste šťastie by nemalo súvisieť s materiálnymi vecami, ako si mnohí mylne myslia. Je to len povrchné uspokojenie, krátkodobé.
@marcello111 podla bozich prikazani je hriech mat doma aj knihu Harryho Pottera a podobne veci. Tak ako sa tym riadit?
ako riadiť?
no, že ich nebudeš kupovať, čítať, alebo pozerať tieto filmy...
to je tak ťažko pochopiť, že je to proti vôli Božej...
tieto filmy a knihy obsahujú síce nejaké hodnotné výklady lásky, odvahy a konečného víťazstva dobra nad zlom, ale pozor, tieto pozitívne posolstvá sú zaobalené čarodejníctvom - mágiou skrz ktoré sú podávané a ktoré je priamo odsúdené v Písme svätom....