Ako si zariadiť život čo najskôr bez pomoci rodičov?
Koľko môže stáť nejaký najlacnejší podnájom? Koľko peňazí zhruba potrebujú dvaja študenti aby sa spolu uživili? Kde by sa dalo brigádovať alebo privirábať aby sa to dalo všetko utiahnuť?
Je možné odsťahovať sa od rodičov aj pred maturitou počas št
No kedze si vylucila intraky tak to bude stat dost vela a budete musiet najst fakt dobru brugadu a makat asto aby ste to zaplatili. Pretoze najom, zradlo a dalsie vydavky budu dost vysoke aj ked ste 2.
Keby najdete dalsich 2-3 tak potom sa to cenovo myslim ze da zvladnut. Ale aj to zavisi od mesta a od lokality.
najlepsie spolubyvajuceho, ale mas 17 cize ti este nic neprenajmu a kedze nemas 18 taku dobru brigadu aby si zatiahla podnajom nezozenies, jedine keby siu na rohu robila
v 18 by si mohla uziskat dobru brigadu setrit si a v 19 sa mozes odstahovat do garsonky
Zalezi to najma od toho, v akej lokalite, je velky rozdiel niekde na dedine a v Bratislave. Moj brat byval v garsonke a platil mesacne 5 litrov + elektrina. Mas este rok skolu, navyse maturujes a budes to mat priserne tazke rano chodit do skoly a pooobede brigadovat aby si si zarobila na stravu a najom.
Dockaj radsej dokym skoncis strednu, obcas brigaduj a pomaly si setri peniaze, aby si mala potom aspon nieco na zaciatok. Neviem ake to mas doma, ale myslim, ze ked si vydrzala doteraz, ten rok nejako vydrzis. Rodinu si zial vybrat nemozes. Budem drzat palce
ja mám skoro 19, o mesiac začínam prvýkrát sama hospodáriť, idem žiť s blízkou osobou, pracovať prvý semester na VŠ určite nechcem a aj tak sa bojím...
keď si spravíš maturu, budeš mať cca 4 mesiace voľna, cez to sa dá slušne zarobiť, a potom ťa čaká VŠ, to už bude celkom iné kafe...vyčkaj, neminie ťa to...teraz by si si tým len zavarila na problémy, ktoré pred maturou iste nepotrebuješ...
Som si nevsimla, ze budes mat len 18, takze este asi nematurujes (iba ak by si mala 8rocny gympel). A to neni zrovna najlepsie, sama (s kamosom) sa tazko uzivis. Na tvojom mieste by som to asi skusila vydrzat a pomaly si setrila peniaze, aby si mohla po strednej odist.
@12 tento rok budem tretiačka, chcem brigádovať určite všetko si odkladať, a tie štyri mesiace po maturite ak by sa dalo vypadnúť von za hranice a zarobiť pre začiatok niečo tam..
@10 vydržala som to tolko lenže čím ďalej tým to je horšie pretože sa stále viac hádam s mamou a stále viac mi prízvukuje že by som si mohla čo najskôr niečo nájsť vraj ona ma trpieť dlho nebude a tak..
@15 holy ona neni zlá ovšem.. ona má totiž klapky a myslí si že všetko čo robím je zlé a že jej chcem len zhoršovať život.. keď jej pomôžem nevšimne si nič..
proste jej ničím nervy a ona to už somnou nevládze..
je už staršia a ešte k tomu v prechode, strašne citlivá.. a viem že to nerobí naschvál..
Ked uz chces silou mocou odist z domu, tak najlepsie bude ked pockas do tej matury, potom vypadnes niekde do irska (cez prazdniny), zarobis si relativne slusne prachy (ale budes musiet zit v dost biednych podmienkach ak chces zarobit na slovensko doniest co najviac) a mozes zacat nieco ako tak riesit. I ked riesenie je to len docasne a nie moc dobre.
ponuka od nemam prachy furt platí prachy síce nemám, ale v izbe ešte miesto pre dve osoby sa nájde pri najhoršom vyhodím fotrovcov z bytu a budete mať aj manželskú posteľ
@16 Ja som na tom podobne, moja mama ma teraz uz 55,nikde nerobi, lebo 10 rokov je uz na invalidnom dochodku a kedze zijem s nou uz len ja, tak niekedy je naozaj neznesitelna.
