lidi newiem ci som tu temu dal dobre tak ked ne pls o prelozenie a chcem sa opitat ako sa vola program na spojenie 2 lokalnich diskov teda lokalny disk D a C a keby sa dal aj nejaky mali navodik na obsluhu programu keby to bolo zlozitejsie ???? pls dik za
Rozdelit sa dá ale spojit nie. Aspon som o tom este nepocul. Ja mam rozdelený na 3 v C mam iba vyndovs (virusy lezu len do vindovsu a pri preinstalovani mi nic ine nezmizne) v D mam programi a v E zvysok: hry,hudba...
ak sú to fyzicky 2 disky tak ich musíš spojiť v BIOSi a vytvoriť tam radič. V tomto pripade tuším RAID 0. Ako presne sa to vytvára si nájdi cez google.sk lebo ja si to už poriadne nepamätám
ale nevýhoda je taká že ak sa ti pokazí jeden disk tak sa ti stratia úplne všetky dáta. Tak ale ako často sa kazí pevný disk? Málokedy. A výhoda je taká že takto prepojené disky sú oveľa rýchlejšie ako keď ich máš zvlášť
DDDDDDD particion magic ? ... alebo ich môžes spojiť tak že inštalovaní OS nakompletu odstrániš všetky vytvorené partície čím sa ti vytvorí jedna, ktorú zformátuješ na typ partície akú chceš a na tú dáš inštalovať OS podľa výberu?
@mcvpn no mam vsetko potrebne na C.. 578GB (zaplnenych 280G doporucuje sa prerozdelit disk aby sa nespomaloval vykon pocitaca.. taktiez ak chcem preinstalovat windows, tak nechcem stratit vsetky tie veci.. len ako to zabezpecit..
@kolini takto ak máš všetko aj system na c, postupoval by som takto:
označ si C a daj zmenšiť oddiel,potom daj vytvoriť nový oddiel,a tam presuň všetko dôležité a sformátuješ len to C...
no neviem ako to funguje, tie recovery kraviny, lebo priateľka mala problém sa k nej potom dostať,a keby si ho chcel náhodou reklamovať,tak by asi aj oni mali s tým problém... najideálnejší by bol externý disk a potom by si si spustil recovery a mal by si ho v takom stave ako keď si ho kúpil...nie som moc skúsený s týmito onýma
ak su to len 2 particie jedneho disku tak v nastrojoch pre spravu ci uz v XP alebo s 7micke je na to jednoduchy nastroj alebo pokrocilejsie acronis,(popr stary part magic)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
robí sa to pri preinstalovaní.
Ovládací panelVšetky položky ovládacieho panela
tak daj vyhľadať:
Vytvoriť a formátovať oblasti na pevnom disku
stačí úplne aj nejaká časť toho a keď to otvoriš,tak hore na lište ti ukáže ,že to je správa diskov,preto som to tak napísal a to je to, čo chceš...
označ si C a daj zmenšiť oddiel,potom daj vytvoriť nový oddiel,a tam presuň všetko dôležité a sformátuješ len to C...
no neviem ako to funguje, tie recovery kraviny, lebo priateľka mala problém sa k nej potom dostať,a keby si ho chcel náhodou reklamovať,tak by asi aj oni mali s tým problém... najideálnejší by bol externý disk a potom by si si spustil recovery a mal by si ho v takom stave ako keď si ho kúpil...nie som moc skúsený s týmito onýma