Máš lepšie, keď zájdeš do predajne, ktorá sa tomu venuje...tak či tak si luk vyberáš na svoju postavu...v dobrej predajni ti vyberú správnu dĺžku luku, zmerajú náťah, dajú skúsiť streľbu atď... a odporúčam olympíjsky a ak ho chceš prenášať, tak aby sa dal skladať...to by ťa mohlo výjst všetko vrátane púzdra cca 300 eur... skús luk.sk
Ja by som sa tiež veľmi chcela venovať lukostreľbe aspoň rekreačne, mám to aj v pláne tak snáď sa to podarí niekedy. Inak neviem či ti tu niekto s týmto poradí, skús skôr nejaké fóra.
@samuelkopecky ja mám karbonové a som s nimi maximálne spokojný, iné som nikdy neskúšal...jeden stojí 5 eur a ešte je fajn, keď si kúpiš nahradné letky a lepidlo, lebo sem tam sa odlepí a taktiež sa zvyknú zlomiť tie zadné plastové koncovky, do ktorých sa zakladá tetiva, ale to sú centové položky
Nechcem robiť reklamu ale ja ako začiatočník a samouk som si kúpila tento a som s ním spokojná, okrem šípov teda. Drevené šípy sú síce pekne ale ich životnosť je chabá ... » www.fantasyobchod.cz/luk-dreveny?cur...
Luk strieľa ďalej ako som čakala, najprv som si myslela že to je nejaký hračkársky ale vôbec. Na začiatok je podľa mna perfektný
ja mám tento a môžem len odporučiť
a narozdiel od @Darthdarin mi drevené šípy viac vyhovujú (z fantasyobchodu mám niekoľko druhov šípov a jedny drevené sú naozaj nanič, tak možno máš práve tie )
Pri kúpe luku ešte dosť zaváži, či chceš luk len na rekreačné strieľanie na záhrade, alebo chceš, aby bol napr. historicky verný kvôli kostýmom atď...
www.luk.sk - najskôr treba zistiť dĺžku Tvojho náťahu (najlepšie priamo na predajni), následne sa bude riešiť sila náťahu. Luk Ti dobrý obchod nikdy nepošle na dobierku, musia ho na Teba nastaviť a zaučiť Ťa v jeho používaní. Ak si z Bratislavy/okolia, tak jedine Viničné (aj keď ja to tam mám 200+200km).
Tiež mám 185cm, dĺžku náťahu 29.5 palca a silu 51 libier - to je ale moja kladková sviňa. Tebe by som to tipol na 29+ a silu...na začiatočníka bude 22-25 libier cez krk, tuniť budeš techniku, nie prebíjať nosorožce - skúsiš na predajni. Šípy sa budú riešiť od luk (dĺžka+sila), podľa toho sa vyberie materiál šípov a ich spinová trieda. Srandičky ako tab, mazanie na tetivu, tulec, základka, chránič predlaktia a pod. Ti odporúčia na predajni - a streľba najlepšie na oficiálnych strelniciach, na záhrade by Ťa mohol natrieť sused a to nie je nič moc príjemné, ani prípadné obete po nesprávnom zásahu (letiacemu šípu je šumafuk kde/do čoho sa zapichne).
Rozhodni sa, vyskúšaj, nechaj si poradiť - kúpil by som pomerne rýchlo, kým Brusel nezruší kategóriu zbraní D (free od 18r.) a následne sa na luky/kuše bude robiť zbroják + bude na ne platiť nákupné povolenie a ohlasovacia povinnosť.
Nakoniec jedna najdôležitejšia vec: z luku/kuše sa NIKDY nestrieľa naprázdno bez šípu, ani zo srandy - inak si môžeš kúpiť nový.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Luk strieľa ďalej ako som čakala, najprv som si myslela že to je nejaký hračkársky ale vôbec. Na začiatok je podľa mna perfektný
ja mám tento a môžem len odporučiť
a narozdiel od @Darthdarin mi drevené šípy viac vyhovujú (z fantasyobchodu mám niekoľko druhov šípov a jedny drevené sú naozaj nanič, tak možno máš práve tie )
Pri kúpe luku ešte dosť zaváži, či chceš luk len na rekreačné strieľanie na záhrade, alebo chceš, aby bol napr. historicky verný kvôli kostýmom atď...
Ale @nicolas porad
moja vyska je 185cm
Tiež mám 185cm, dĺžku náťahu 29.5 palca a silu 51 libier - to je ale moja kladková sviňa. Tebe by som to tipol na 29+ a silu...na začiatočníka bude 22-25 libier cez krk, tuniť budeš techniku, nie prebíjať nosorožce - skúsiš na predajni. Šípy sa budú riešiť od luk (dĺžka+sila), podľa toho sa vyberie materiál šípov a ich spinová trieda. Srandičky ako tab, mazanie na tetivu, tulec, základka, chránič predlaktia a pod. Ti odporúčia na predajni - a streľba najlepšie na oficiálnych strelniciach, na záhrade by Ťa mohol natrieť sused a to nie je nič moc príjemné, ani prípadné obete po nesprávnom zásahu (letiacemu šípu je šumafuk kde/do čoho sa zapichne).
Rozhodni sa, vyskúšaj, nechaj si poradiť - kúpil by som pomerne rýchlo, kým Brusel nezruší kategóriu zbraní D (free od 18r.) a následne sa na luky/kuše bude robiť zbroják + bude na ne platiť nákupné povolenie a ohlasovacia povinnosť.
Nakoniec jedna najdôležitejšia vec: z luku/kuše sa NIKDY nestrieľa naprázdno bez šípu, ani zo srandy - inak si môžeš kúpiť nový.