Tiez som sa uz neraz aj popri skole chcela odstahovat, ale nemale som peniaze, tak som sa ju naucila jednoducho ignorovat. A za mesiac sa aj ja stahujem, kedze mam po skole
Aj ty rob to co ti prikaze, dva roky ti ubehnu rychlo a potom si mozes zariadit zivot, ako ty budes chciet.
prenajom jednej izby na private je tak do 5 litrov, takze 2.5k na osobu + ostatne potreby cca 5litrov, ked sa uskromnis. A 7.5k sa da zarobit aj na part-time, ak si raz za cas vezmes nejaku vikendovku (aj studovat sa popritom da).
no....prakticky a teoreticky nemozne...na strednej mozes robit tak akurat cez vikendy a ak si v skole genius a netreba sa ti ucit aj po nej /vzhladom nato, ze tu nie je az tak vela geniov to vylucujem/ a predpokladam ze chces mat aj volny cas. jednoducho sa to pred maturou neda. na vysokej je to ine, aspon moja kamaratka to zvlada. ma pracu a chodi do skoly - podotykam, ze pracouje popri skole, teda studuje denne nie externe. na vysokej sa to da utiahnut, na strednej nie....ja by som sa tiez velmi chcela osamostatnit, ale zatial zatnem zuby a cakam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
TIEZ SOM NAD TYM ROZMYSLAL S NIKYM DOMA NEVYCHADZAM ANI S PAPAGAJOM DNESA MA ASPON 10X NAPADOL
ROZHODOL SOM SA K RADIKALNEMU RIESENIU STAHUJEM SA DO PIVNICE
Keby najdete dalsich 2-3 tak potom sa to cenovo myslim ze da zvladnut. Ale aj to zavisi od mesta a od lokality.
@1 mojko sak ani ty nemasprachy ale ked ubytujes mna aj cecila (ˇon ma šišu) budeme ti zaviazany
v 18 by si mohla uziskat dobru brigadu setrit si a v 19 sa mozes odstahovat do garsonky
proste je to tak ze clovek 17rokov trpi a prehliada vsetko a raz to pukne pretoze mame uleti nieco co nemalo uletiet...............
nech uz mam tu skurve.. maturitu... aj keby som mala byt potom bezdomovec..
@missmonkey -wtf..tak to vylucujes asi vsetko!
povim ti rovno-mas to na velku pcu!!!-jedine toho nemamprachy!
Dockaj radsej dokym skoncis strednu, obcas brigaduj a pomaly si setri peniaze, aby si mala potom aspon nieco na zaciatok. Neviem ake to mas doma, ale myslim, ze ked si vydrzala doteraz, ten rok nejako vydrzis. Rodinu si zial vybrat nemozes. Budem drzat palce
ja mám skoro 19, o mesiac začínam prvýkrát sama hospodáriť, idem žiť s blízkou osobou, pracovať prvý semester na VŠ určite nechcem a aj tak sa bojím...
keď si spravíš maturu, budeš mať cca 4 mesiace voľna, cez to sa dá slušne zarobiť, a potom ťa čaká VŠ, to už bude celkom iné kafe...vyčkaj, neminie ťa to...teraz by si si tým len zavarila na problémy, ktoré pred maturou iste nepotrebuješ...
@10 vydržala som to tolko lenže čím ďalej tým to je horšie pretože sa stále viac hádam s mamou a stále viac mi prízvukuje že by som si mohla čo najskôr niečo nájsť vraj ona ma trpieť dlho nebude a tak..
proste jej ničím nervy a ona to už somnou nevládze..
je už staršia a ešte k tomu v prechode, strašne citlivá.. a viem že to nerobí naschvál..
Tiez som sa uz neraz aj popri skole chcela odstahovat, ale nemale som peniaze, tak som sa ju naucila jednoducho ignorovat. A za mesiac sa aj ja stahujem, kedze mam po skole
Aj ty rob to co ti prikaze, dva roky ti ubehnu rychlo a potom si mozes zariadit zivot, ako ty budes chciet.